Fotoğrafçılık Forumları
K10d Mi 1dsmıı Mu?
eos5 slr kullanıyorum, sizce k10d mi almalıyım yoksa 1dsMII mi? aradaki farka deger mi sizce?
elimde birtek canon lensim var, onu da kolayca satarım herhalde. 17-40mm geniş açı lensi.
manzara fotoğrafçısıyım bufalo bey. teşekkür ederim.
1ds MII büyük bir makine, yanında taşıyamazsın kolayca...
zaten crop yapmayacaksan çok farketmez
k10d'nin kit lensi nasıldır acaba? dpreview'den baktım, k10d'ye kötü not vermişler. aklım karıştı doğrusu.
zamanlama,studyo flashları ile uyum nikonda daha iyi,body ve ölçümlemeler daha pratik,biraz daha geniş gövde,2.ci el lens kolay bulabilirsin.
resim kaliteleri aynı,benim şahsi görüşüm renkler k10d de daha iyi,iyi bir lens bulursan densin ha olmadı.
İstanbuldasın BükeyFotoda 1-2 dakkalık demo ile sonuç görebilirsin ,yada örneklere bakarsın.
Siteye bugün üye olmuşsunuz, ve ilk sorunuz bu olunca biraz şaka gibi geliyor.
Sizi yanlış anlama ihtimalimiz var tabii, ve okuyan başkalarınında işine yarayabilir düşüncesiyle elimden geldiğince yanıtlayayım.
5D full frame sensörlü bir makine, ancak Canon un 1 serisi ile mukayese etmek yanlış olur. Bu makinelerin özelliklerini ve farklarını bir çok sitede bulmak mümkün.
Belki sitelerde bulamayacağınız yanlarına değinmem bir işinize yarayabilir.
Full frame makineler lense çok duyarlı, en iyi kalitede optikleri kullanmazsanız iyi netice alamazsınız. Ucuz lensleri unutun.
Ancak full frame sensörlü makineyle çekebileceğiniz geniş açıyı başka makineyle çekemezsiniz.
Biraz detay vermek gerekirse;
Sigma nın ürettiği 12-24 mm zoom halen dünyada üretilen en geniş açılı lineer objektif. 120 derece görüş açısı var ve disorsiyon kontrolu gördüğüm (canon L serisi dahil) tüm geniş açılardan daha iyi.
Bunu ufak sensörlü makinelere takarsanız 18mm olur.
Ufak sensörlü makineler için yapılan özel merceklerden alsanız bile en geniş 15mm olabilir.
Geniş açı çalışıyorsanız bu fark full frame sensörlü makineleri ayrı kategoriye koymak için yeter.
5D nin noise seviyesi oldukça başarılı, makineye alıştıktan sonra ışığın durumuna göre 3200 iso temiz fotograflar almak mümkün.
70-200 lens 3200 ISO
Noise seviyesini daha iyi görebilmeniz için aydınlık/karanlık bölgeden bir crop...
Fotograflarda hiç bir düzeltme yok. Olduğu gibi. Çok net çekim değil, biraz sharpness isterdi aslında.
Özetle, ultra geniş açıya ve düşük noise seviyelerine çok ihtiyacınız olmazsa, Full frame makineye fiyat farkı vermeğe değmeyebilir.
Pentax 10D nin avantajı su geçirmez gövdesi bence. Bu, ve fiyat açısından 5D den daha iyi, başka bir avantajını düşünemiyorum.
geniş açıda 12-24 + 5D :D zaten şuan rakipsiz kalır
enucuz govde eniyi lens..canon 1d de kullanmayacagınız hatta kullanamayacagınız bir dolu ozelliğe para vermektense, ihtiyaclarınızı karsılayacak hemde fazlasıyla karsılayacak bir govdeye harcama yapmanız,ustunede iyi lensler almanız daha dogru olur..fiyat olarak cok daha asagıda harcama yapmıs olursunuz..fotograf kalitesi olarak pentax geride kalacaktır ancak okadar para fazladan vermeye degecek kadar kalite farkı olacagını sanmam..zaten fıyat farkı nedenide sadece fotograf kalitesi degildir..
onu acarmısınız bunu acıklarmısınız demeye gerek yok..megapikseli 10mus 15miş cokda onemli degil..hızda doga fotografcılıgı için olmazsa olmaz degil..studyoda profesyonel cekimlerde yapmayacagınıza gore 1d alıp dunyanın parasını vermeye gerek yok..
acıkcası bu iki makinanın karsılastırması soruldugunu gorunce bende saka hatta pentaxcılara ince bir alay var zannettım,kimsede yok zannetmedim demesin..
hurmet, kit lens sonuçta kit lenstir, gerçi pentaxın kit lensi süper bir lens. özellikle 55-200....başka lens almasan da olur.
dpreviewde yazılanlar maalesef doğru ama sen raw çekersen sorun kalmaz...
hem her makinede var ufak tefek sorunlar. 1dsMII mesela, soft foto üretir...
hurmet;
iyi eğleniyorsun bakıyorum.
Arkadaşlar hazır konu açılmışken bazı yanlış anlamaları düzeltelim.
Öncelikle fuarda K10D kit lensi ile 20D L serisi 17-35 in karşılaştırma fotoğraflarını daha sonra detaylı inceleme imkanım oldu.18-55 kit lensden L serisi bir lens performansını beklemek tabii ki mümkün değil.O fotoğrafların diyafram değerlerinin çok farklı olduğunu 18-55 in F/11 i kullanılırken 17-35 in diyaframının 20 li rakamlarda kullanıldığını gördüm.
Sonuçta kit lensler adı üzerinde kit lensdir.Kaliteleri ile satış fiyatları doğru orantıdadır.18-55 lik lensden L serisi kalitesi beklenemez.
hürmete yapılan tavsiyede ise sonradan bir yanlışlık olduğu ortaya çıkmış.Mark III gibi bir makina ile K10D yi aynı kefeye koymak mümkün değil.Biri profesyonel bir kamera diğeri ileri amatör seviye.
Stüdyocu birisinin stüdyoda kullanılmak üzere K10D yi tavsiye etmesini kabul ederim.Mark II veya Mark III gibi bir makinayı stüdyoya mahkum etmek hiç de mantıklı değil.
Ki bazı stüdyolarda dslr-like sınıfı makinaların kullanılıp iş yaptığını düşününce.
hürmet arkadaşımızın nickinden yola çıkarak doğa fotoğrafçısı olduğunu görüyorum.
Benim ona tavsiyem bütçesine göre
Nikon D2X
Nikon D200
Canon 30D
Pentax K10D
lerden birini alması yönündedir.Buradaki seçimde D2X genel sınıfı ve kalitesi ön planda diğer makinalar ise fotoğraf kaliteleri ile eş değer fakat objektif seçenekleri ve F/P oranı göz önüne alınarak yazılmıştır.
Farklı objektif seçenekleri düşünülecekse D200 ve 30D fiyat performans oranı dikkate alınacaksa K10D daha iyi tercih olacaktır.
İlgili olabilecek konular
-
K10dme Yeni Bi Lens Mi,yeni Bi Makina Mı
23 May. 2014, 17:57 goobbless
3129024 May. 2014, 20:53
goobbless -
-
-
-
-
-
-