hurmet
hurmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

K10d Mi 1dsmıı Mu?

eos5 slr kullanıyorum, sizce k10d mi almalıyım yoksa 1dsMII mi? aradaki farka deger mi sizce?
elimde birtek canon lensim var, onu da kolayca satarım herhalde. 17-40mm geniş açı lensi.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 19:03 - İp: 86.***.**0.120
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

cancaner

hocam benimi ima ediyorsunuz lutfen imalı konusmayin acik acik beni gosterin
kit lens ile alirsaniz pentax i oneririm tabi ne olmus

pentaxxxxxxxxxxxxxxx

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:28 - İp: 81.***.**0.145
hurmet
hurmet (üye)

altas bey teknik olarak kıyaslayabilirmisiniz rica etsem? kit lensi nedir k10d'nin acaba? canon 17-40mm'den ne ölçüde iyidir?
Teşekkürler.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:32 - İp: 86.***.**0.120
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşım k10 d ile canon 1ds m2 farklı kulvarlarda makineler k10 d giriş orta sınıf dslr sınıfında,ama canon 1dsm2 ise üst sınıf hatta orta format makinlerele karşılaştırılan bir makine.aralarında görüntü kalitesi olarak cok fark vardır tabiki en azından canon 1d s m2 daha kaliteli sensore sahib bunu yanında metal gövde ve daha iyi metering ve kat kat hızlı auto focusa sahip.bunları göz önüne alarak seçim yap bence.buarada ralarında da cok fiyat farkını unutma(neredeyse fiyat olarak 10 x k10d= 1tane canon 1dsmark 2)....

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:33 - İp: 85.***.**1.110
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Soru şöyle sorulmuş.

eos5 slr kullanıyorum, sizce k10d mi almalıyım yoksa 1dsMII mi? aradaki farka deger mi sizce?

"hangisi daha iyidir?" diye sorulmamış. Altas arkadaşımız doğru öneriyi yapmış. Tabii Pentax'ın kit lenslerinin Canon'un L serisi lenslerine kafa tuttuğu iddiası biraz komik olmuş o başka. Birisi bir soru sordu mu hemen makineleri kapıştırmaya başlıyoruz nedense. Öneri yapılırken kullanıcı profilini dikkate alan yok. Bir spor muhabiri sorsa bu soruyu haklısınız. Spor muhabiri de gelip burada bu soruyu sormaz zaten. Hurmet "aradaki farka değer mi sizce" demiş. Şimdi doğa fotoğrafları çekecek olan hurmet için elinizi vicdanınıza koyup cevaplayın. Aradaki farka değer mi sizce?

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:36 - İp: 86.***.**9.162
hurmet
hurmet (üye)

fiyat farkı önemli tabiiki. k10d'ninde çok sağlam gövdesi varmış, doğru değil mi acaba? çapraz sensörlü 9 nokta AF varmış.
peki winerboy bey, ben eos5 kullanıyorum, k10d beni mutlu eder mi acaba altas beyinde söylediği kit lensi ile beraber?

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:45 - İp: 86.***.**0.120
hurmet
hurmet (üye)

teşekkür ederim bitpire bey. başka önerebileceğiniz bir kamera varmıdır k10d ile benzer kulvarda olan?
ben en fazla iki parşümen kağıdı boyutunda baskı alırım, 10 megapiksel yeterlimidir?

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:52 - İp: 86.***.**0.120
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

adnan abi pentax ın kit lensi ile canon un l serisini gectigini yazmisti www.dijitalfokus.com da
Neden K10D aldığımı da şöyle açıklayayım.Fuarda FK nın en meşhur profesyonel fotoğrafçı arkadaşlarımdan biri olan sevgili Murat Aydınlılar ile karşılaştım.Yanında Canon 20d ve üzerinde Canon EF 16-35mm f/2.8L. lensi ile pentax standında K10D yi 18-55 kit lensi ile karşılaştırdık.K10D kit lensi ile 20D ve Canon EF 16-35mm f/2.8L. lensi ile fena halde dövünce bu makinayı almam lazım dedim.Murat arkadaşımda elinde bir çanta dolusu Canon lensi olmasaydı o da hemen oracıkta K10d yi alacaktı.Arkasından orada yeni bir K10D ye 16-45 pentax objektif takıp 18-55 kit ile arasındaki farka baktım.16-45 in de 18-55 i açık ara dövdüğünü görünce yukarıda saydığım ekipmanı önceki hafta fuardan satın alıp geldim.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:52 - İp: 81.***.**0.145
hurmet
hurmet (üye)

altas bey k10d acaba 1dsM2'dende iyimidir?

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:57 - İp: 86.***.**0.120
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Soruya bir de bitpire nin dediği açıdan bakalım o zaman.

K10D amatörden profesyonele kadar çok geniş bir kitleyi mutlu edebilecek bir makine. Ben işyerinde özel bir iş için Canon 1Ds Mark ta kullanıyorum. Makineyi sabitledik. enstantene ve diyafram ayarlarını bilgisayardan yapıp çekimi gerçekleştiriyoruz. Malesef makineye dokunmuyoruz bile. Canon 1Ds mark serisinden birini alacaksanaız, ya bu işten para kazanıyor olmanız lazım. yada çok profosyenel amacınız olması lazım. Bunun dışında hobi amaçlı olarak kulalnılmaz mı elbette kullanılır. Ama doğa fotoğrafı çekeceğim diye dünyanın parasını sadece bir gövdeye vermek değermi. Önce bu sorunun cevabını vermek lazım.

Tarih: 2 Mayıs 2007, 20:59 - İp: 85.***.**4.133
hurmet
hurmet (üye)

fiyat farkıyla kaliteli objektifler almak daha sağlıklı olur. hangi objektifleri önerirsiniz peki xtolga bey? kit lensi mi?
acaba canon 5d mi almalı? birde nikon d2x ve d200 modelleri acaba nasıldır k10d'ye göre?

Tarih: 2 Mayıs 2007, 21:07 - İp: 86.***.**0.120