Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
Pazarbey hala lens problemin çözülmedi ha?
Üzücü bir durum...
Beni de Sigmadan soğuttunuz bu arada...
Oysa kullandığım geniş açıdan çok memnunum...
İkinci bir Sigma alırken epey bir düşünürüm artık..
pazarbey bu arada zamzon topiği rekora gidiyor.
Canon topiğinde 213 konu 3733 cevap var.
Samsung topiğinde 1 konu 1111 cevap var
Keşke Buffalo dan önce konuyu sen açsaydın.
#kad-ir' tarafından 18.09.2007 00:13:49 tarihinde düzenlendi.
lazut üzgünüm, o lensin pentax uyumlusu yok
70-300 sigma var sadece. bence para verme o lense.
Bu arada forumdaki hemen herkes üzülerek (!) büyük bir iştahla senin hatalarını yüzüne vuruyor... (Ben dahil !) Zaten sinirlisin bu kadar adamın üstüne gidilmez ama..Son bir kez samimi bir şekilde bu konuda yaptığın gerçek hatayı söylemeliyim sana...
Sanırım sen bu lensi ısmarladın ve geldi...
Bak bu gerçekten büyük hata....
Benim üç lensim var ve bu üçlensi de makinama taktım denedim...(hem de öyle böyle deneme değil) dükkan içerisinde tripoda bile takım en az 30 atış yaparak... Değişik seviyelerde... Bu konuda Ankara'daki Uğur'a çok teşekkür etmeliyim... Kendisi teklif etti... Denemeden lens mi alınır diyen de o...Hatta benim bu lensi takınca ikinci ele düşmüyor mu gibi şüpheli soruma, bak orada kutular var elimde bilmem kaç tane var bu lensten istediğin bir tanesini seçip tak dene ..Eve götürdüğünde arızalı çıkacağına burada çıksın...Diyen de o... İstanbul Hayyam pasajında üçüncü kattaki iyi bir satıcı arkadaşımısın da benzer yaklaşımını Sigma 70-300 araştırmlalarımda gözlemledim... Kendisi de lensi takıp deneyebileceğimi, hiç bir mahsuru olmadığını, eğer içimde bir şüphe kalacaksa aynı lensin kendisinde ikinci elinin de bulunduğunu vesöyledi... Vitrininden ikinci elini çıkardı... Onu yyarı fiyatına verebileceğini söyledi... Bu lensi bırakan kişi arkadaşıymış ve sabit diyafram sıkı bir lens almış ..Her iki lensi de elime aldım, her ikisini de makinama taktım... biri birlerinden hiç bir farkları yoktu... Biri tas tamam yarı fiyatınaydı...Satıcı arkadaşımıza gıyabında teşekkürü borç bilirim... Ben öyle herkese kolay güvenen bir tip değilimdir... Ancak bu arkadaşımız bana gerçekten ciddi güven telkin etti... Uğur dan zaten epeydir gözümü kırpmadan alışveriş ediyorum... Neyse lafın özü... Lensleri görüp denemeden almayı asla düşünmüyorum... stoklarında bulunmayan bir lensi özel olarak siparişle getirttiğimde dahi denemeye kararlıyım ... Hatta bu olayı baştan konuşurum.. Satıcı dostum bile olsa...Tüketici müketici hakkı filan bilen adamsın... Mağazada görerek deneyerek almanın anlamı budur...Kimse kimseye bozuk malı zorla satamaz...Hele ki sen böyle siparişle uzaktan almışsın... Lens bozuk olmasa bile hiç bir gerekçe göstermeden iade hakkın olmalı....Sonuna kadar gitmelisin....
Sonunda Güneşli de pozitif'e yollayıp halledebileceksin demek.
#Kumköy34' tarafından 18.09.2007 18:41:13 tarihinde düzenlendi.
Bufalo bu yenimi çıkmış. Yoksa prototipmi. Çok etkileyici.Kaç fsb.
Arkadaşlar ozbaba haklısın denemeden alamamak lazım. Ancak fotozeynep bana açıkça dedi. Eğer getirtirsek almanız lazım diye. Haklı adam. Birşey diyemem.Ancak dükkanda denemekle anlaşılmıyor hata. Asıl bilgisayara atınca anlaşılıyor.
Lazut hoca yazıklar olsun. DEmek sigma alacaksın.KEndin gördün istanbulda. Kit lens ile segma arasında nasıl bir kalite farkı olduğunu.
80-400 falan pahalı bayağı. En iyisi pentaks 70-300 almak. 123 euro.
pentax 70-300 pentax'ın yaptığı en kötü lens desem yeridir.
İyi kopya 70-300 Apo telede iyidir.135mm f4'de favoroim açısı
Yada 50-200 Pentax bul temiz ikinci el.Buda 7-300APO'dan üstün bir lens.
Yapma ya onun içinmi bu kadar ucuz yani.
Senenle çektiğimiz telelerde seninkiler netmi çıkmış.Benimkilerin çoğu net değil.
aa evet şimdi bir daha baktım ne yazık 80-400 şu anlık hayal..Ama açıkcası serkan da da gördüğüm 70-300 apo ile 50-200 pentaks arasında kaldım.
Bir keresiende yaptığım incelemede 50-00 ün daha keskin olduğu aşikardı.Ancak arada da 100 mm fark var.Bu farkı kırpma ile kapatabilir miyiz? Ya kırpma dediğim şey yani dijital zum mu ne oluyor anlayın artık..
Buffalo sen ne dersin? 50-200 kuş için yeterli mi
Kuş için yetmez sefer hocam. 200 mm çok kısa. sigma 100-300 pentax için üretiliyor mu? o iyi bir lens ne var ki o da ucuz sayılmaz.
Sigma 70-300 tek seçenek gibi duruyor.
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2141528 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203601 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -