ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Foruma Soru Yöneltme Kuralları (!)

Forumda sorulacak bir sorunun daha önceden sorulmuş olma ihtimali yoktur, şimdiye kadar benzer bir soru sormak kimsenin aklına gelmemiştir, bu nedenle forumda arama yapmanın bir faydası olmaz, zaten "Arama" diyor, niye arayayım ki?

Konu başlığına, konu ile ilgili bir şey yazmaya gerek yoktur, ilgisi olan olmayan herkes o konuyu okumak zorundadır.

Hele ki, konu başlığına aşağıdakilere benzer bir şeyler yazıldığında o konuya daha çok cevap alınabilir:

- Lütfen yardımmmmm.

- N'olur yardım edin.

- Şşşşt! Bi bakar mısınız?

Bir de, istediğimiz yardımın "Acil" olduğunu belirtirsek, daha kısa sürede cevap gelecektir, çünkü en "Acil" problem, bizim problemimizdir, daha acili olamaz.

Sorumuzu sorduktan sonra, kesinlikle cevap gelmelidir, cevap verilmeme veya verilememe gibi bir davranış olamaz. Biz foruma bir soru yöneltme zahmetine katlanıyorsak mutlaka cevap almalıyız.

Tahmini cevap alma süremiz dolduğunda hala cevap gelmemişse, aynı konu başlığına girip, "Şu kadar kişi okumuş, bi Allah'ın kulu cevap vermeyecek mi?" gibi ısrarlar ile sorumuza söke söke cevap alırız.

Bizden başka herkes bu foruma, forumdaki sorulara cevap vermek için girerler, sorumuza tatminkar cevap alamadığımızda, "Yok mu başka fikri olan?" diye diretebiliriz, başka fikri olanlar genellikle, "Yok mu başka fikri olan?" cümlesini okumadan cevap yazmaya çekinirler.

Kullandığımız cihazlarda bir arıza sezinlediğimizde, teknik servisin görmesine gerek yoktur, çoğu teknik arıza görülmeden de onarılabilir. Zaten önemli olan arızayı görmeden onarabilmektir, görerek herkes yapar. Bu nedenle, teknik servise başvurmadan, foruma soru yönelterek, "şöyle bir sorunum var, bu bir arıza mıdır, arıza ise garanti kapsamına girer mi, girmezse kaça yaparsınız, fiş almazsak son ne olur?" gibi sorular sormaktan çekinmeyelim.



Tarih: 3 Nisan 2008, 14:58 - İp: 85.***.**6.133
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Çok kaliteli, örnekleri sayısız yaşanmış , çok güzel bir anlatım ile vurgulanmış bir yazı olmuş elinize sağlık üstad, keşke ilgililerince defalarca okunulup üzerinde birazcık kafa yorulunsa, keşke..

 

Tarih: 30 Ekim 2008, 22:26 - İp: 78.***.**5.134
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

çok güzel bi uslüp olmuş elinize sağlık. okurken bede yaptım dedğim noktalar oldu bidahakine dikkat ederim inş

 

Tarih: 11 Kasım 2008, 00:12 - İp: 88.***.**3.66
bariscvs
bariscvs (üye)
İstanbul / Meraklı

Harika yaaa. Bu foruma kısa bi süreönce üye oldum. Pek çok konuda yapılmış yorum ve önerileri okuduktan sonra gerçekten iyiki üye olmuşum dedim. Ve bu kısa süreye ramen tam da bu davranısların serilendiği cok acık sekilde görülebiliyo. Hatta ilk üye oldugumda bir konu acmıştım ve konu başlıgım bahsettiğiniz gibi olmasada yine hatalı oldugu için kapatılmıştı. Bu yazınızı gerçekten cok beğendim. Biraz da kendimi görerek okudum. Ama gerçektn cok haklısınız bu konuda. Yine bilgilendirici biçok yazınız gibi buda farklı bir üslupla cok etkili bi bilgilendirici yazı olmuş. Tebrik ederim...

 

Tarih: 18 Aralık 2008, 21:53 - İp: 88.***.**6.56
merlotti
merlotti (üye)
İstanbul / Amatör

EVET HAKLISINIZ KONU CÜMLESİ DOĞRU KELİMELERDEN YAZILMALI

 

Tarih: 18 Ocak 2009, 08:54 - İp: 88.***.**6.214
hayat_can
hayat_can (üye)
Kocaeli / Meraklı

Anlatım süper
umarım herkes anlamıştır

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 12:59 - İp: 88.***.**8.180
cagatayolgun
cagatayolgun (üye)
İzmir / Amatör

Çok haklı bir sitem..
Özellikle sitede fotoğrafa yeni başlayan herkesin neredeyse istediği,merak ettiği tüm bilgiler mevcutken sürekli aynı konuların yeniden açılması başlık kirliliği yaratıyor.
Bugün yeni bir makina alma konusunda araştırma yaptım..Bu konuda yeni bir başlık açma gereği dahi duymadım.çünkü bu işin ehli olmuş kişiler yeterince bilgilendirmişlerdir..Diğer kaynaklardan da faydalanarak son derece isabetli kararlara ulaşılabileceği fikrindeyim..
Dilerim bu yazınızın muhattabı olan kişiler bundan sonra daha dikkatli olacaklardır.
Saygılarımla..

 

Tarih: 26 Şubat 2009, 04:00 - İp: 78.***.**0.63
suzuki
suzuki (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Çaktırmadan ikaz etmek ve konuyu Telepatik bi havada anlatmak sanırsam böyle oluyor.Anlıyana sivri sinek saz,Anlamayana davul zurna az'ın farklı bir yorumuydu.Saygılar hocam

 

Tarih: 12 Mart 2009, 01:17 - İp: 85.***.**8.55
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Benzeri basit başlıklı konular hala açılmaya da devam ediyor gene..Demekki işin kolay yoluna böyle kaçılıyor.Arayıp bulamazsın o ayrı istisna da..

 

Tarih: 15 Mart 2009, 07:35 - İp: 85.***.**7.196
arsipel
arsipel (üye)
İstanbul / Amatör

İmdatt !
Nikon P90 aldım da almasına çok kötü resimler çekiyorum, bunu kullanmayı nasıl öğreneceğim ?

 

Tarih: 8 Nisan 2009, 22:19 - İp: 85.***.**3.71
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Aldığınız yere gidin derhal..

 

Tarih: 8 Nisan 2009, 22:22 - İp: 85.***.**1.8