uguremre
uguremre (üye)
Hakkari / Meraklı

Nikon D5600 Ve D7200. Hangisini Tercih Etmeliyim!

Öncelikle herkese merhaba. amatör olarak yani hobi olarak fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyordum uzun zamandır ve artık bir makine almanın zamanı geldi. ilk önce marka konusunda İnternet üzerinden araştırma yapmaya başladım.
Önüme bir çok seçenek çıktı. ilk olarak slr & aynasız olarak tabir edilen makineler arasında seçim yapmam gerekti. Ve naçizane fikrim slr bir makine ile yola çıkmam benim için daha uygun olduğuna karar verdim.
Slr bir makine almaya karar verdikten sonra Nikon,Canon,Pentax vs. gibi sektörün öncü firmaları çıktı karşıma. Bir amatör olarak araştırmalarım sonucunda firmalar arasında çok büyük farklar olmadığını gördüm. Bu karar vermemi bayağı zorlaştırdı açıkçası ama araştırmalarım ve fotoğraf makinesi kullanan arkadaşlarımın bana vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda Nikon markasında karar kıldım.
Tabi bununla son bulmadı tahmin edeceğiniz gibi.Fazla uzatmayayım; sonunda 2 modelin arasında kaldım, D5600 ve d7200.
Bütçem 5.000 TL. Body ve lens arici ekipmanları zaman içerisinde almayı düşünüyorum.
Yardımlarınız ve önerileriz için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 2 Ağustos 2017, 02:31 - İp: 88.***.**1.191
the_photgrpher
the_photgrpher (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nikon iyi bir karar bence. Hobi olarak yeni karar verdiyseniz (fotoğrafa meraklanıp bir sürü masrafa girdikten sonra başlamadan bitiren çok kişi var) direk pahalı ve en üst modellerin seçilmesinden yana değilim. Fotoğrafları dev poster ebatlarında bastırmayacaksanız, bu makinaların yüzde 30 fiyatına alabileceğiniz 12MP Nikon dslr gövdeler var ki bu makinalardan beklediğiniz her türlü verimi alabileceğiniz, fotoğraf konusunda... Çoğu kişiye göre eski model antika vs örneğin D90 kullanımı çok zevkli ve oldukça seri bir makinadır birkaç yüz liraya temiz ikinci elini bulup alın derim. Lense gelince hiç çekinmeden ayırdığınız bütçeyi kaliteli lense yada lenslere yatırın. Son gülen siz olursunuz emin olun buna. İyi şanslar.

 

Tarih: 3 Ağustos 2017, 01:04 - İp: 31.***.**2.147
  • 1