hurmet
hurmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

K10d Mi 1dsmıı Mu?

eos5 slr kullanıyorum, sizce k10d mi almalıyım yoksa 1dsMII mi? aradaki farka deger mi sizce?
elimde birtek canon lensim var, onu da kolayca satarım herhalde. 17-40mm geniş açı lensi.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 19:03 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hurmet tabii ki Nikon D2X.
Böyle bir makinayı alabilecek imkana sahipseniz titreşim önlemesi olan objektifleride alabileceğiniz için bunu düşünmeyin.

Mecnun biz bilgimiz dahilinde sorulara samimi olarak cevap verelim.Ancak konu farklı bir amaç için açıldı ise gereğini o zaman düşünürüz.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:23 - İp: 88.***.**5.250
hurmet
hurmet (üye)

onixon bey teşekkür ederim. sanırım K10D alacağım, çok beğendim. o fotoğrafda iso3200'de mi çekilmiş acaba? kedi fotografinda kedi görünmüyordu bile.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:26 - İp: 86.***.**0.120
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

acıkcası alacak ımkanın olması yınede kullanmayacagınız ozelliklerde bır makinaya para vermeniz geregi dogurmaz bana gore..
bu 2aylık ehliyetle ferrari almak gibi birşey..(abarttım bıraz ama durumu acıklamak için..)
madem imkanınız var ben yıne sıze once daha ucuz bır body ve kaliteli lens takımı almanızı,makinanıza tamamen hakim oldugunuzu hissedincede artık paranın alabılecegi eniyisine yonelmenizi tavsiye ederim..

ama makinalar arası tavsiye isterseniz d2x bencede nakavt sampiyonu olur

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:30 - İp: 88.***.**7.144
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

5D gece iyidir,iso6400 olsa o makine kaldırır. Sensor boyutu / Mp iyi.
O pozlamayı :D diğerleriyle yap kedi geceleri biten TRT yayınındaki :d band gibi gözükürdü heuehue

D2X zaten pro body tartışmaya gerek yok.1-2 sene içinde o gövdede büyük sensor ile nikon yeni müşterileri safına katma yoluna gideceği şuanda görülmekte zaten.

Canon'da FF makinalrı güncelleyip,Yeni resim işlemcisi ile pazar payını korumakla geçirecek.Yarış severler için 1DSM3 şimdiden onların ,çantasında.O segmentte rakipsiz kaldı.

Seneye hareketli geçecek pazar Orta-Format gibi Pentax 645D önüne çıkacak makineler vb. Moda dünyasıda bunları beklemekte.

bu iki cihaz dışında 1 alta iniyim dersen k10d+ kit hariç iyi bir lens allah ne verdiyse götürür.Zaten maximum 5 yıl sonra neler çıktığını görünce ego tatmini ve elde etmek için değişeceksiniz.Ha ben belki :d 7-8 sene kullanırım.2MP bile yetiyordu :D baskı almasam.

Şunuda upload etmiş yazık olmasın :D Goldwing fotosu

***Download-2****

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:36 - İp: 85.***.**9.158
hurmet
hurmet (üye)

peki hangi kamerayı tavsiye ediyorsunuz garjin bey? yanliz k10d'yi çok beğendimde. ama d2x çok daha iyi diyorsunuz.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:39 - İp: 86.***.**0.120
zicmu0
zicmu0 (üye)
Konya / Meraklı

ben hürmet bey/bayan üye olurken doğa fotoğrafcısı statüsünü yanlışlıkla işaretlemiştir diye düşünüyorum.

madem para sorun değil en iyi makinayı alsın arkadaş malum insan olğluyuz ileride zaten ya bu bana yetmiyor biraz daha büyük bişeyler alayım diyecektir. Bence bu başlığa mantıklı cevap bu.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:40 - İp: 88.***.**4.117
hurmet
hurmet (üye)

adım ahmet arkadaşlar. zicmu0 teşekkür ederim yorumunuz için.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:52 - İp: 86.***.**0.120
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Ahmet bey fotoğraf çekme konusunda tecrübeniz varmı, yoksa yenimi başlayacaksınız?

Pardon kullandığınızı belirmişsiniz. Özür dilerim

#asinan' tarafından 02.05.2007 22:59:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 22:58 - İp: 88.***.**7.115
zicmu0
zicmu0 (üye)
Konya / Meraklı

rica ederim...

beni yanlış anlamayın Ahmet bey tabi eğer birşeyler bilmiyorsak bilmediğimiz konularda soru sorup öğrenmeye çalışmak en doğal hakkımızdır öylede yapmalıyız zaten.
Ama bu başlık altında sormuş olduğunuz soruları doğa fotografcısı bir arkaşaın sorduğuna inanamıyorum ben.

eğer o seçeneği yanlışlıkla seçtiyseniz veya doğa fotografcısı olmayıpta olmak istediğiniz için seçtiyseniz biz yanlış anladık ben özürdilerim.

onun dışında biraz önceki mesajımı inanamıyarak yazmış olduğum için dikkate almayın. K10d'yi diğer makinalarla kıyaslayamayız ama bence onu alın derim. doğru zamanda doğru ekipmanlarla doğru yerde bulunursanız en güzel fotografı siz çekersiniz.

sağlıcakla kalın. saygılar...

Tarih: 2 Mayıs 2007, 23:02 - İp: 88.***.**4.117
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Yazdıklarınızdan, bu konular hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. Umarım bu işin içinde başka bir durum yoktur. Biz herzaman en iyi tarafındab bakalım.

Bence D2X ve 1Ds mark ı unutun. ve k10D alın. K10D fazlasıyla yetecektir. Kendinizi geliştirdikçe, üst sınıf bir makine almanız gerektiğinde daha sağlıklı karar vermiş olursunuz.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 23:12 - İp: 85.***.**4.133