Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
Aralığı geniş olan lenslerde bu tür sorunlar söyleniyor, bilhassa geniş açıdan teleye uzandığında daha çok hissedildiği bariz.
Perspektif olarak mı farklı gösteriyor?
Yukarıdan kucaklamayı mı fazla gösyeriyor?
Veya bez afişte yazlık sinema seyrederken, rüzgarın şiddetini artırdığında perdedeki görüntünün benseri gibimi gösteriyor?
50 mm ye gelene kadar anormal olan ne ki?
dilaver61 özellikle geniş açıda Distortions denen olay göbekte büyüme gibi simetri bozulması ,farklı odak mesafelerinde farklı diyafram değerlerinin kullanılmasından dolayıda keskinlik sorunları yaşanıyor.
Pazarbeyin lensinin incelemesi BURADA var.
18mm. deki bozulmayı açıkça görebiliyorsun.Ayrıca 18 mm de maksimum diyafram açıklığı olan F/3.5 200mm. de F/6.3 e çıkıyor.
Objektiflerin en açık diyaframlarında düşük performans gösterdiğini bildiğimize göre bu F değerlerinin 1 veya 2 stop üstünün kullanılması gerekiyor.
Işık şartlarıda bu aralıklara çıkmaya müsade etmeyince fotoğrafta kalite düşüklüğü doğuyor.
Bu gidişle Pazarbey bütün lensleri deneyecek,yakında bir incelem sitesi kurabilir.
As Bu geniş aralıklı lensler diğerlerine daha uygun fiyatlı gibi görünüyor,bunun kaliteyle bir bağlantısı varmıdır ?
Bunca zamandır okuduklarımdan anladığımı özetlersem 3 çeşit lens seti yapmak.10-20,17-70,70-300.
yani tek bir lens alayım ,her yerde onu kullanayım çok avantajlı değil galiba.
hemen hemen tüm zoom lenslerde olan bir sorun malesef. en genş açıda iğrenç bir yamulma eğilimi, 18-200 lerde de çok fazla maalesef. diyaframı biraz kısınca epeyce topluyor, açıyı 18 den 20-22 ye çekince de epeyce topluyor.
200mm de de keskinlik kaybı kaçınılmaz oluyor mecburen.
Teşekkür ederim as.
Fakat bir şey daha soracağım. Nikonun 18-200 vr sinde bile aynı şey söz konusu sanırım.
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/nikkor_18200_3556vr/index.htm
18-200, hep böylemi? Yani geniş aralıklı lensleri belirli bir mm'ye (50) kadar olan kısımları hep böylemi (bombelimi diyelim)gösterir?
Şu an nikon 18-135 kullanıyorım. 19-200 vr düşünüyordum ama kad-ir'in dediği gibi, geniş açı için kısa, tele içinse ayrı bir lens şart sanırım.
19-200 yazmışım
Evet dilaver hocam maalesef bu aralıktaki merceklerin hepsinde benzer bir sıkıntı var.
Farklı aralıklarda distorsiyon,diyafram farklılığı ,dolayısıyla aralığa göre kaliteli çıktı alamama zorluğu.
As,o halde bu tip lensler tüketimi arttırmak amacı ile üretiliyor.Çünkü fiyatlara bakınca bu tip aralıktaki lensler diğerlerine göre daha uygun fiyatlı.ister istemez tercih sebebi oluyor herhalde.Bende 20 gündür lens araştırıyorum hep bu uzun aralıktakilere gözüm kayıyor.
Ama söylediğiniz iyi oldu.ben en iyisi aralıkları parçalara bölerek lens seti oluşturayım.
dilaver işin aslı bence 18-200 nikkor vr çok abartılan bir lens. nikon camiası çok abarttı o lensi. çok iyi bir 18-200 ama unutmamak lazım ki 18-200. Çözünürlük tamron 18-250 den fazla değil, konrtrastı , renkleri çok güzel ama bence iyi düşünmek lazım.
Bende öncelikle şunu söyleyeyim. 18-200 ün telesi 18 mm sinden çok ama çok daha net. Bariz bir fark var hatta. Bunu çektiğim fotolarda görmek mümkün. Ev gidince ekleyeyim de görün.
Dilaver hocam 18-135 nasıl.BEn asıl onu merak ediyorum. Sanır ım bu kadar kötü olmaz gibime geliyor.Ancak doğrusunu sen biliyon.
Lakin 18 mm nin fotoları tamamen kullanılmaz değil.İdare eder. En azından kullanılabilir.Bu bakımdan iyiki 18-55 imi nasıl olsa 18-200 geldi deyüp bi kenara atmamışım. onun 18 mm fotoları çok keskin. Ancak 18-200 esnekliği çok daha önemli benim için.
Ayrıca 70-300 ünde 200 mm den sonrasının kullanılamaz olduğunu kullanıcılardan duymaktayım. 200 ün üstünde koyuveriyormuş kendini. Genede idare eder tabi. 18-200 ne kadar idare ediyorsa .En iyisi 100-300 almak. tabi cüzdanınız yerse.
Yada sabit odaklı lensler.Mesele 70 mm makro lens müthiş. Hatta olağanüstü kalitede diyebilirim.
Bana kalırsa en iyisi 16-105 olmalı böyle esnek ve kaleteli bir lens arayanları için.
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2141328 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203601 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -