korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar Foto'ya Ön Ödemede Dikkat

14/12/2007 tarihinde Aydınlar Foto’da satıştan sorumlu Oktay Ergen’le telefonda Nikon D300 fotograf makinesini banka havalesi ile satın almak üzere anlaştık. Bana makinenin 17/12/2007 P.tesi günü geleceğini, ön ödeme yaparsam gelecek makinelerden bir adet bana ayırabileceğini söyledi. Bunun üzerine, aynı gün (14/12/2007 tarihinde ) Aydınlar Foto’nun, Yapı Kredi hesabına banka havalesi ile 2.909 TL gönderdim. Makine 17/12/2007 tarihinde gelmedi, bir sonraki gün dediler. Bir sonraki gün de gelmedi. O halde bana paramı iade edin ben başka bir yerden alacağım dedim. Olur dendi ve benden banka hesap numaralarım alındı. Buraya kadar herşey normal bir iş ahlakı içinde gelişti ancak takip eden günlerde para iade edilmedi ve en sonunda bayramdan sonraki ilk gün dendi. Bayramdan sonra da para iade edilmeyince, tekrar şirket yetkilileri ve şirketin sahibi ile görüştüm. Her defasında bana, ‘çok haklısınız, özür dileriz, hemen yarın paranız iade ediliyor’ dendiği halde, bugüne kadar alınan para iade edilmedi. En son, 28/12/2007 Cuma günü, bizzat şirket sahibi Aydın Aydın tarafından, paranın 31.12.2007 P.tesi günü sabahtan hesaba yatacağı söylendi. Para hala iade edilmediğinden dolayı kendisini tekrar aradığımda aldığım cevap, ‘burası bakkal dükkanı değil, muhasebe işlemleri var para hemen öyle kolay iade edilmez’ oldu. Hernedense Aydınlar Foto müşterilerinden ön ödemeleri toplarken muhasebeleri gayet iyi çalışıyor ama para iadesi söz konusu olduğunda muhasebe işlemleri pek çalışmaya istekli görünmüyor. Bugün, 31.12.2007 ve neredeyse mesai saati bitimi ve para hala hesaba yatırılmış değil.. Bu şekilde, müşterilerden ön ödeme adı altında ne kadar para topladıklarını bilemiyorum ama parayı kullanmak için sistem oldukça iyi kurulmuşa benziyor.
Yeni yılın ilk iş günü kendilerine noterden ihtarname çekerek kanuni işlemleri başlatacağım ve konuyla ilgili ne kadar forum varsa insanları bilgilendireceğim.
Bu mesajın, bu iş yerinden alış veriş eden veya etmeyi düşünen fotografçı arkadaşlara benzer bir şekilde mağdur olmamaları için buraya ön ödeme yaparken çok dikkatli olmalarına yardımcı olur sanıyorum.

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:06 - İp: 85.***.**7.26
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın Korle; uğradığınız hakkısızlık nedeniyle başlatmış olduğunuz hukuk mücadelesini, başındanberi burdan takip etmekteyim ve sanal ortamda da olsa destekçinizim.Son durum nedir acaba?

 

Tarih: 10 Şubat 2008, 01:57 - İp: 88.***.**3.8
smer
smer (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar foto’ya elini veren kolunu kaptırır. Forumlarda rastladıysanız eğer Sirkeci piyasasında hiç güvenilmeyecek bir yerdir. Geçen sene eniştem ucuz bir makine sipariş etti, makineyi göndermediler parasını aylar sonra zar zor alabildi, o da makine ucuz olduğu içindi, sizinki gibi pahalı bir makine olsaydı para gitmişti. Aydınlar eğer ürün tesadüfen ellerindeyse ürünü gönderirler ama genelde stoklarında olmayan malı satar, parasını alır ama malı veremeyince parasını iade etmezler. Adam utanmadan burası bakkal dükkanı değil diyor, utanmadan bakkallara hakaret ediyor. Hangi bakkal müşterisinin parasının üstüne yatıyor.
Nikon D300 pahalı bir makine, parasını kolay kolay iade edeceklerini hiç sanmıyorum. Umarım alırsınız. Önemli olan bu dolandırıcıları piyasaya lanse etmek. Geçmiş olsun.

 

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:45 - İp: 85.***.**8.121
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Aeron, halen icra dairesinden gelecek yazıyı bekliyoruz.

 

Tarih: 14 Şubat 2008, 10:35 - İp: 85.***.**5.87
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili korle topiğin bütün sayfalarını bütün mesajları öfeke ve çaresizlik içinde okudum..

Düştüğünüz bu duruma benzer bir macera daha önce benim de başımdan geçmişti..Bu tür firmalara en ağır cezalar verilmeli.

Sanrım 2,5 ay oldu maceranız başlayalı..Yani 3000 ytl nizi 2,5 aydır kullanıyorlar..Makineyi zise varerek elde edecekleri karı zaten çoktan yaptılar yani..Bu düpedüz şerefsizlik, hırsızlık, arsızlık.. Umarım bir an önce paranıza kavuşursunuz..

Lütfen bizi yeni gelişmelerden haberdar etmeye devam ediniz..

Allah yardımcınız olsun.

 

Tarih: 14 Şubat 2008, 16:39 - İp: 88.***.**5.127
muratcicek
muratcicek (üye)
Yurtdışı / Meraklı

İnanın dustuğunuz duruma çok üzüldüm artık bırakın aydınlar fotonun içine girmeyi önünden geçmem . Umarım hakkınızı fazlasıyla alırsınız büyük geçmiş olsun ...

 

Tarih: 14 Şubat 2008, 23:25 - İp: 88.***.**5.19
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Lazut, Aydınlar Foto'nun 3.000 TL yi 2.5 aydır kullanması onlara biraz pahalıya mal olacak. Ben şahsen parayı kullanıyorlar diye üzülmüyorum, çünkü ödeyecekleri yasak faiz paranın bankada durarak getireceği faizden çok daha fazla. Ayrıca, Aydınlar Foto, hukuk müşavirimizin masraflarını da ödeyecek. Ödememe durumundai yasal işlem gereği mallarına haciz konulacak. Bu gidişle, Aydınlar Foto'nun piyasada bakkal dükkanı olarak bile işe devam etmesi pek mümkün değil..

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 00:34 - İp: 85.***.**5.87
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar fotodan pahalı bir lens ve 3 arkadaşıma manfrotto tripod almıştım.
Bir müşteri olarak beni kaybettiler, kapılarına uğramam.
Takip ediyorum, hakkınızı aramanıza çok memnunum, umarım müşteri kayıplarıyla, fazlasıyla öderler.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 10:52 - İp: 88.***.**9.159
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

İnan korle böyle bir netice beni tahmin edemeyeceğiniz kadar çok sevindirecektir..umarım bir an önce bu iş neticlenir..

Ve artı elbette ben de bir daha sitelerine bile girmeyeceğim.Ve ticari ahlaktan yoksun firmalar en ağır bir şekilde bunun bedelini ödemelileer

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 12:20 - İp: 88.***.**2.39
smer
smer (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar Foto ile son durum nedir acaba, parayı iade ediyorlar mı? Konuyu buradan takip ediyoruz, umarız paranızı eksiksiz geri alırsınız.

 

Tarih: 18 Şubat 2008, 17:08 - İp: 85.***.**2.186
smer
smer (üye)
İstanbul / Amatör

Bir başka forum da aydınlar foto için Ahmet Toplu adında bir üyenin yazdıkları,
-------------------------------
arkadaslar aydınlarfotodan alısverıs yapmıs oldugum ıcın tavsıye ettıklerı bır arkadaslarına d200 ve 17 50 lensımı bırakıp fıyatta anlastım ve uste daha dusuk olan a100 aldım ve nakıt ıcınde 1 hafta saonraya odenecek denıp sozlesme yapıldı..

sonrası abdurrahman talak adında 3 kat 312 de olan sahıs dukkanını kapattı ve kactı...
elımde senetım oldugu ıcın karsılıklı gıdıp gelmeler sonucunda anladımkı bır senet alsam daha ıyı lacaktı ve aldım...

sonrası araya aydınların sahıbı aydın kardesı kadır gırıp dahada oyaladılar malum sahsın zaten 2 . subede kaydı vardır. abdurrahman talak dıye...

selcuk beyde bızzat kendısını tanımaktadır. adını adnan talak dıye tanıtan bır satıcı idi hayyamda.... abdurrahman talak asıl ısmıdır...

benim demem sudur ki dikkatli olunmalı boyle yerlerde alıs verıs yaparken ben buyuk bır hata yaptım tabiki....

 

Tarih: 18 Şubat 2008, 18:01 - İp: 85.***.**2.186