korle
korle (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar Foto'ya Ön Ödemede Dikkat

14/12/2007 tarihinde Aydınlar Foto’da satıştan sorumlu Oktay Ergen’le telefonda Nikon D300 fotograf makinesini banka havalesi ile satın almak üzere anlaştık. Bana makinenin 17/12/2007 P.tesi günü geleceğini, ön ödeme yaparsam gelecek makinelerden bir adet bana ayırabileceğini söyledi. Bunun üzerine, aynı gün (14/12/2007 tarihinde ) Aydınlar Foto’nun, Yapı Kredi hesabına banka havalesi ile 2.909 TL gönderdim. Makine 17/12/2007 tarihinde gelmedi, bir sonraki gün dediler. Bir sonraki gün de gelmedi. O halde bana paramı iade edin ben başka bir yerden alacağım dedim. Olur dendi ve benden banka hesap numaralarım alındı. Buraya kadar herşey normal bir iş ahlakı içinde gelişti ancak takip eden günlerde para iade edilmedi ve en sonunda bayramdan sonraki ilk gün dendi. Bayramdan sonra da para iade edilmeyince, tekrar şirket yetkilileri ve şirketin sahibi ile görüştüm. Her defasında bana, ‘çok haklısınız, özür dileriz, hemen yarın paranız iade ediliyor’ dendiği halde, bugüne kadar alınan para iade edilmedi. En son, 28/12/2007 Cuma günü, bizzat şirket sahibi Aydın Aydın tarafından, paranın 31.12.2007 P.tesi günü sabahtan hesaba yatacağı söylendi. Para hala iade edilmediğinden dolayı kendisini tekrar aradığımda aldığım cevap, ‘burası bakkal dükkanı değil, muhasebe işlemleri var para hemen öyle kolay iade edilmez’ oldu. Hernedense Aydınlar Foto müşterilerinden ön ödemeleri toplarken muhasebeleri gayet iyi çalışıyor ama para iadesi söz konusu olduğunda muhasebe işlemleri pek çalışmaya istekli görünmüyor. Bugün, 31.12.2007 ve neredeyse mesai saati bitimi ve para hala hesaba yatırılmış değil.. Bu şekilde, müşterilerden ön ödeme adı altında ne kadar para topladıklarını bilemiyorum ama parayı kullanmak için sistem oldukça iyi kurulmuşa benziyor.
Yeni yılın ilk iş günü kendilerine noterden ihtarname çekerek kanuni işlemleri başlatacağım ve konuyla ilgili ne kadar forum varsa insanları bilgilendireceğim.
Bu mesajın, bu iş yerinden alış veriş eden veya etmeyi düşünen fotografçı arkadaşlara benzer bir şekilde mağdur olmamaları için buraya ön ödeme yaparken çok dikkatli olmalarına yardımcı olur sanıyorum.

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:06 - İp: 85.***.**7.26
smer
smer (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınların dükkanı çok merkezi bir yerde olduğu için insanlar ne kadar uyarılsalar da nasıl olsa aldatacakları yeni müşteriler bulurlar. İnsanlarımız da yeterince araştırmıyor.

 

Tarih: 5 Nisan 2008, 21:48 - İp: 85.***.**9.122
celalbilir
celalbilir (üye)
Konya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Aynı hataya bende düştüm. yaklaşık 1 ay önce internet üzerinden d200 satın aldım (Aydınlardan). 2günsonra göndeririz dediler. ama 2-3 gün geçti yok.telefon açtım. hemen gönderiyoruz dediler ama yine yok. Aydın aydın la görüşüyorum işte hemen gönderiyoruz falan. sonuçta 20 gün sonra makinama kavuştum. ama bu arada sadece telefonda 500 kontür harcadım. Yani uzak durun bu firmadan

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 12:15 - İp: 88.***.**5.155
lutfu
lutfu (üye)
İstanbul / Amatör

Allah razı olsun başınıza gelenleri paylaştığınız için,ben orayı hep ciddi oturaklı bir şirket sanardım hatta bir takım lens ihtiyaçlarım için oraya gitmeyi düşünüyordum...şimdi önünden geçmem...
Çok geçmişolsun ama zaferinizde kutlu olsun...
saygılar

 

Tarih: 26 Nisan 2008, 13:44 - İp: 88.***.**2.200
obafoto
obafoto (üye)
İstanbul / Firma

Evet aydınlar foto bunu hep yapıyorlar. müşteri dükkana girince ooooooooo alttan girip üstten çıkılıyor. bende ilk makinamı tandık vasıtası ile aydınlardan aldım o kadar ilgili ve alakadar oldularki( makina alacağız ya??) daha sonralarda bir takım eklentiler almak için gittiğimde fiyatları yüksek geldiği için diğer dükkanlardan almak gereksinimi duydum ve daha sonralarda gittiğimdede vay efendim sen başka yerden alış veriş yaptın diye ilgilenmediler. İnanın esnaflık bu olamaz. ben bedavayada makina satsalar birdaha o dükkana girmeyeceğim

 

Tarih: 4 Haziran 2008, 15:11 - İp: 88.***.**6.237
ssaral
ssaral (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle aydınlar foto mağdurlarına geçmiş olsun dileklerimi sunarım... internette makinalar hakkında araştırma yaparken bu foruma rastladım ve konuyu görünce üşenmeden tüm sayfaları okudum, hiçte şaşırmadım olanlara çünkü aydınlar foto da benimde başıma bir olay geldi... bir cumartesi günü sirkeciye alışverişe gitmiştim flash, tripod birde lens temizlik kiti aldım aydınlar dan kredi kartı verdim tutar çekildi tabi ben makine başında değildim ozaman imza vardı baktım uzun sürdü gittim kasaya kartı çeken arkadaş pos cihazının kağıdı bitti çekip çekemediğimizi bilmiyorum o yüzden uzun sürdü dedi ve yeni bir kağı taktılar ve son işlem kontrolünü yapmak yerine kartımdan tekrar çekim yaptılar bende işim bitince çıktım ama aklıma takıldığı için müşteri hizmetlerini aradım ve olayı anlattım kartımdan iki kere çekim yapıldığını söylediler ve mağazaya geri gidip durumu düzeltmemi söylediler bende geri gittim ve bankamı aradığımı iki kere para aldıklarını söyledim kasadaki arkadaş iptalin hafta sonu olmayacağını ancak pazartesi günü yapılabileceğini söyledi bende iyi niyetle düşünerek pazartesi gününü bekledim ama sonradan öğrendimki iptalin günü saati yok yapılan satış aynı gün iptal olursa kartta hiçbir işlem olmuyor ama üzerinden gün geçerse firmanın hesabına para giriyor ve her ay taksit tutarı ekstrada çekiliyor ve tekrar geri yatırılıyor olduğu gözleniyor. bu arada aydınlar benim paramı iki günde olsa kullandılar.... ayrıca kart limiti o para çekildi gözüktüğü için düşüyor... aman dikkat

 

Tarih: 25 Nisan 2009, 00:32 - İp: 85.***.**8.14
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör

Problemli bir yerdi.

Çoğu kişi hoşnut değildi. (müşteriler)

 

Tarih: 23 Haziran 2009, 23:45 - İp: 94.***.**3.176
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Aydınlarmı kaldı artık hâla yazıp duruyorsunuz..
Telf'u var yerleri belli gidip kendiniz konuşsanız birde yüz yüze,ha ne dersiniz aydınlarla..

Memnun kalmayan zaten alışveriş yapmaz,yapan var orada, mağaza açıktır..

 

Tarih: 24 Haziran 2009, 00:32 - İp: 88.***.**8.230
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar,
Aydınlar fotografçılıkla ilgili yazıları okuyunca konuya girmek zorunda kaldım. Ama yazılar o kadar çok ki baştan, ortadan ve sondan bir kaç tanesini okudum.
Naçizane benim de bir ağabeyiniz olarak söyleyeceklerim var.
Parayı gönderen arkadaş İstanbul'da oturmadığı için Aydınlar fotografçılığın son durumu hakkında bilgi sahibi değil... Şimdi belki bilgi sahibi oldu ama geçtiğimiz haziran ayında bilgisi yoktu.
Ben söyleyeyim. Ekonomik kriz bu Hayyam mağazasını vurdu ve bu mağaza battı...
Başka bir patrona satılmak, yani sahibi el değiştirmek zorunda kaldı.
Daha önceden üstlenmiş olduğu bütün bayilikleri iptal edildi.
Tabelâsı "Fotograf Dünyası" olarak değişti. Mağaza şu an spotçuluk yapıyor.
Satış elemanlarından iki kişi ve de Oktay bey deneyimli olmaları nedeniyle kaldı. diğerleri çıkarıldı.
Şimdi, ekonomik krizin batırdığı firmaya siz avans para gönderirseniz o paranın da batacağı kesindir.
Ben Oktay beyi tanıdığım kadarı ile dürüsttür. Ama ekonomik kriz insanda ahlâk filân bırakmaz. O da orda nihayet maaşlı çalışan yetkili bir emekçidir.
Demem o ki, bu ekonomik krizde parayı gönderen arkadaş büyük saflık yapmış. Gönderdiği para da az buz bir para değil. Ben eminimki o para o anda kapıda bekleyen alacaklılara ödenmek zorunda kalındı. Stoklara da belki o günlerde büyük bir ihtimalle haciz konmuş olabilir. Oktay bey istediği kadar iyiniyetle göndereceğim desin depo mühürlendiyse artık yapacak bir şey yoktur.
Arkadaşlara şunu da hatırlatayım.
Son olarak Sirkeci'ye gittiğimde Hayyam'daki Metrofotograf mağazasının da kepenklerini inik gördüm. Büyük bir ihtimalle o mağaza da ekonomik kriz kurbanı. Bu mağaza hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bizleri aydınlatırsa seviniriz...




 

Tarih: 11 Eylül 2009, 23:04 - İp: 217.***.**2.115
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili ercan43,
sadece ekonomik kriz değil fotoğrafçılığı şu saçma sapan vergilerde vurdu.
Bir çok firma gelişen ekonomik şartlar altında direnemez hale gelip ya kapattılar yada ekonomik olarak küçülmemeyi kar kabul ettiler.

 

Tarih: 12 Eylül 2009, 00:38 - İp: 94.***.**2.66
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

sayın korle davranısınızı takdır edıyorum. tebrıkler.

 

Tarih: 15 Eylül 2009, 04:47 - İp: 78.***.**6.88