netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi yanmış kibrit çöpünü kırmadan oraya koymak zor olsa gerek.
ben fotoğrafa ilk baktığımda bi süre kibrit çöpü aradım "ee bu bildiğimiz elma" dedim kendi kendime ama değilmiş

Tarih: 12 Şubat 2008, 14:30 - İp: 62.***.**2.185
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka'nın Çöpleri 21
'Gülme Komşuna'

- Abi Elma'nın çöp'ünü kaybettiğini duyunca çok gülmüştüm.
- Gülme Komşuna Gelir Başına.

Tarih: 12 Şubat 2008, 18:15 - İp: 88.***.**6.238
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Hayranlıkla izlediğimiz, bağımlısı olduğumuz dizi film gibi oldu "Camoka'nın Çöpleri"
Selahattin abi...

Tarih: 12 Şubat 2008, 18:29 - İp: 85.***.**5.89
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili amati,
TC x1.4; x1.7; x2 hatta x3 var. Bizim makina ve VL için en uygunu, görüntüyü en az bozanı hangisidir?

Sevgili Sinan ve Serkan ikinize de aynı mesajı gönderdim, özelden...

sevgili drag,
Eski lensler bizim makinayı bozmuyor, Pentax K bayonetin geriye doğru uyumlu olması bulunmaz bir avantaj.
Mantarın bir mikrop olmasından dolayı makinaya ve lenslere bulaşması kaygısı taşıyorsan, dert etme... zaten aynı mantar mikrobu havada da var, her lens değiştirişinde makina içine giriyor, belki her zoom ve hatta her focus ile lenslerimize de giriyor. Şanslı olduğumuz taraf mantar mikrobu nemli olmayan ortamlarda üreyemiyor. Makinamızı, lensimizi kuru tutarsak, çok uzun süre rutubetli ortamda unutmazsak bu açıdan sorun yaşamayız yaşam boyunca herhalde...

Tarih: 12 Şubat 2008, 19:54 - İp: 88.***.**1.168
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sağol Komutan'ım. Bugün konsept nedeniyle 2 tane yükledim. Bakalım yarın ne var?

Ömer bayağı uğraştırıyor. Allahtan elim yatkındır bu işlere.

Tarih: 12 Şubat 2008, 19:56 - İp: 88.***.**6.238
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi ben de dizinin sonunu merak etmye başladım,oğlan kıza kavuşabilcek mi diye Abi bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama bize bir proje konusu belirleyip onun üzerine yoğunlaştığımızda fotoğraf kondisyonumuzun nasıl artacağını gösteren örneler veriyorsunuz.Bu da yaratıcılığı geliştiriyor.Tek kelime ile tebrikler

Adnan abicim benim tecrübe ettiklerim arasında en kayıpsız TC 1.7X pentax af convertor.

Tarih: 12 Şubat 2008, 21:05 - İp: 88.***.**8.115
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Kadir in itfaiyecileri serisi
"selahattin Abi yakmadan mühimmatı ele geçirdik"

selahattin Abi çalışmalar çok hoş.

Tarih: 12 Şubat 2008, 21:26 - İp: 85.***.**6.84
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

amati, son soru:
croplu sensör sayesinde 100mm lens 150mm FOV ama hala 100mm DOF gösterirken;
TC ile 100mm lensimiz FOV'u ve DOF'u ile birlikte 170mm olacak değil mi?

Camoka ve amati'nin mesajlarından aklıma gelen:
Her ay bir konu belirlesek ve üzerinde çalışsak;
yada hepimiz yine ortak belirlediğimiz bir proje üzerinde çalışıp burada paylaşsak sonra da sergi mi olur, gösteri mi olur, ne olursa hep birlikte elle tutulur bir şeyler yapsak ne dersiniz... Belki devamında K10D'liler grubu, akımı...

Tarih: 12 Şubat 2008, 21:27 - İp: 88.***.**5.143
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ortak proje konus belirlemek çok faydalı olur
birbirimizi destekler,kendimizi geliştiririz.
sergi,gösteri önemli değil.
yaratıcılığımızı güçlendiririz.
Peki konu önerelim diyorum?Ne dersiniz.
Öncelikle Amati üstad,fikir sahibi olarak

Tarih: 12 Şubat 2008, 21:47 - İp: 85.***.**6.84
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

"Her ay bir konu belirlesek ve üzerinde çalışsak" Adnan abi özellikle bu fikre katılıyorum.herkesin aynı konu üzerindeki farklı yorumlarını görmek çok faydalı olucaktır kendimizi geliştirmek adına

Tarih: 12 Şubat 2008, 21:57 - İp: 88.***.**6.27