pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yazıklar Olsun Hırsızlara

Dün bir haber okudum. Diyarbakır elektriğin %90 ını kaçak kullanıyormuş. Vanda ufo satışında patlama olmuş. Bu yüzden ne kadar trafo varsa patlamış. KUllanılan elektrik faturalara yansımamış.Çünkü diyarbakır gibi kaçakmış. Doğu illerinin nerede ise tamamı böyle imiş.
Bizim ilçemizin eski adı Kürt köyü.Ama böyle bir durumdan bir kürt olarak utanç duyardım doğrusu. Gerçekten utanç verici bir durum. Bunun adı düphedüz hırsızlık. Güneydoğunun büyük bir çoğunluğunun dindar olduğunu geçenlerde bir arkadaşım söylemişti. Dindar bir Kürt nasıl hırsızlık yapabilir. DEvlet bize bakmak zorunda bu nedenle çalıyoruz haklıyız gibi şeyler sadece kendini aldatmaktan başka nedir. Kullanılan elektrikte 70 milyonun hakkı var. Ben hakkıma düşen kısmı HELAL ETMİYORUM. Tekrar yazıyorum. HElal Etmiyorum. Ahirette iki elim bu insanların yakasında olacak.
Batıda da pekçok fakir var.Ama hiçbirisi evini kaçak elekrikle ısıtmıyor. Hatta hiçbir zengininde evini elektrikle ısıttığını duymadım. Zİra evi elektrikle ısıtmak ancak hırsızların cesaret edebileceği pahalı bir fiil.Fakirlik hırsızlığa bahane olamaz, olmamalı.
Hangi insaf sahibi kuyuya rezistan atarda 24 saat sıcak su kallanır, hangi insaf sahibi tavana karyola bağlar ve elektrik verir bununla ısınır. Hangi insaf sahibi evi yaparken kaçak elektrikle ısınmaya göre tertibatını ayarlar.
Bunu yapanlara yazıklar olsun diyorum. Bunu bir Kürt köylü olarak söylüyorum. Bu sebeple kimse bana faşist diyemez. HAKKIM HELAL DEĞİLDİR.

#pazarbey' tarafından 13.01.2008 18:23:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 12:01 - İp: 88.***.**7.106
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

N e yazık haklısın eray hazmedemediğim de bu..

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:23 - İp: 88.***.**3.135
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

tabi meclul, normal de çok daha ağır şakalar yaparım bu pembe yanaklı aşırı kilolu bünyeye ama başım fena ağrıyor şu an


mr.sunday; geçen gün anlattım mı ben sana ...adam çocuğu sırtına alır, eline kabloyu tutuşturur, çocuk atlama yapıp kaçak elektrik alacak. tabi akıma kapılır ve ölür.

adam sağ kalır. avukata gider. devlete tazminat davası açarlar ve 100 milyardan fazla para öder devlet

bilirkişi(!) tedaş ın hattını hatalı bulmuş
8-10 sene önce olmuş bu olay , bir arkadaş anlatmıştı.

mesela sizin orada devlet kamulaştırma yapsa metrekareye 10 lira verir belki ama orada bu 10 kat oluyor.



kaçak elektrik kullanan adamı asmak lazım asmak....
kim olursa olsun...

normal bir evin elektrik faturası 60-70 lirayı geçmez. bunu ödeyemiyorum diyen birini anlayamam ben.

ha olabilir , bu normal, çok yoksuldur.

gidersin muhtara, bir kağıt alırsın. valilikler,kaymakamlıklar parasal yardım yapıyor insanlara.
2 öğün yemek dağıtıyorlar .
yeşil kart veriyorlar.
kömürü bile veriyorlar.

yuh artık, ben bunları elde etmek için 4 sene kıçımı sandelyeden kaldırmadan ders çalıştım, 5 gün 10 saat çalışıyorum ve 30 sene daha çalışacağım .

sen bunların tümünü muhtarın verdiği bir kağıtla elde et, üstüne bir de kaçak kullan....

o kağıdı bile alamıyor musun....tamam onu da anlarım. o zaman elektriği az kullan. anadolu da bir sürü köyde insanlar tezek yakıyor. az kullan elektriği ve gelen faturayı ödeme. tedaş seninle uğraşmaz. en kötü ihtimal icraya verilirsin ve hiç bir şeyin olmadığına göre malın mülkün de haczedilmez. ama o suçu işleme. adi bir suç çünkü.

insanlar bizi ne sanıyor, batıda yaşıyoruz, günümüzü gün ettiğimizi mi sanıyor. benim asgari ücretle çalışan mühendis arkadaşlarım var.ayda 700-800 liraya bürolarda çalışan avukatlar tanıyorum, bir öğretmen 850 lira maaş alıyor. devlete küsecekse onlar küser.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:45 - İp: 85.***.**5.71
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Devleti ali'den hesap sorulmaz..

Ne veriyorsa.. canımız kanımız feda olsun

 

Tarih: 14 Ocak 2008, 00:05 - İp: 88.***.**3.135
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Doğu'nun kuş uçmaz kervan göçmez köylerinden birine tayinim çıkıp köyü zar zor bulduğumda okulun ve lojmanın sayaçlarının çalışmadığını fark ettim.Muhtara durumu anlatıp anlayan biri varsa tamir etmesini rica ettiğimde bıyık altından güldüklerini gördüm.Buralarda işler böyle yürüyormuş.Yine de sayacı bir şekilde tamir edip senede bir defa gelen elektirik parasını ödedim.

Lakin sorun o değil.

Siz adamlara yıllarca televizyonda,medyada ne verdiniz,ne gösterdiniz ki ne istiyorsunuz?
Bu olayın üstüne bir de din,müslümanlık kartviziti iliştirip 'dindar Kürtlükten' bahsediyorsunuz...
Özellikle 90'larda bu köylere girmeye başlayan televizyon ve son on yılda hemen her evde olan çanak antenlerle izledikler ekranlardan bu insanlara ne gösterdiniz?

1-)Bir gecede çuvalla para götüren,banka boşaltan para babaları;tüyü bitmemiş oğlancıkların siyasetçi babalarının nüfuzu,kayırmasıyla kurdukları işler,aldıkları gemicikler,otlattıkları tavuklar,sattıkları darılar,götürdüğü paralar...
(Sonra da kaçak elektrik kullanana ahiretten,hak helal etmemekten,dindar Kürtlükten söz edip gem vurmalar...
Hırsızlıksa,onların ki devede kulak.Olay da deveye bakmadan kulağı suçlamak...)


2-) Her yaz Antalya'da yanında bir iki esmer yağız Kürt delikanlılarıyla fink atan Rus hatunlar...
(Köyün delikanlıları 'Hocam AB'ye ne gireceğiz,bu yıl olur mu?' diye soruyorlardı.Neden;çünkü adamlara bütün sarışın hatunları,yağız esmer erkeğe aç Ruslar diye bellettiniz.Sonra Taksim'de taciz olunca 'ulan insan mısınız siz? demeler...)

Bu işler dinle,muskayla,hacıyla,hocayla,vaazla engellenecek işler değildir.

1-Ekonomik kalkınma
2-Eğitim

Selam...



 

Tarih: 14 Ocak 2008, 00:11 - İp: 85.***.**9.226
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

oyle yaa oyle...
keske devlet bizim buralari da bu kadar simartsa canina yandigimin memleketinde...

 

Tarih: 14 Ocak 2008, 00:26 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Birkaç gün önce Diyarbakırda bir çete lideri yakalanmıştı. Çocukları ailelerinden kiralayıp istanbul da kapkaç, hırsızlık gasp yaptıran. Çocuk kiralayıp hırsızlık yaptıran şebeke lideri nereli, çocuklarını kiraya verenler nereli ?? Bundan daha önce de Fırat Delibaş diye birisi vardı tarlabaşında. O da bunların hemşerisiydi. Hatta Cengiz İmren le birlikte yakalanmıştı aynı evde.

Emniyet Müdürlüğü ya da İçişleri Bakanlığı suçluların doğum yerlerine göre bir istatistik yapsın ve açıklasın, kimler utanacak merak ediyorum. Biz askerde köylere gidip okul inşaatını bizzat yaparak çalışırken, köyün insanları duvar dibine çömelip sigara tüttürerek bizi izlerlerdi. Uyuşturucu, gasp, kapkaç, hırsızlık gibi suçları işleyenlerin memleketlerine bir bakın. Ben en azından %90 nının nereli olduğunu bilgi ve görgülerime dayanarak tahmin edebiliyorum.

Türkiye de tek yoksul yöre doğu veya güneydoğu değil. Antalya nın 30 km yukarısına çıkın doğu dan çok daha ilkel koşullarda yaşayan insanlar görürsünüz. Ama Antalya hiçbir zaman hırsızıyla gaspçısıyla anılmaz.

 

Tarih: 16 Ocak 2008, 16:48 - İp: 88.***.**2.163
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Elektrik faturası kesmeğe kalkarsan,türkler bizi yok etmeğe çalışıyor diye avrupa insan haklarına şikayet ederler.

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 00:09 - İp: 78.***.**5.81
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

İşsiz sayısı 4 milyon olarak telafuz edilirken, Hani yüzümüze gülen her vakit gazımızı çıkarttırmak istercesine sırtımızı sıvazlayan AB'nin uyum kriterleri çerçevesinde M. Kemal Atatürk'ünde milletin efendisidir dediği köylünün tek geçim kaynağı olan tarlasını (tarımı) baltalarken, ülke nüfusunun yarıya yakın bir oranı kredi kartı borcunu banka kredisi ile kapatmaya çalışarak borç içinde yüzerken asgari ücrete yapılan %4 zammın ardından elektriğe %19,5 zam yapan zihniyetin ayıbıdır.

Yok arkadaşlar yok bu milleti kimsenin düşündüğü yok onun için millet aç kalmamak, ışık görebilmek, su içebilmek için çalıyor bizler ne yapıyoruz çalana yazıklar olsun diyerek tüm bunlara sebep olanlara

Şimdi birileri çıkıp bana mechul hırsızımı savunuyorsun elektiriğin ve suyun kaçakmı, bankalara borçlumusun diye soracaklar yok arkadaşlar elektriğiminde suyumunda parasını ödüyorum hatta küçük bir örnek vereyim 1 ay önce oturduğum binanın sayaçlarını okjumaya gelen BEDAŞ görevlisi bizim dairenin sayacını okumayı unutmuş eski faturamla gidip 2 saate yakın kuyruk bekledikten sonra ödedim. Bankalara 1 kuruş bile borcum yok, Hırsızı savunmak gibi bir derdimde yok ama topikte hırsızları yerden yere vuran arkadaşlar kadar olamayan kendilerinin siyasi, evlatlarının ticari kariyerini düşünmekten başka iş yapmayıp kabine üyelerinin bir önceki seçim bölgesinden farklı bölgelerde aday olarak seçmeninden kaçan, hakkında başta hayali ihracattan olmak üzere açılmış 9 dava bulunan birine devletin kasasını teslim eden zihniyetinde hakkını vermek gerek nede olsa kul hakkı.

#mechul75' tarafından 20.01.2008 10:51:23 tarihinde düzenlendi.


#mechul75' tarafından 20.01.2008 11:07:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 10:29 - İp: 88.***.**5.3
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

secim yatırımı dogudan elektrik faturası alınmayacakmıs sanırım. devlet eliyle genel af cıktı..
işin içine akp girince haram etme sayısında bir degişim olurmu acaba?

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 14:25 - İp: 78.***.**6.239
yenicag
yenicag (üye)
Kırklareli / Özel Gün Fotoğrafçısı

Dindar değil münafık bunlar.Bunlarda ne Allah tan korkmak var ne de kullara saygı.Asalak bunlar asalak...

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 15:48 - İp: 88.***.**6.38