korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar Foto'ya Ön Ödemede Dikkat

14/12/2007 tarihinde Aydınlar Foto’da satıştan sorumlu Oktay Ergen’le telefonda Nikon D300 fotograf makinesini banka havalesi ile satın almak üzere anlaştık. Bana makinenin 17/12/2007 P.tesi günü geleceğini, ön ödeme yaparsam gelecek makinelerden bir adet bana ayırabileceğini söyledi. Bunun üzerine, aynı gün (14/12/2007 tarihinde ) Aydınlar Foto’nun, Yapı Kredi hesabına banka havalesi ile 2.909 TL gönderdim. Makine 17/12/2007 tarihinde gelmedi, bir sonraki gün dediler. Bir sonraki gün de gelmedi. O halde bana paramı iade edin ben başka bir yerden alacağım dedim. Olur dendi ve benden banka hesap numaralarım alındı. Buraya kadar herşey normal bir iş ahlakı içinde gelişti ancak takip eden günlerde para iade edilmedi ve en sonunda bayramdan sonraki ilk gün dendi. Bayramdan sonra da para iade edilmeyince, tekrar şirket yetkilileri ve şirketin sahibi ile görüştüm. Her defasında bana, ‘çok haklısınız, özür dileriz, hemen yarın paranız iade ediliyor’ dendiği halde, bugüne kadar alınan para iade edilmedi. En son, 28/12/2007 Cuma günü, bizzat şirket sahibi Aydın Aydın tarafından, paranın 31.12.2007 P.tesi günü sabahtan hesaba yatacağı söylendi. Para hala iade edilmediğinden dolayı kendisini tekrar aradığımda aldığım cevap, ‘burası bakkal dükkanı değil, muhasebe işlemleri var para hemen öyle kolay iade edilmez’ oldu. Hernedense Aydınlar Foto müşterilerinden ön ödemeleri toplarken muhasebeleri gayet iyi çalışıyor ama para iadesi söz konusu olduğunda muhasebe işlemleri pek çalışmaya istekli görünmüyor. Bugün, 31.12.2007 ve neredeyse mesai saati bitimi ve para hala hesaba yatırılmış değil.. Bu şekilde, müşterilerden ön ödeme adı altında ne kadar para topladıklarını bilemiyorum ama parayı kullanmak için sistem oldukça iyi kurulmuşa benziyor.
Yeni yılın ilk iş günü kendilerine noterden ihtarname çekerek kanuni işlemleri başlatacağım ve konuyla ilgili ne kadar forum varsa insanları bilgilendireceğim.
Bu mesajın, bu iş yerinden alış veriş eden veya etmeyi düşünen fotografçı arkadaşlara benzer bir şekilde mağdur olmamaları için buraya ön ödeme yaparken çok dikkatli olmalarına yardımcı olur sanıyorum.

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:06 - İp: 85.***.**7.26
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, Aydınlar Foto bugün avukatımıza bakiye ödemeyi yasal faiz, avukatlık ve icra masrafları beraber yaptı. Biz de buna karşın, banka hesaplarındaki blokeyi kaldırdık. Eğer başından bu ödemeyi yapmış olsalardı, bugün hem fazladan bir ödeme yapmamış olacaklardı hem de banka daki müşteri prestijleri bozulmamış olacaktı. Ben kendilerine ihtarname göndermeme rağmen sanıyorum işi ciddiye almadılar ve nasıl olsa uğraşamaz, parasını alamaz diye düşündüler.
Bir daha başkasının canını yakmaya kalkarlar mı bilemem ama, sonuç olarak bu şekilde hesaplarına giden bir paranın kanuni yollardan geri alınacağını biliyorlar artık. Sizlere tavsiyem, bu tür firmalarla iş yaparken, sipariş verirken çok dikkatli olmanızdır. Piyasada gerçekten çok dürüst çalışan, aldığı siparişi muhakkak yerine getiren firmalar var. Ne yazık ki, bu tür firmalar, dürüst çalışan şirketlere de insanların acaba mı diye bakmasına neden oluyorlar. Konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum..

 

Tarih: 3 Mart 2008, 22:38 - İp: 85.***.**3.199
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı


gecmiş olsun

 

Tarih: 3 Mart 2008, 22:53 - İp: 88.***.**8.165
edumann
edumann (üye)
Ankara / Amatör

öncelikle geçmiş olsun sonrada tebrikler.
ve böyle bir durumu bizlerle paylaştığınız için teşekür ederim. bazen istanbula gidiyorum ve o bakkal dükkanına uğruyorum ama artık fiyat bile sormam o insanlara. ve duyurabildiğim kadar insana bu iğrenç olayı duyuracağım. düşündüm acaba bu kurmacamı diye ama forumu tümüyle okudum. tersini iddia eden yok birde kendileride bundan haberdardır sanırım. neyse bu gibi durumlarla karşılaştığımızda ben ce destek olalım ve sivil bir inisiyatif oluşturalım.
tekrar tebrikler.

 

Tarih: 3 Mart 2008, 23:14 - İp: 85.***.**5.11
erkane
erkane (üye)
Ankara / Amatör

Ben de size geçmiş olsun diyorum ve sizi kutluyorum. Umarım derslerini almışlardır. Ama uzak bir ihtimal..

#erkane' tarafından 04.03.2008 12:26:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mart 2008, 12:24 - İp: 81.***.**6.21
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bugün bankalar en fazla net %16 veriyor. Aydınlar ise %25 net veriyor..


 

Tarih: 4 Mart 2008, 12:27 - İp: 81.***.**7.49
guldr
guldr (üye)
İstanbul / Amatör

bu forumda bir avuç insan aydınlar fotonun ne olduğunu biliyor onlar yine önüne geleni çarpmaya devam ederler. size geçmiş olsun.

 

Tarih: 4 Mart 2008, 17:52 - İp: 88.***.**9.189
krusty
krusty (Objektif)
İstanbul / Amatör

yaklaşık 3 ay süren sinir harbi
gergin bekleyiş
hukuki süreç
ve sonunda mutlu son.. geçmiş olsun diyelim
bu işin çabuk sonuçlandığını söylemek bile mümkün..

öte yandan bu yaşananlardan hepimizin bir ders çıkartması gerektiğini düşünüyorum. 3.000-YTL bugün istisnasız herkes için iyi bir miktar.. bu kadar parayı verip bir ürün alıyorsak alacağımız ürünü gidip yerinde görüp, fiziken elimizle tutmalı alışveri orada noktalamalıyız diye düşünüyorum..

tekrar geçmiş olsun

#krusty' tarafından 05.03.2008 10:19:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mart 2008, 09:40 - İp: 85.***.**7.121
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Ben bu olayı ucuz atlattım. Hatta % 25 yasal faizi ekleyecek olursak, karlı atlattım da sayılabilir. Ben ve şirketimiz hukuk müşaviri Istanbul’da yaşadığı için, bu konuyu halletmek bizim için problem olmadı. Ancak, Hakkari, Artvin gibi, Istanbul’a uzak şehirlerden, internet üzerinden bu firmaya sipariş verenlerin çok dikkatli olmaları gerek. Bu tür durumlarda, sonunda hakkınızı alsanız dahi, firmadan avukatınızın yol masraflarını tahsil edemeyebilirsiniz. Istanbul’dan güvenilir bir avukat bulamayabilirsiniz. Bu iş ilk defa başıma geldiği için biraz benim de acemiliğime geldi. Aslında, zaman zaman bu tür forumları takip etmekte fayda var. Herkes, başına geleni, tecrübelerini yazıyor. Sadece Aydınlar değil, Teknosa’dan da bir şey alınmaması gerektiğini burada öğrendik. Sayın Krusty arkadaşımıza da hak veriyorum. Bu kadar para veriliyorsa, gidip ürünü inceleyip ondan sonra almak lazım. Fakat, bana başında, sayılı miktarda ürün geleceğini, ön ödeme yaparsam bana bir tane ayıracaklarını söylediler. Ben de seyahate çıkacaktım, çıkmadan önce kendilerine inanarak sipariş verdim. Daha önce, Hayyam’da, Macro Foto’dan bir çok kereler telefonla ürün aldım. Çok daha fazla miktarlarda parayı hesaplarına gönderdim. İstediğim ürün kurye ile anında geldi. Hiç bir sorun yaşamadım. Bu makineyi de Macro’dan alacaktım, ellerinde olmadığı için, Aydınlar’dan alayım dedim. Doğrusu biraz da, bir makine almak için Sirkeci’ye gitmek işime gelmedi. Sonra aldatıldığımı öğrendim. Ama sanıyorum, bu olay bir çok kişinin bu firmaya karşı dikkatli olmasını sağlamıştır.

 

Tarih: 5 Mart 2008, 22:24 - İp: 85.***.**3.199
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Hakkınızı aramanız ve neticelendirmeniz çok güzel.
Dikkatle izledim. Uzakta oturanlar ve bu tür siparişler vermek zorunda olanlar var. Onlara çok yararlı olduğunuzu sanıyorum.

 

Tarih: 5 Mart 2008, 22:31 - İp: 88.***.**2.239
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bugün Aydınlar Foto'nun YKB / Sirkeci şubesi hesabındaki paraya el kondu. Hesaptaki para bizim alacağımızın ancak yarısını karşıladığı için, Pazartesi gere kalanı haciz yolu ile çözülecek.


Yani koskoca aydınlar'ın banka hesabında 3600 ytl bile yok haaa... sadece ve sadece 1700 ytl paraları mı varmış hesapta??..
VAH GARİBANLAR VAAAHHH...


Bi yardım kampanyası düzenlesek mi ne??

Demek bu yüzden KORLE nin paraya el koymaya kalktılar. Aman dikkat millet!! Adamlar ÇULSUZ!! Her an çarpılabilirsiniz!


........................................................


Bu topiği hep gündemde tutmayı CİDDEN TEKLİF EDİYORUM ARKADAŞLAR..

Sitemize 6 ay, 1 yıl sonra üye olacak olanlar bile görsünler ki, gitmesinler bu dolandırıcılara...


.........................................................



BRAVO KORLE.....




#panctom' tarafından 06.03.2008 02:17:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Mart 2008, 00:36 - İp: 88.***.**3.35