Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
AS
Yok canım ne çalıntı fotosu... Ben de hayatımda bir kez kanyon gezdim,, Usta da ilk defa Türkiye'ye gelmiş... Ustayla aynı açıyı ve kompozisyonu yakalamışız ... Tesadüftür diye düşünüyorum... Kanyonu gördünüzmü bilmiyorum ancak, en az milyon tane açıdan değişik kompozisyon verecek bir mimari yapısı var... Bu açıda hakikaten en baba açılardan bir tanesi... (Tabii artık deşifre oldu o ayrı) Çalıntı olsa güzel bulutlarımı da çalardı... Çalıntı foto değil tabii en fazla çalıntı fikir olur... Yani dünyanın en ünlü modeli Afganlı kız orada durup duruyor da aynı pozu verdirip çekersen fotoğraf çalmış olmazsın ki...Ben sadece internette daha önce çekip yayınlamanın bahtiyarlığını paylaşayım dedim... Bir hoşluk olsun diye...
kızmayın ya
Kaldı ki bilesiniz diye söyledim çalıntı bile olsa, telif için gidip kayıt yaptırmanız gerek... Dava açmanız ve fotoğrafın size ait olduğunu ispat etmeniz gerek ... Bu bakımdan uğraşmak çok zordur...En kötü davası bilmem kaç yıl sürer sonunda alacağınız tazminat masrafınızı kurtarmayablir... Kazanıp kazanamayacağınız da şüpheli... Kaybederseniz bir de üstüne borç çıkarırlar... Ancak emelki ve boş bir adamsan uğraşmaya değer bu konularla... Veya gerçekten çok para eden bir eser söz konusu ise...
Ben isteyen dostlarıma baskı parasını cebimden verip fotoğraflarımı hediye ediyorum...
Haklısın ozbaba. Biz bir tane açtık ve takipsizlik geldi. Tescil istiyolar. aslında kanunda yok öyle bir hüküm.Ama uğraşmakmı istemediler ne.
boşver ozzy baba ,kanyon u dünyaca ünlü bir üstad ile aynı duygu ve düşünce ile betimlemişsin.Buda güzel bir şey olsa gerek.
Acaba pazarbeyin börtü-böcek fotolarından biri gazeteye çıksa ne olurdu.
Hemen dava açarımVeya telefon açarım teşekkür ederim.
Arkadaşlar 18-200 ün geniş açı performansı çok iyi değil.Hatta 200 m m sinden bile kötü.
Sanırım bunu buri daha söylemişti anlamamıştım o zaman. Şimdi anladım.Bufalo senmiyydin. 18 mm de bi garip fotoları.
18mm de bir Garip..
Evet hocam. Dediğim gibi bunu sanırım pufalo da demişti. Sanırım 50 mm civarında randımanlı olmaya başlıyormuş bu tür lensler.Belki nikonunki farklıdır.
Pazarbey bu aralığa sahip bütün lesnlerde belli aralıklarda kötü performans normaldir.
Bugün fotoğraf çekmedinmi hiç.
Madem çekmeyecektin neden önce 28-300 aldın,sonra onu 18-200 ile değiştirdin,madem çekmeyecektin neden zamzon aldın,madem çekmeyecektin ne diye fotoğrafçıyım diye ortalıkta dolaşıp duruyorsun,madem fotoğraf çekmeyecektin ..........
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2141328 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203601 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -