bulka59
bulka59 (üye)
İstanbul / Amatör

Zamanla Fotograf Sayınızda Azalma

Bugün galeri sayfamı açtığımda muhtemelen hepinizin de fark ettiği gibi aşağıdaki NF yönetiminden gelen aşağıdaki notu gördüm.

Hiç yorum almamış veya çok az yorum almış eski tarihli fotograflarınız silinerek görsellik ve teknik açıdan değer kazanmış fotograflar ön plana çıkarılması hedeflenmektedir. Bu nedenle zamanla fotograf sayınızda azalma olabilir.


Zaten son sıralarda çok tartışılan kalitesiz fotoğrafların daha çok izlenip yorum almasından şikayet ederken bir de karşımıza fotoğrafınız az izlendi siliyoruz deniliyor. Örneğin benim sayfamdaki kabaca 50 fotoğrafta kırmızı uyarı var. Oysa ki bu fotoğraflar teknik olarak bilgi ve beceri gerektiren ve kaliteli ekipmanlar kullanılarak çekilmiş fotoğraflardır. Eğer site yönetimi ' Siz fotoğrafçılıktan , optikten anlayan fotoğraf çekerken farklı bir şeyler yapan teknik uygulayan site üyeleri biz sizi istemiyoruz , biz cep telefonu ile aile fotoğrafları çekip sitede yayınlayan ve hatta kendi fotoğraflarını defalarca tıklayarak izlenme sayısını arttıran üyelerle idare etmek istiyoruz ' diyorsanız . Bunu öğrenmek ve siteyi bırakmak en azından benim için çok uygun olur.
Zaten son sıaralarda siteye yayınlanması için koyduğumuz fotoğraflar o kadar geç onaylanıyor ki site üyelerinin izleme saatleri dışında kalıyor ve ertesi gün de zaten çok geri sayfalarda kaldığı için gereken ilgiyi görmüyor.
Hem diğer site üyelerinin yorumlarını hem de site yönetiminin açıklamasını bekliyorum
Selamlar

Tarih: 20 Kasım 2007, 16:00 - İp: 81.***.**3.79
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

görünce bende şok oldum 69 fotoğrafımdan çoğu kırmızı işaretli yani silincek veya yayınlanmıcak anlamına mı geliyor bu?tamam içlerinden özensiz veya belli kriterler uymayan fotoğraflar olabilir ama hepsinin de silinmesi yanlış geliyor bence bu davranış fotoğrafı öğrenme aşamasında olan veya heves eden insanları soğutacak cinsten bi davranış olur.

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 16:21 - İp: 88.***.**7.211
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Yorum almayan yada çok az yorum alan fotoğraflar çok uzun bir süredir zaten siliniyor. Hergün 300 kadar fotoğraf ekleniyor ve tamamının barındırılması maalesefki mümkün değil.

Kırmızı işaretler: o fotoğrafınız silinebilir anlamında değil Fotoğrafınıza yorum yapılır ve siz o yorumu henüz okumamışsanız o icon yeşil oluyor ve sayfa sıralamasında baş tarafa geçiyor. Henüz onaylanmamış fotoğrafınızda da kırmızı x işareti görüntülenecek. Hata oluşmasın diye bir süre önce, eski paneldeki portfolyo ile ilgili bölümleri silmiştim tam anlamıyla bitmemiş olsada yeni bölümü aktif hale getirmek zorunda kaldım.

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 16:57 - İp: 88.***.**4.4
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

kırmızılar silinecek anlamında değildir o işaret bence
benim tüm galerim kırmızı
ayrıca kırmızı işaret onay işareti olarak kullandığımız bir işaret
belkide bunlar onaylanmış anlamına geliyordur

silinme zaten oluyordu arada bir
aslında bu silme işlemini kendimizde yapmalıyız bazen
ben bunu daha öncede söyledim ama kimi arkadaşlar ilerlemeyi görmek
kimi de yorum yapanlara saygısızlık olmasın diye silmediğini söyledi...

ben siliyorum daha geçen ay 15 tane sildim, otokontrol yapmak lazım arada bir...

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 16:58 - İp: 81.***.**3.185
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

zaman ayırıp yaptığınız açıklama için teşekkürler sayın fdiker.

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 17:14 - İp: 88.***.**7.211
nihao
nihao (üye)
İstanbul / Meraklı

kırmızı işaretler o resime ait okunmamış yorumunuz olmadıını gösteriyor. eğer okunmamış yorum varsa yeşile dönüyor..

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 20:34 - İp: 88.***.**1.135
bulka59
bulka59 (üye)
İstanbul / Amatör

Eski uygulamada kendi fotoğraflarınıza tıkladığınızda izlenme sayısı her seferinde birer birer artıyordu.Ben de gerçek izlenme sayılarını takip edebilmek için kendi fotoğraf galerimi izlerken sadece yorum mesajı geldiğinde mesajda verilen linke tıklıyordum ki gerçek izlenme sayısı değişmesin diye.
Böyle olunca galerimde kırmızı yeşil işaretler görünce fotoğraflara tıklamadım.Daha sonra fdiker'in açıklamalarını okuyunca tıkladım ve olayı fark ettim.Aynı zamanda artık kendi fotoğrafınıza tıklayınca izlenme sayısı artmıyor.Bunlar güzel bir şey.
Ama yine tekrarlıyorum izlenme ve yorum sayısına göre fotoğraf silmek bence mantıklı değil. Yüklenen fotoğraflara kapasite limiti koymak daha uygun çözüm olur.
Selamlar

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 20:48 - İp: 81.***.**3.79
bulka59
bulka59 (üye)
İstanbul / Amatör

Hala kendi fotoğraflarınıza tıkladığınızda izlenme sayısı her tıklamada birer birer artıyor.Bunun düzeltilmesi iyi olur.
Selamlar

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 20:52 - İp: 81.***.**3.79
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ben Zaten az Yorum ALmış Yada Zaman İçinde Artık Bir AnLamı OLmayan Fotoğraflarımı KaLdırıyorum.. Çok Şükür Site Yönetimine Bırakmadım İşimi :o)

Herkez Kapısının Önünü TemizLerse Hiçbir Sorun OLmaz Diye Düşünüyorum.

Herşeyi DevLetten BekLememek Lazım

 

Tarih: 21 Kasım 2007, 11:08 - İp: 88.***.**2.37
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sitedeki yeniliklerden dolayı sn.fdikere teşekkür ediyorum. hazır bu topic açılmışken benimde öğrenmek istediğim bir konu var. Kontrol paneline girdiğimde sol tarafta aşağıda belirtilen linkler görünüyor.
Kontrol Paneli
Üyelik Genel
Galeri
Fotoğraf Ekle
Fotoğraflarım
Foto Öykü
Favori Fotoğrafçılarım
Favori Fotoğraflarım
Profil Oluştur
Profil Düzenle
Diyar Diyar Anadolu
Yönetici Paneli
Bu linkler arasında Favori fotoğrafçılarım ve Favori fotoğraflarım bölümüne nasıl ekleme yapılıyor zira yorum yazdığım fotoğrafların her hangi bir yerinde favorilerimiz arasına ekliyebileceğimizi belirten bir ibare yok aynı konu Favori fotoğrafçılar kısmı içinde geçerli.

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 21:27 - İp: 88.***.**1.61
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

o bolumler daha acılmadı sanırım?

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 21:35 - İp: 88.***.**5.57