bulka59
bulka59 (üye)
İstanbul / Amatör

Zamanla Fotograf Sayınızda Azalma

Bugün galeri sayfamı açtığımda muhtemelen hepinizin de fark ettiği gibi aşağıdaki NF yönetiminden gelen aşağıdaki notu gördüm.

Hiç yorum almamış veya çok az yorum almış eski tarihli fotograflarınız silinerek görsellik ve teknik açıdan değer kazanmış fotograflar ön plana çıkarılması hedeflenmektedir. Bu nedenle zamanla fotograf sayınızda azalma olabilir.


Zaten son sıralarda çok tartışılan kalitesiz fotoğrafların daha çok izlenip yorum almasından şikayet ederken bir de karşımıza fotoğrafınız az izlendi siliyoruz deniliyor. Örneğin benim sayfamdaki kabaca 50 fotoğrafta kırmızı uyarı var. Oysa ki bu fotoğraflar teknik olarak bilgi ve beceri gerektiren ve kaliteli ekipmanlar kullanılarak çekilmiş fotoğraflardır. Eğer site yönetimi ' Siz fotoğrafçılıktan , optikten anlayan fotoğraf çekerken farklı bir şeyler yapan teknik uygulayan site üyeleri biz sizi istemiyoruz , biz cep telefonu ile aile fotoğrafları çekip sitede yayınlayan ve hatta kendi fotoğraflarını defalarca tıklayarak izlenme sayısını arttıran üyelerle idare etmek istiyoruz ' diyorsanız . Bunu öğrenmek ve siteyi bırakmak en azından benim için çok uygun olur.
Zaten son sıaralarda siteye yayınlanması için koyduğumuz fotoğraflar o kadar geç onaylanıyor ki site üyelerinin izleme saatleri dışında kalıyor ve ertesi gün de zaten çok geri sayfalarda kaldığı için gereken ilgiyi görmüyor.
Hem diğer site üyelerinin yorumlarını hem de site yönetiminin açıklamasını bekliyorum
Selamlar

Tarih: 20 Kasım 2007, 16:00 - İp: 81.***.**3.79
beowulf
beowulf (üye)
Konya / Amatör

Hiç yorum almamış veya çok az yorum almış eski tarihli fotograflarınız silinerek görsellik ve teknik açıdan değer kazanmış fotograflar ön plana çıkarılması hedeflenmektedir.

Yukarıdaki cümlenin tam açıklamsı nedir acaba. Fotoğrafın iyi veya kötü olduğunu aldığı yorum sayısına göre mi belirliyor bu site. Benim portfolyomda bir çok hiç yorum almayan ve az yorum bulunan fotoğraflar var, ben kötü bir fotoğrafçımıyım şimdi? Bence değilim fakat sitede fotoğraflara fazla yorum yapmadığım için de aldığım yorum az oluyor ya da daha önce arkadaşların söylediği gibi yoğun izlenen saatlere denk gelemeyebildiği için de az izleniyor ve az yorum alıyor. Sonuçta başka sitelerde 20-30 yorum alan fotoğraf burda 3-5 yorumla kalabiliyor hatta hiç yorum almayanları olabiliyor. Bence fotoğrafların silinmesi oldukça kötü bir uygulama çünkü zaten "fotoğraf onaylanması" gibi süzgeç görevini gören çok güzel bir uygulama var. Onaylama esnasında teknik açıdan kötü olduğu düşünülen fotoğraflar silenebilir fakat daha önceden onaylanmış, yorum almış fotoğrafların silinmesi saçma geldi bana. Ayrıca 2-3 ay önce göndermiş olduğum bir fotoğrafa da bugün yorum gelebiliyor, o zaman hem izleyiciyi mahrum etmiş oluyorsunuz hem de fotoğrafı çekip gönderen fotoğrafçıyı. Kısacası bana göre mantıklı bir uygulama değil, uygulanırsa da yapılanın haksızlık olacağını düşüneceğim ve sanırım daha fazla da fotoğraf yüklemem. Saygılar...

 

Tarih: 23 Kasım 2007, 21:19 - İp: 78.***.**5.89
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

beowulf; bu uygulama aslında netfotoğrafta eskiden beri vardı.
şişen bir galeriyi hafifletmek amacını güdüyor.ücretsiz bir site, reklam gelirleri çok fazla değil.
arkasında büyük bir firma da yok.

o nedenle fotoğraf sayısının giderek artması mecburen var olanların azaltılmasını gerekitiriyor.

şu ana kadar beni rahatsız etmedi fotoğraf silinmesi.çünkü çok az siliniyor . günde 1 fotoğraf ekleme hakkımız var ve bu yılda teorik olarak 365 fotoğraf eder.
içlerinden 3-5 tanesinin sistem tarafından otomatik olarak silinmesi bizi çok da rahatsız etmemeli.

 

Tarih: 23 Kasım 2007, 21:46 - İp: 88.***.**3.212
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yazdım yazdım sildim bu aralar cok yapıyorum
buffalonun dedigi gibi: cokda rahatsız etmemeli,biraz fedakarlık yapmayı ogrenmek lazım.

 

Tarih: 23 Kasım 2007, 22:06 - İp: 88.***.**6.47
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Yaklaşık 7 fotoğrafımı sildim,ama benim için değerli olup da fazla ya da hiç yorum almayan fotoğrafım var birkaç tane silmedim,umarım diğer sildiklerimi de boşa silmemişimdir.Eğer site diğer sildiklerimi göz önüne almadan bu elimdekilerden silmeye kalkarsa vay halimize

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 20:08 - İp: 144.***.**0.155
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Galerimde hiç beğenmediğim, teknik olarak zayıf ilk fotoğraflarımdan birisi, manzarası güzel diye en çok yorumu o almış. Diğerlerine pek ilgi yok. Açıkcası diğerli giderse daha çok üzülürüm.

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 20:55 - İp: 88.***.**9.195
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

gaijin üstadım açılmamış veya hazırlık aşamasında olan bölüm için (bu bölüm hazırlık aşamasındadır) diye yazarken favori fotoğrafçılarım-favori fotoğraflarım bölümünde (Listeniz henüz boş) yazıyor bir yanlışlıkmı var acaba?

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 21:33 - İp: 88.***.**8.177
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

biraz önce bir calinti fotograf gördüm ve arkadaslara gösterdim , dediler ki abi bizim yorum limitimiz dolu ve teshir edemeyiz.
kaldiki bu sahislar sitenin en aktif üyeleri.
illa bazi arkadaslar gibi forumdami teshir edelim.
bugün eklenen fotograflarin yarisindan cogunda yorum bile yok.
netfotografta düzenli fotograflara bakan arkadaslara konulan kota bu zamana kadar yapilmis en büyük yanlis.
tabi agzi laf yapan ve acilis sayfasi forum olan arkadaslar gene bir takim savunucu kelimeleri yazarlar simdi.

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 21:40 - İp: 83.***.**5.49
alikeser
alikeser (Objektif)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

evet bende gordum bugun ıkı calıntıyı ama bırınıe yazdım bırıne yazamadım cunku bugun yorum hakkım dolmus yarına kadar sılınmesse yazarım bıseler bende tebrıyesızlık belkı calıntı ama suan konu o deıl neyse....

gencer abı haklı vallahı bana 20 yorum yetmıo ha alkıslamıom pofpof yapmıom ama ne bılım cogu guzel fotografada bıseler solemek ısterdım ama olmadı

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 21:46 - İp: 88.***.**7.240
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

benimde bilgim yok o konuda.
acıldıgında bilgilendirme yapılır sanırım?

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 21:48 - İp: 88.***.**1.230
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Madem makinan var çekip yükleyeceksin,Neden alıntı,çalıntı yapılır hala,o da ayrı bir iş..

Kutlarım gencmenn..

 

Tarih: 25 Kasım 2007, 01:03 - İp: 85.***.**7.161