aforoz_
aforoz_ (üye)
Trabzon / Amatör

Sizce Hangisi?

Arkadaslar kendime normal bir kullanıcı olarak işimi görecek bir makina bakıyorum. Yani ne profesyonel birsey olsun nede cok amator. Sadece güzel beni tatmin edecek resim ceksin yeter. Fakat 2-3 makina arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Yada baska onerdiğiniz bir makina var mı?
1-CANON POWERSHOT A530 (5Mpiksel 4xoptik zoom)
2-NIKON COOLPIX L1 (6.2Mpiksel 5xoptik zoom)
3-KODAK EASYSHARE V610 (6.1MPiksel 10xoptik zoom)
İstediğim makinada aradıgım kaliteli resim cekmesi, gece cekimlerinin kotu olmaması, ayrıca güzel video cekimi yapabilmesi.
700ytl ye kadar olan makinalar arasında onerdiğiniz baska bir tane varsa onu da ogrenmek isterim.
En kısa zamanda yardım edebilirseniz sevinirim. Tesekkurler...

#aforoz_' tarafından 03.09.2006 15:30:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Eylül 2006, 15:29 - İp: 85.***.**0.107
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

AYRICA UNUTTUM YAZMAYI..

BARİ SEN YAPMA BE TRABZONLU UŞAĞIM

Yazdıkların ne teknik gerçeklik taşıyor, ne de bu işin zevkini iyi bilen birinin düşüncelerini yansıtıyor

1- Hep yazdım yazacağım.Babam yıllarca gazetecilik yaptı ve profesyonel fotoğrafçıydı.Fotoğraflar içinde büyüdüm,karanlık odada baskı yaptım. Sen hiç girdin mi karanlık odaya? Fotoğraf zevkim iyidir merak etme!

2- Kaliteli fotoğrafla birlikte orta kalite video çeken makineleri hiçe sayıyorsan dünyanın kabul ettiği kalite gerçeğini inkar ediyorsundur.Bu da çok acemice..

3- Bence artık kendi kullandığın o minik foto makinesini değiştirip, daha manuel ve profesyonel bir makine al.. Ama gücün yetmiyorsa git o "BİM" de satılan makineyi al

4- Ve senin o minik makine de video çekiyordu dimi :D

4- Yazdıklarıma darılma Güzel Trabzonumun neşeli insanı.. Bilmeden de yorum yapma, iyi incele,oku,araştır,öyle yorum yap.

Saygı ve sevgiyle..

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 18:40 - İp: 85.***.**3.254
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

panctom herhalde son yazının hedefi benim. Zira "BARİ SEN YAPMA BE TRABZONLU UŞAĞIM" demişsin ama forumu açan arkadaşta Trabzonlu. Sanırım son yazdığım yazıdaki "İyi fotoğraf kalitesi isteyenler video özelliğini bi kenara bıraksınlar" şeklindeki sözlerimi üzerine alındın. Aslında hiç gerek yoktu. Sana karşı söylenmiş birşey de değildi. Şimdi gelelim yazdıklarına. Karanlık oda tecrüben varmış. Ne güzel. Ben de isterdim olmasını ama imkanım yoktu. "Kaliteli fotoğrafla birlikte orta kalite video çeken makineleri hiçe sayıyorsan dünyanın kabul ettiği kalite gerçeğini inkar ediyorsundur.Bu da çok acemice.." demişsin. Hiç katılmıyorum. Fotoğraf makinesine video özelliği eklemek bi kalite gerçeği değil, bir pazarlama gerçeğidir. Bu bir kalite gerçeği ise, bugün en kaliteli makinelerde video modunun olmamasını neye bağlarsınız acaba. "Bence artık kendi kullandığın o minik foto makinesini değiştirip, daha manuel ve profesyonel bir makine al.. " Minik makine diye aşağıladığın herhalde benim A610 oluyor. Bi kere o minik makine dünya tarafından kabul edilen kendi sınıfının en iyi makinelerinden biri. Ve fotoğraf kalitesi olarak üst sınıflardaki birçok makineyi sollar. Bunu ben demiyorum bütün dünya kabul ediyor. Ayrıca benim makinemde profesyonel makinelerde olan bütün manuel modlar fazlasıyla mevcut. Beni okumamakla, öğrenmemekle suçlamışsın ama galiba asıl sen okumuyorsun. "Ama gücün yetmiyorsa git o "BİM" de satılan makineyi al" demişsin. Evet gücüm A610 a zor yetiyor. O makineyle yetinecek biri olsam onu alırdım. Ayrıca maddi imkanımın olmaması benim açımdan utanılacak bir durum değildir ama bununla alay etmek utanç vericidir. Makinem tabii ki video çekiyor. Teknik özelliklerini okursan görürsün. "Bilmeden de yorum yapma, iyi incele,oku,araştır,öyle yorum yap." demişsin. Ben senin söylediğin makine hakkında daha önce de çok araştırma yaptım ama makine yeni ürün olduğu için internette pek fazla bilgi yoktu hakkında. Sadece teknik özellikler yazıyordu. Bir makinenin teknik özelliklerine bakarak onu övmek hiç mantıklı değil. Sen de bunu yapıyordun zaten. (Bu arada sen makineyi aldın mı, yoksa hala kataloglardaki özelliklerine bakıp mı yorum yapıyorsun onu da bilmiyorum.) Senin yazından sonra tekrar daha detaylı bir araştırma yaptım internette. Gene çok fazla bilgi yok. Makineyi henüz alıp kullanan fazla sayıda kullanıcı olmadığından yorum bulmak zor. Ancak bir sitede bulduğum makine ile ilgili incelemede makineye 5 üzerinden ortalama 3,8 not verilmiş. Görüntü kalitesi ise 5 üzerinden 3,5. Ki bu pekte iyi bi not değil. Şu linkten bakabilirsin. "http://www.photographyblog.com/reviews_kodak_easyshare_p712_7.php" Senin beğenmediğin benim A610 um ise yapılan değerlendirmede 100 üzerinden 85 not almış. Resim kalitesi ise 10 üzerinden 9. Ve bu makine sınıfında en üst ratinge sahip makine olarak gösterilmiş. Ona da şu linkten bakabilirsin: "http://www.cameras.co.uk/details/canon-powershot-a610.cfm"

Bu kadar yazdım, araştırdım. Bilmem bunlar senin için bi anlam taşır mı. Aslında benim için çokta önemli değil. Ben sahip olduğum makineden memnunum. Sana da (sahip olup olmadığını bilmediğim) P712 ile mutluluklar dilerim. Ancak ne olursan ol insanları hakir görme. Herşey fanidir bu dünyada. İnsan ancak insanlığıyla baki olabilir.

Kırdıysam da özür dilerim. İçten selamlarımla...



 

Tarih: 16 Eylül 2006, 10:51 - İp: 81.***.**0.51
dgorkem
dgorkem (üye)
İzmir / Amatör

ben canon a620 yi alırken kodağa bakmamıştım kötü demiyorum ama ısınamadığı sıcak bakamadığım markalardan, kafama koyduğum markalar olympus pentax canon fujiydi (nikon da olmasını isterdim ama malum büçyem dahilindeki compactlarında manuel yoktu )

 

Tarih: 16 Eylül 2006, 12:14 - İp: 85.***.**7.33
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

MSTFCKR61..

Alçakgönüllü mütevazı cevabın için teşekkür ederim.Beni biraz şaşırttın ve utandırdın.Ben de senden özür diliyorum.Biraz sert bir dille yazdım galiba.. Ama senin de bir önceki mesajın biraz dokundurucuydu be uşağım.. Video isteyenleri biraz yadırgama,küçümseme vardı. Neyse..

Sonuçta bak senin makinen de video çekiyor değil mi? İşte bizim istediğimizde bundan fazlası değil zaten.. Sadece birazcık daha uzun video çeksin diyoruz.Şimdi a610, a620, s3 gibi markalar video çekiyor diye kötü mü? Sen kötü diyorsun ya.. O halde tüm bu modellere de, hatta farkında olmadan video çeken kendi makinene de kötü demiş olursun.

Aslında teknik tartışmamız bu noktaya gelmiycekti ama AZYA baştan biraz kızıştırdı galiba Eh AZYA!! Alacağın olsun

Tekrar özür diliyorum,yeni güzel konularda güzel güzel tartışmak dileğiyle..

 

Tarih: 16 Eylül 2006, 18:15 - İp: 85.***.**3.254
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ayrıca p712 ile ilgili yaptığın araştırma için çok teşekkür ediyorum.Bunu dikkate alacağım mutlaka.. Benim kodak sitesinde okuduğum p712 verilerine inanmam, KODAK markasına duyduğum güvenden kaynaklanıyordu.Ama yine de tavsiyen üzerine araştıracağım. Saygı ve sevgiyle..

 

Tarih: 16 Eylül 2006, 18:20 - İp: 85.***.**3.254
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Selam panctom kardeş. Valla belki bi önyargı ama ben fotoğraf makinesinde video olayına ısınamadım bi türlü. Bu arada biri çıkıpta "Fotoğraf makinesi istiyorum ama çok iyi video çekmesi lazım" deyince benim için sanki fotoğrafa hakaret ediliyomuş gibi geliyo. O yüzden bunlara pek sıcak bakmıyorum.
Bu arada sen makineyi aldın mı almadın mı ben hala anlayamadım. Aldıysan eğer biraz daha detaylı bilgi verebilirsin. Önceki mesajda da dediğim gibi, makinenin fazla kullanıcısı olmadığı için kullananların kendi ağızlarından makinenin özelliklerini öğrenmek daha sağlıklı olur.
Selamlar...

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 12:13 - İp: 81.***.**0.51
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

sevigili panctom ben sadece biraz sert bir dille eleştri yaptığın için nedenini merak ettim ve sordum ayrıca abin olarak demiştiniz ya... biz ne abiler solladık Ben çöp olayına hala karşıyım...tepkim buna idi...

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 01:03 - İp: 85.***.**0.8
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Mstfckr61 kardeş ben daha makineyi almadım. Senin yazdığın linki tıkladım gecen gün ama birşey çıkmadı. Ben daha en az 1,5 ay sonra alacağım.Acele etmiyorum.Zaten yazın çok yoğun çalışıyorum, müzisyenim. Bayramdan sonra muhtemelen alırım.

p712 ile istatistik veren veya test sonuçları gösteren bir siteye rastlarsan, bana da yazarsan çok sevinirim.

10 gün kadar önce bi ara tekrar canon s3 + 2 gb hafıza kartı alsam mı diye düşündüm. Ama aklıma s3 teki kötü bir özellik geldi ve vazgeçtim tekrar.. O da s3 ün lcd ekranının düşük çözünürlükte oluşu.. Gündüz dışarıda tamamen silik,belirsiz görünen bir lcd ekranı var. Buna da önem veriyorum. Ne var şöyle lcd ekranı pırıl pırıl olsa..

AZYA;

Abi olayı tabii ki latifeydi.. Bir yaşça "abi" vardır, bir de erbab olanın "abi"liği vardır. Benimki sitemle karışık şakaydı anlayacağın..

Ayrıca daha önce de yazdım.Canonu teknik olarak kimse çöpe atamaz. Benim "çöpe" deyişim, kızgınlığım, canonun ticari kurnazlık yapmasındandır..

Sen de eğer p712 ile ilgili test sayfası yakalarsan bana yazar mısın? tesekkürler..

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 03:36 - İp: 81.***.**7.237
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Panctom test istemişsin P712 ile ilgili. Ben vereyim sana iki tane link.
1- http://www.photographyblog.com/reviews_kodak_easyshare_p712.php
2- http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/p712.html

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 10:59 - İp: 81.***.**0.51
betelgeuse
betelgeuse (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili Panctom. P712 ile ilgili olarak, senin bu makinadan bahettiğin diğer bir başlık altında bir şeyler yazmıştım. Burada da tekrar edeyim. Steve abinin sitesindeki test verilerine göre bu cihazın en kaliteli videsonun (640*480/30fps) 1 dakikası 1 MB civarında (S2/S3'ün yarısı). En kaliteli çekim 1 GB karta 16 dakika filan. Yani, öyle 80 dakika video çekimi yapma iddiası havada kalıyor. O kadar süreyi , belki, ancak çözünürlük ve frame rate i oldukça düşürerek sağlayabilir. Kaldi ki fotoğraf kalitesi konusunda da S2/S3 kadar iyi değilmiş.
Canon'un ticari kurnazlığından şikayet etmişsin de, web sitesine P712 ile ilgili olarak "80 dakika video çekimi" yazan Kodak'ın da ondan geri kalır yanı pek yok. Tabii yalan değil, 2 GB'a 80 dakika yapar. Ama kalitesi nasıl olur?
Sonuç olarak, P712 güzel bie makina olabilir, bir çok açıdan tatmin edici sonuçlar verebilir. Ama o kadar parayı veriyorsan S2 al daha iyi.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 13:06 - İp: 85.***.**1.175