korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar Foto'ya Ön Ödemede Dikkat

14/12/2007 tarihinde Aydınlar Foto’da satıştan sorumlu Oktay Ergen’le telefonda Nikon D300 fotograf makinesini banka havalesi ile satın almak üzere anlaştık. Bana makinenin 17/12/2007 P.tesi günü geleceğini, ön ödeme yaparsam gelecek makinelerden bir adet bana ayırabileceğini söyledi. Bunun üzerine, aynı gün (14/12/2007 tarihinde ) Aydınlar Foto’nun, Yapı Kredi hesabına banka havalesi ile 2.909 TL gönderdim. Makine 17/12/2007 tarihinde gelmedi, bir sonraki gün dediler. Bir sonraki gün de gelmedi. O halde bana paramı iade edin ben başka bir yerden alacağım dedim. Olur dendi ve benden banka hesap numaralarım alındı. Buraya kadar herşey normal bir iş ahlakı içinde gelişti ancak takip eden günlerde para iade edilmedi ve en sonunda bayramdan sonraki ilk gün dendi. Bayramdan sonra da para iade edilmeyince, tekrar şirket yetkilileri ve şirketin sahibi ile görüştüm. Her defasında bana, ‘çok haklısınız, özür dileriz, hemen yarın paranız iade ediliyor’ dendiği halde, bugüne kadar alınan para iade edilmedi. En son, 28/12/2007 Cuma günü, bizzat şirket sahibi Aydın Aydın tarafından, paranın 31.12.2007 P.tesi günü sabahtan hesaba yatacağı söylendi. Para hala iade edilmediğinden dolayı kendisini tekrar aradığımda aldığım cevap, ‘burası bakkal dükkanı değil, muhasebe işlemleri var para hemen öyle kolay iade edilmez’ oldu. Hernedense Aydınlar Foto müşterilerinden ön ödemeleri toplarken muhasebeleri gayet iyi çalışıyor ama para iadesi söz konusu olduğunda muhasebe işlemleri pek çalışmaya istekli görünmüyor. Bugün, 31.12.2007 ve neredeyse mesai saati bitimi ve para hala hesaba yatırılmış değil.. Bu şekilde, müşterilerden ön ödeme adı altında ne kadar para topladıklarını bilemiyorum ama parayı kullanmak için sistem oldukça iyi kurulmuşa benziyor.
Yeni yılın ilk iş günü kendilerine noterden ihtarname çekerek kanuni işlemleri başlatacağım ve konuyla ilgili ne kadar forum varsa insanları bilgilendireceğim.
Bu mesajın, bu iş yerinden alış veriş eden veya etmeyi düşünen fotografçı arkadaşlara benzer bir şekilde mağdur olmamaları için buraya ön ödeme yaparken çok dikkatli olmalarına yardımcı olur sanıyorum.

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:06 - İp: 85.***.**7.26
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Fotokritikten böyle bir davranışı beklerim zaten.

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 08:29 - İp: 81.***.**7.49
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Fotokritikte daha önce iki kez çeşitli nedenlerle üyeliğim askıya alınmıştı..sonra benim itiraz mesajımla ilgilenen embesil ve anlayış özürlü moderatör nüsfettesiyle 19 gün çingene pazarlığı yaptıktan sonra üyeliğim aktif hale getirilmişti..tamamen ticari bir site haline döndü orası zaten..

 

Tarih: 4 Ocak 2008, 01:42 - İp: 88.***.**3.150
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

burası bakkal dükkanı değil, muhasebe işlemleri var para hemen öyle kolay iade edilmez’


hayır orası bakkal dukkanı bile olamaz. ben makine aldıgımda 1 bucuk hafta oyalanmıs sonunda ıstanbula gidip baskı yapıp elden almıstım.gitmeden once aradıgımda suan elimde makine az sonra kargoya veriyorum demişlerdi.
vermeyın ben geliyorum dedim ve yarım saat sonra dukkana girdim,makinenin daha gelmedigini,soyleyip almak için adam yollamıslardı.

orası bakkal dukkanı bile olamaz.bır bakkal dukkanında ne var ne yok bilir. ekmegi yoksa yok der,sutu yoksa kalmadı der.sark kurnazlıgıyla ticaret yapıp benim paramı ilet ondan sonra buyuk firmayım dıye hava at.
-----

acaba fotokritik reklam alıyormu bu arkadaslardan bır bakmak gerek.




gecmiş olsun.ınsallah magdurıyetınız tezzamanda giderilir. hakkınızı sonuna kadar aramanızı ve almanızı dilerim. sizin siniriniz bozuluyorsa,asıl siniri bozulması gerekenlerinde bozulmalı bıraz.

 

Tarih: 4 Ocak 2008, 02:17 - İp: 88.***.**9.97
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

http://www.fotokritik.com/forum/53109

bu arkadaşların üyelikleri silinmemiş, sizinkini neden sildiler merak ettim...

 

Tarih: 4 Ocak 2008, 14:36 - İp: 88.***.**3.114
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

olur olur bende fuji 6500fd yi aldığımda 9600 alıcaktım sitelerinde stokta görünüyor ve kampanyası var deniliyordu.ertesi gün gittim.sordum bakabilirmiyim dedim elimizde yok 6 aydır da gelmio dendi.ya adamların şirket içinde koordinasyonları yok yada kurnazlık?anlamadım yani sirkecide herkes kurnaz olmuş ark.

 

Tarih: 4 Ocak 2008, 15:19 - İp: 81.***.**2.10
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

ben bundan sonra alacagım hıc bır seyı Turkıye sınırları ıcınden almıyacagım. ve herkesede oyle onerıyorum...
Aydınlar oylede dıgerlerı bundan farklımı... Hepsı parayı odeyene kadar ıyı ondan sonra problem olunca bakkal muhabbetı..
Korle tekrar gecmıs olsun... ınsallah odedıgın parayı en kısa zamanda gerı alırsın..

 

Tarih: 4 Ocak 2008, 17:02 - İp: 212.***.**3.10
korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Konuya duyarlı bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aydınlar Foto, bir diğer arkadaşın dediği gibi, maalesef bakkal dükkanı bile olamaz.Ben kendilerine gereken ihtarnameyi çektim. Buna rağmen parayı iade etmedikleri taktirde, şirketimiz hukuk müşaviri kendilerine bu hafta içinde mahkemeyi açacak. Aynı şekilde bu şirketten mağdur olan arkadaşlar varsa, bana mail atabilirler, şirketimizin hukuk müşaviri kendilerine yardımcı olabilir.
( [email protected] ) Bu gibi,kapkaççı zihniyetle çalışan kuruluşları piyasada duyurmak bizlerin elindedir. Ben gerekirse 2 makine parası daha harcarım ama bunları da piyasaya duyururum. Sonunda o iç etmeyi düşündükleri para için daha fazla masrafa girecekler, çünkü kendilerine icra gelecek ve yine de ödemedikleri taktirde vitrindeki makinelere haciz koyacağım..

 

Tarih: 6 Ocak 2008, 19:30 - İp: 85.***.**7.26
musahendek
musahendek (üye)
Zonguldak / Amatör

Korle gecmiş olsun. Haksızlığı kabul etmeyip üzerinde durduğun ve tüketicileri bu konuda duyarla olmaya çağırdığın içinde teşekkürler.. İnanın forumda da belirtildiği gibi Türkiyeden hic bir sey alamayacaksin ve dediği gibi burası bakkal dükkanı mı diye nitelendirdigi yerde hiç bir iş yapamayacaklar zaman gelecek. Bu nasıl bir nalayıştır paraya el koymak? Kul hakkıdır bu yuhhhhh be yuhhh Aydınlar=Bakkal

 

Tarih: 6 Ocak 2008, 22:38 - İp: 88.***.**1.241
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

15 gün süresi aşılmış.. bu arada cevap yazmak istemedim.. (yasada belirtilmiş maksimum iade süresi budur)

Sabırlar, diliyorum..

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 08:55 - İp: 85.***.**2.243
warlock
warlock (üye)
İstanbul / Amatör

arkadasım basına gelenler icin cok uzuldum insallah en kısa zamanda paranı iade ederler,bu firmanın terbiyesizlikleri her gecen gun cogalmaya basladı.bir arkadasımızında dedigi gibi bizi somuren saygısız satıcılara karsı bizde birleselim ve sadece guvenilir yerlerden alısveris edelim,guvenilirligi tartısılan yerlerden birazdaha ucuz diye kendimizi riske atmaya deymez.bu tur satıcılardan kurtulmak istiyorsak bu sadece bizim cabamızla olur,aksi halde bunun gibi firmalar ortalıkta at kosturmaya devamedecekler.
benim bildigim ve guvendigim uc sirket var ki kalitelerini herzaman kanıtlamıslardır kamer ithalat, hepsikamera ve yeni acılan fotozeynep adreslerini internetten bulabilirsiniz.

arkadasım guzel haberlerini bekliyoruz..

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 09:21 - İp: 85.***.**8.81