pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yazıklar Olsun Hırsızlara

Dün bir haber okudum. Diyarbakır elektriğin %90 ını kaçak kullanıyormuş. Vanda ufo satışında patlama olmuş. Bu yüzden ne kadar trafo varsa patlamış. KUllanılan elektrik faturalara yansımamış.Çünkü diyarbakır gibi kaçakmış. Doğu illerinin nerede ise tamamı böyle imiş.
Bizim ilçemizin eski adı Kürt köyü.Ama böyle bir durumdan bir kürt olarak utanç duyardım doğrusu. Gerçekten utanç verici bir durum. Bunun adı düphedüz hırsızlık. Güneydoğunun büyük bir çoğunluğunun dindar olduğunu geçenlerde bir arkadaşım söylemişti. Dindar bir Kürt nasıl hırsızlık yapabilir. DEvlet bize bakmak zorunda bu nedenle çalıyoruz haklıyız gibi şeyler sadece kendini aldatmaktan başka nedir. Kullanılan elektrikte 70 milyonun hakkı var. Ben hakkıma düşen kısmı HELAL ETMİYORUM. Tekrar yazıyorum. HElal Etmiyorum. Ahirette iki elim bu insanların yakasında olacak.
Batıda da pekçok fakir var.Ama hiçbirisi evini kaçak elekrikle ısıtmıyor. Hatta hiçbir zengininde evini elektrikle ısıttığını duymadım. Zİra evi elektrikle ısıtmak ancak hırsızların cesaret edebileceği pahalı bir fiil.Fakirlik hırsızlığa bahane olamaz, olmamalı.
Hangi insaf sahibi kuyuya rezistan atarda 24 saat sıcak su kallanır, hangi insaf sahibi tavana karyola bağlar ve elektrik verir bununla ısınır. Hangi insaf sahibi evi yaparken kaçak elektrikle ısınmaya göre tertibatını ayarlar.
Bunu yapanlara yazıklar olsun diyorum. Bunu bir Kürt köylü olarak söylüyorum. Bu sebeple kimse bana faşist diyemez. HAKKIM HELAL DEĞİLDİR.

#pazarbey' tarafından 13.01.2008 18:23:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 12:01 - İp: 88.***.**7.106
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pazarbey o şato 150 liraya ısınmaz bizim mutevazi malikanemiz bile dunya paraya ısınıyor.

hocam mesaj kutusuna bişey gelmemiş,pazarbeyın gevezelikleri var sadece,yok elektrik işini kurcalamayım,yok ev yeni daha mahalleye hat cekilmedi napayım

buarada estafurullah ne kişiselleştirmesi.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:58 - İp: 88.***.**8.62
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şimdi geldi,dedigim gibi tabiki hırsızlıgın telafisi yada mazereti olamaz. ama bir kişinin grubun,zumrenın yaptıgı butun bır halka maledilemez. ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:02 - İp: 88.***.**8.62
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sevgili buffalo topiğe yazdığın cevabı aynen aktarıyorum Kaçak kullananların CMUK larıyla saray yavrusu yaptır, sonra arkalarından lanet oku

Sanırım bu bir şaka olsa gerek. Yalnız şakada olsa yakın zamanda beytullah beyin kendisine ev alışını kastederek yapılan bu şakanın adı belden aşağı vurmaktır. İnsanın yapmış oldu iş sayesinde bir takım birikim sağlıyarak bir şeylere sahip olması kadar doğal bir şey yok. Bildiğim kadarıyla sizde avukatsınız ve Beytullah beye atıfta bulunduğunuz CMUK sizinde yapmış olduğunuz işin ana unsuru. Şimdi birinin kalkıp buffalo CMUK sayesinde araba, ev, yat, kat aldı demesi ne kadar etik olur.

Bu gün Pazarbeyi ve Buffalo'yu mesleklerinin bir parçası olan CMUK sayesinde edindikleri birikimleriyle bir şeylere sahip olmalarına ''CMUK larıyla saray yavrusu yaptır, sonra arkalarından lanet oku'' gibi laflarla sataşmaya kalkanlar yarın Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için can siparene bir şekilde görevini icra eden askere ve polisede var oluş nedeni olan vatan savunması için girdiği çatışmalarda teröristi, kaçakçıyı imha edişini kastederek benim yazmayı bile içime sindiremediğim bir takım ithamlarda bulunmaya kalkar. Bende o zaman onlara Asker ve polis vurdukları leşlerin ardından rahmetmi okumalıydı? diye sorarım.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:04 - İp: 85.***.**0.107
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben 150 liraya ısınıyor demedim. 150 ytl elektrik faturası geldi dedim. Lafı poposundan anlama gaijin efendi.
yakıt olarak aylık 400 ytl gidiyor. Bilsem kiraya çıkardım aslada ev yaptırmazdım.
Valla elektrikle ısınsam daha karlı olacak gibi.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:04 - İp: 88.***.**7.106
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mechul heyecan yapma bu iki arkadas arasında bir sakalasma.muhataplarının yakınlıklarını bilmeden yorum yazmamak lazım.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:10 - İp: 88.***.**8.62
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Beytullah abi sen kuyuyu rezistanlı olarak ısıt..Sonra motrla evin içindeki borulara bas..Baya bir tasarruf sağlarsın.Boşuna ay sonu sıkışma..

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:12 - İp: 88.***.**3.135
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:12 - İp: 88.***.**7.106
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hmmm 150 elektrik faturası ha?
400de yakıt
vay anam vay
yazık yaw buda bır garıp avukat sonucta

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:12 - İp: 88.***.**8.62
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sevgili gaijin her hangi bir heycan durumu yok. Sadece açılan topiğe dilimin döndüğünce ufak bir katkı

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:15 - İp: 85.***.**0.107
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

sevgili pazarbey, senin dedigini anlamayan ya da anlamak istemeyen arkadaslarin derdini anliyorum. helal etsinler bakalim haklarini, belki haram ettigimiz cerceve onlari da kapsiyordur kacak kullanacak kadar helal-haram bilmezligi gectim, vicdan sahibi degildir bunu yapan. dogusu batisi farketmez, hepsi aynidir. doguda bu %90'dir, dogrudur. devlete karsi bunu yapma cevazi verenler var cevrelerinde belli ki

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:17 - İp: 81.***.**7.8