korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar Foto'ya Ön Ödemede Dikkat

14/12/2007 tarihinde Aydınlar Foto’da satıştan sorumlu Oktay Ergen’le telefonda Nikon D300 fotograf makinesini banka havalesi ile satın almak üzere anlaştık. Bana makinenin 17/12/2007 P.tesi günü geleceğini, ön ödeme yaparsam gelecek makinelerden bir adet bana ayırabileceğini söyledi. Bunun üzerine, aynı gün (14/12/2007 tarihinde ) Aydınlar Foto’nun, Yapı Kredi hesabına banka havalesi ile 2.909 TL gönderdim. Makine 17/12/2007 tarihinde gelmedi, bir sonraki gün dediler. Bir sonraki gün de gelmedi. O halde bana paramı iade edin ben başka bir yerden alacağım dedim. Olur dendi ve benden banka hesap numaralarım alındı. Buraya kadar herşey normal bir iş ahlakı içinde gelişti ancak takip eden günlerde para iade edilmedi ve en sonunda bayramdan sonraki ilk gün dendi. Bayramdan sonra da para iade edilmeyince, tekrar şirket yetkilileri ve şirketin sahibi ile görüştüm. Her defasında bana, ‘çok haklısınız, özür dileriz, hemen yarın paranız iade ediliyor’ dendiği halde, bugüne kadar alınan para iade edilmedi. En son, 28/12/2007 Cuma günü, bizzat şirket sahibi Aydın Aydın tarafından, paranın 31.12.2007 P.tesi günü sabahtan hesaba yatacağı söylendi. Para hala iade edilmediğinden dolayı kendisini tekrar aradığımda aldığım cevap, ‘burası bakkal dükkanı değil, muhasebe işlemleri var para hemen öyle kolay iade edilmez’ oldu. Hernedense Aydınlar Foto müşterilerinden ön ödemeleri toplarken muhasebeleri gayet iyi çalışıyor ama para iadesi söz konusu olduğunda muhasebe işlemleri pek çalışmaya istekli görünmüyor. Bugün, 31.12.2007 ve neredeyse mesai saati bitimi ve para hala hesaba yatırılmış değil.. Bu şekilde, müşterilerden ön ödeme adı altında ne kadar para topladıklarını bilemiyorum ama parayı kullanmak için sistem oldukça iyi kurulmuşa benziyor.
Yeni yılın ilk iş günü kendilerine noterden ihtarname çekerek kanuni işlemleri başlatacağım ve konuyla ilgili ne kadar forum varsa insanları bilgilendireceğim.
Bu mesajın, bu iş yerinden alış veriş eden veya etmeyi düşünen fotografçı arkadaşlara benzer bir şekilde mağdur olmamaları için buraya ön ödeme yaparken çok dikkatli olmalarına yardımcı olur sanıyorum.

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:06 - İp: 85.***.**7.26
smer
smer (üye)
İstanbul / Amatör

Başka bir forumda yine Aydınlar foto hakkında uyarı var.
Şükrü Yalçın adındaki üye yazıyor.

Aydınlar Foto dan internet üzerinden hiç bir şey almayın.
Stokta var görünen mal yok, ama parası çekiliyor. Durumu anlamaya çalışmak için telefonla defalarca aramanız gerekiyor (çünki telefon suratınıza kapanıyor) yılmayın 20 ci kerede yanlış cevapla durum hallediliyor. Bunun üzerine ürünün iptali için yeniden telefonla kıyasıya bir mücadele başlıyor. Bununla da bitmiyor para iadesi yapılmıyor, ve yine korkunç bir telefon trafiği başlıyor. Bu iş böyle uzayıp gidiyor...

Bu mesajın hemen arkasında
Umut Gayretli adındaki üye yazmış.

bu mesajı şimdi okudum tam aydınlar fotodan bir sigma lens almak üzereydim vesanırım idefixden almam gerektiği konusunda beni aydınlattınız veya üşenmeyip hafta sonu sirkeciden elden almalıyım.

Yapmış olduğunuz uyarı özel bir durum olmuş olsa dahi riske girmek istemeyeceğim bir durum içeriyor.

bilgi için teşekkürler

 

Tarih: 18 Şubat 2008, 21:43 - İp: 85.***.**2.186
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Smer, Aydınlar foto ile durum bu hafta sonuna kadar belli olacak.. Burada bildireceğim..

 

Tarih: 20 Şubat 2008, 19:55 - İp: 85.***.**4.151
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili korle bende takipteyim..merakla bekliyorum abi

 

Tarih: 20 Şubat 2008, 20:47 - İp: 88.***.**6.153
guldr
guldr (üye)
İstanbul / Amatör

ben de bir süredir bu konuyu takip ediyorum, aydınlar kolay kolay parayı iade etmezler.bu firmanın piyasadaki ismi pek iyi değildir. orada çalışanlar müşteriye karşı iyi davranıyor olabilirler ama sonuç olarak onlar da satıştan prim alıyorlar.

 

Tarih: 21 Şubat 2008, 15:27 - İp: 88.***.**9.189
titanium
titanium (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Çok ilginç bir durum. Ben hep Aydınlardan alışveriş yaparım. Devamlı hoş ve memnun ilişkiler içinde yaptım alışverişimi. Leica Digilux 3 'ü kampanyalı fiyattan 12 ay taksit bile yaptılar. Ve bulamadığım Neopren kılıf yine onlardaydı ve en uygun fiyata yine onlardan aldım.

Sizin durumunuz çok üzücü gerçekten benimde kalbim kırıldı. Fakat böyle aletleri yüz yüze (Türk üsulu) almak her zaman çok sağlıklıdır. Tabi affedilir bir durum yok ortada.

Gerçekten Aydınlar foto beni çok şaşırttın.

 

Tarih: 21 Şubat 2008, 15:49 - İp: 85.***.**0.237
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Burada bazı arkadaşlar Aydınlar Foto’da Oktay bey’in kendilerine çok yakın ilgi gösterdiklerini yazmışlar, doğrudur. Ancak, müşteriye ilgi göstermekle, müşteriyi kazıklamak arasında bir fark olduğunu düşünüyorum.
Size D300 ün parasının iç edilmeye çalışılmasının yanı sıra Aydınlar foto ile ilgili bir başka yaklaşımı daha aktarayım.
D300’ün siparişini verdikten bir gün sonra, Aydınlar Foto’ya telefon ederek D300 ün yedek pilinin fiyatını sordum. Oktay bey bana pili 105 $ dan verebileceğini söyledi. Aynı pilin GG de 55TL den satıldığını söylediğimde, o pillerin orjinal olmadığını ama kendi sattıkları orjinal pili bana özel bir indirim (!) yaparak 55$ dan vereceğini söyledi. Bir anda 105 $ lık pil 55 $ indi. Ben haliyle pili GG den almayı tercih ettim. GG den aldığım piller orjinal. Aradaki fiyat farkı 2 mislinden fazla.
Müşteriyi kazıklamaya çalışmak hiç hoş bir durum değil, ancak, DSLR alan bir kişi, alacağı makinenin pillerinin piyasada kaç paraya satıldığını bilir. Kaldı ki, artık ilk defa makine kullanan bir amatör dahi önce piyasada fiyat araştırması yapıyor. Ayrıca, ben Oktay bey’e farklı DSLR lara sahip olduğumu da telefonda söyledim. Yani, Oktay bey’in benim piyasadan haberdar olduğumu düşünmesi gerekirdi. Satıcının, bir pile 2 mislinden daha fazla fiyat vererek müşterisini kaçırması bu nedenle pek akıllıca olmasa gerek.
Burada Teknosa’dan da çok şikayet var. Ancak Teknosa gibi kurumlaşmış bir yerde, böyle fiyat oynamaları olmaz. Onların yaptıkları, sattıkları malın arkasında durmamak. Aydınların ki ise, satmadıkları malın parasını almak ve üstüne yatmak.
Her iki firmadan da uzak durmakta fayda var herhalde.

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 01:17 - İp: 85.***.**0.189
ulucz
ulucz (üye)
İstanbul / Amatör

yazık, bundan sonra önlerinden geçmem, büyük geçmiş olsun, haberlerinizi bekliyoruz. takip edeceğim konuyu

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 02:30 - İp: 81.***.**8.83
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

korle son durum nedir acaba???
kurtarabildinizmi paranızı?
bu topici gordukce sinirim hopluyor desem yeridir.
nasıl bir terbiyesizlik bu.kendi makinemi alırken yasadıkalrım geliyor aklıma

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 02:50 - İp: 78.***.**7.145
parnner
parnner (üye)
Trabzon / Stüdyo Fotoğrafçısı

kardesım sana gecmıs olsun .bu fırmayla benımde alısverısım oldu ama bende memnun degılım .bende d70 almıstım.rotarlı gelmıstı.ama ben karta taksıt yaptırmıstım.kargo ucretınıde kendılerı karsılayacaklardı.ama onuda bana odettıler.

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 11:33 - İp: 88.***.**2.194
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Gaijin, önümüzdeki haftaya kaldı maalesef. Türkiye'de hukuk bu kadar gevşek olunca haliyle Aydınlar Foto gibileri piyasada türüyor. Sonunda da haliyle birileri de çıkıyor kendi haklarını kendi bildikleri şekilde arıyorlar. Herhangi bir Avrupa ülkesinde Aydınlar Foto gibileri anında piyasadan silinir giderler. Türkiye de olmanın onlar için avantajı bu.

 

Tarih: 24 Şubat 2008, 00:16 - İp: 85.***.**0.189