custo
custo (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Vitrinlik Fotograf Ve Kandırmaca...

Forum'un neredeyse her yerinde meslektaşlarımız hazır vitrinlik fotoğraf ihtiyaçlarını dile getiriyorlar, yardım istiyorlar.

Merak ediyorum, biz ne iş yapıyoruz ?
Vitrinine başkasının çektiği fotoğrafı koymak nasıl bir şeydir. Kendinin olmayan bir fotoğrafı kendi çekmiş gibi müşterilere yutturmak nasıl bir hokkabazlıktır ? Gerçekten anlamıyorum. Bir fotoğrafçıo kendi çektiği fotoğrafı vitrinine koymak istemiyorsa müşterisi o fotoğraf için ona neden para ödesin ?

Ayrıca yapılan bu iş yasalarda sahtekarlık ve yanıltıcı reklam olarak cezası olan bir eylemdir. Haberi olmayan öğrensin.

Kendimizi kandırıyoruz da hiç değilse müşteriyi kandırmayalım arkadaşlar. Bu mesleği böyle öldürüyoruz işte... Kendimize gelelim.





#custo' tarafından 24.11.2006 12:49:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Kasım 2006, 12:48 - İp: 85.***.**7.193
custo
custo (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Mete007'nin yorumundan alıntı: "Amatör diye hakir gördüğünüz kimse, bu sitede ve sektörde ençok sevilen sayılan kimsedir.. Bilginize.."
-------------------------
yazıyı anlaşılan anlamışsınız ama "anlamamışsınız..." Buradaki "peh peh.. profesyonel arkadaşlar" ifadesiyle aslında "dadanagast"ı değil sizleri eleştiriyorum )
-------------------------

Ayrıca bu konu için yeni bir başlık açılması gerektiğini düşündüm, çünkü başlı başına bir konu zaten. Bırakalım da bunun etikliğine site sahibi karar versin siz değil. Burası bir forum herkes istediği başlığı açabilir. "Zararlı" ya da "ahlaka mugayir" bir konu ise zaten forumdan silinir. Siz gelin de yazıya gerçek bir yorum yazın.

Yeni okuyan arkadaşlar için: söz konusu yazı yine bu forumda...

"Profesyonellik ve dumur vaziyetleri" yazısını okumak için buraya tıklayın.

Ve yorum yazın, çorbada bir tutam tuzunuz bulunsun... Sektörün kendine çeki düzen vermesine katkıda bulunun.
Saygılar


#custo' tarafından 24.02.2007 12:43:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Şubat 2007, 12:11 - İp: 85.***.**9.149
custo
custo (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Bu konuyla ilgili olanların da mutlaka forumun serbest kürsü bölümünde sıkça tartışılan "görüntü hırsızlığı" ile ilgili yazıları da okumalarını öneriyorum. Özellikle de etik meselesini açan Mete007'ye öneriyorum.

Soru 1: Temel olarak başkasının fotoğrafını kendi fotoğrafı gibi lanse etmenin başkasının fotoğrafını çalmaktan ne farkı vardır ?
Soru 2: Üstelik başkasının fotoğrafını çalan bunu para kazanmak için değil "itibar ya da ilgi çekmek" için yaparken ve hırsız damgasını yerken, bu işten bir de para kazanmak işteyenlere ne demeli ?

Yorumlarınız lütfen... Özellikle de "etik" arkadaşlar.

İlgili hırsızlık tartışmalarını aşağıdaki linkte izleyebilirsiniz.

http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?
msg_id=15573


-------------

Kalem kılıçtan keskindir.
Atasözü

#custo' tarafından 24.02.2007 13:35:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Şubat 2007, 13:34 - İp: 85.***.**9.149
hakan_28
hakan_28 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sonunc olarak vitrinde ki fotograf gıbı fotograf cekemıyor bu uyanıklar. Ikıncısı vıtrındekı o gelın ve damatlar baska fotografcıların vıtrınınde de oluyor ve musterı fark edıyor. ucuncusu Musterı belkı vıtrın cazıbesıne kapılıp kanıyor fakat aldıgı resım vıtrını tutmayınca herseyı apacık anlıyor. Bende vıtrınımde kendı fotograflarımı kullanıyorum. Vıtrınım de Cok guzel gelın ve yakısıklı damatlarım yok ama cekım kalıtemı, pozıyerlıgımı, dıjıtal calısmamı cok guzel bır sekılde yansıttıgıma ınanıyorum. Yanı vıtrınımle es deger yada daha ıyısını vermeye calısıyorum.

 

Tarih: 3 Mart 2007, 11:08 - İp: 85.***.**6.216
mucteba123
mucteba123 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

mete beye katılmamak elden degıll

 

Tarih: 4 Mart 2007, 12:29 - İp: 88.***.**9.38
ayhanaydin
ayhanaydin (üye)
İstanbul / Firma

kardeşim ne yasası ya ben mesela bi manken ve katalog çekimi olan bir resim kullanıyorum gelsin de bir babayiğit o maddeyle beni yargılasın hadi bakalım sen de yargıla yargılaya biliyorsan bilmediğin şeyleri konuşma ok

 

Tarih: 7 Ekim 2007, 18:41 - İp: 88.***.**5.113
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

al benden de o kadar. burada çok müşterimi kandıran birfotoğrafçı var.müşterileri sonradan fotoğrafları bana düzelttirmeye geliyorlar. ama birşey daha var onun yaptıkları bana değer kazandırıyor.yalnız düzeltemediğim tek şey var bu millete sokakta bir zil koysan üzerine basma diye yazsan illede merak eder ve basar bir kere. eeeee güneş balçıkla sıvanmaz demiş atalarımız.yapsınlar bakalım kandırmalar kime artı yazacak.bu millet çalgıya para verir fotoğrafçıya gelince esneklenir. başı da yanınca düzeltiver. eh biz de düzeltiriz.Allah a şükür burada tektim üzerime 4 fotoğrafçı açtı ikisi dalavereden iflas etti şimdide üçüncü yolda.bu öyle yapanlara ders olsun.hepinize hürmetler. kalbi kırılan arkadaşım varsa özür dilerim.ama gerçek bu.

 

Tarih: 7 Ekim 2007, 22:32 - İp: 88.***.**3.129
admaydn
admaydn (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

dostum iyi diosunda sen kendi çektiğin fotoğrafı koyuyomusun şahsen ben koyamıyorum adam olmaz dio en iisi mankenlere para werip çekmek ama o parada yok en iyisi hazır almak die düşünüyorum

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 10:01 - İp: 85.***.**2.250
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

insanlar vitrinlerde çocuk fotolarına bayılıyor.sen de bir taktik değiştir. dişarıda teleyle çekilmiş portre şirin çocuklar koy ona da karışsınlar görelim.

 

Tarih: 19 Ekim 2007, 21:57 - İp: 88.***.**6.21
evrenfoto
evrenfoto (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

12 şehit adına Cok Güzel bir calışma İzlemenizi tavsiye Ederimhttp://www.youtube.com/watch?v=GYq03LNhBzw

 

Tarih: 26 Ekim 2007, 13:06 - İp: 88.***.**3.184
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Custo tamam iyi konu açmıssın ama kuru kalabalıktan başka bişi değil bu yaptığın.
Dijital Hayat Tüm İstanbulun Dijital İşlerini Yaparken Belki Bilirsin o Yılları Tahir Abiye Sordum Heryerde Soner Abinin Fotoğrafları Var Tüm Fotoğrafçılar Aynı Albümleri gösteriyor Aynı Fotoğrafları Çekiyor vitrine soner abinin Fotoğrafları Koyuyor. Herkes Bizim Çekimlerimizi Yapabilse Hayat Olur Demişti Bana. yani herkes vitrinde güzel fotolar koymak ister iyi çeker çekemez beğenir onu imkan varsa koyar yada izin alamaz kimseden koyamaz. Biz Fatihteyiz çarşambada burda çoğu çift hacı ve türbanlı oluyor hiç biri istemiyor. daha elit tabakaya çalıştığımızda vitrinlikleri onlardan seçiyoruz. Ona Bakarsan Körfez Dijital, Delta, Cihan Dijital, Ece falan hepsi büyük ebat vitrinlik satıyor kandırmaca değil bu aslında onları alan her fotocu kandırmıyor bence o fotoğrafların aynısnı çekebildiği sürece ama o fotoğrafların kalitesinde ve aynısnı vermezse müşteriye ozman kandırmaca olur.

 

Tarih: 27 Ekim 2007, 14:37 - İp: 88.***.**6.206