pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yazıklar Olsun Hırsızlara

Dün bir haber okudum. Diyarbakır elektriğin %90 ını kaçak kullanıyormuş. Vanda ufo satışında patlama olmuş. Bu yüzden ne kadar trafo varsa patlamış. KUllanılan elektrik faturalara yansımamış.Çünkü diyarbakır gibi kaçakmış. Doğu illerinin nerede ise tamamı böyle imiş.
Bizim ilçemizin eski adı Kürt köyü.Ama böyle bir durumdan bir kürt olarak utanç duyardım doğrusu. Gerçekten utanç verici bir durum. Bunun adı düphedüz hırsızlık. Güneydoğunun büyük bir çoğunluğunun dindar olduğunu geçenlerde bir arkadaşım söylemişti. Dindar bir Kürt nasıl hırsızlık yapabilir. DEvlet bize bakmak zorunda bu nedenle çalıyoruz haklıyız gibi şeyler sadece kendini aldatmaktan başka nedir. Kullanılan elektrikte 70 milyonun hakkı var. Ben hakkıma düşen kısmı HELAL ETMİYORUM. Tekrar yazıyorum. HElal Etmiyorum. Ahirette iki elim bu insanların yakasında olacak.
Batıda da pekçok fakir var.Ama hiçbirisi evini kaçak elekrikle ısıtmıyor. Hatta hiçbir zengininde evini elektrikle ısıttığını duymadım. Zİra evi elektrikle ısıtmak ancak hırsızların cesaret edebileceği pahalı bir fiil.Fakirlik hırsızlığa bahane olamaz, olmamalı.
Hangi insaf sahibi kuyuya rezistan atarda 24 saat sıcak su kallanır, hangi insaf sahibi tavana karyola bağlar ve elektrik verir bununla ısınır. Hangi insaf sahibi evi yaparken kaçak elektrikle ısınmaya göre tertibatını ayarlar.
Bunu yapanlara yazıklar olsun diyorum. Bunu bir Kürt köylü olarak söylüyorum. Bu sebeple kimse bana faşist diyemez. HAKKIM HELAL DEĞİLDİR.

#pazarbey' tarafından 13.01.2008 18:23:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 12:01 - İp: 88.***.**7.106
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben de hakkımı helal etmicem ama kaçak elektrik kullananlara değil

kürtleri ikinci sınıf vatandaş gören zihniyete,bizi kürt arkadaşlarımızla (milliyetçilik adına) birbirimize gizli düşman yapan böylece emperyalistlere karşı güçsüzleşmemizi sağlayan otoriteye,onları hor ve hakir görüp öyle kalmalarını sağlayan sisteme, kürt kimliğini duymaya tahammül edemeyenlere helal etmiyorum.
çünkü kürtleri devlete düşman yapan bu anlayıştır. haliyle onları kaçak işler yapmaya iten sebepte budur.
kürdü kürtçü yapan türklerin türkçülüğüdür

ha diceksinizki bütün bunlara biz sebep olmadık..evet öyle ama bizden öncekilerin yaptığı hataları sürdürmeme hakkına sahibiz.

umarım zamanla herşey düzelir kürt kardeşlerimizde kaçak işleri bırakır. herşey çok güzel olur

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 17:32 - İp: 78.***.**8.171
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 17:41 - İp: 88.***.**9.37
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BEn ne mutlu Türküm diyene diye doğunun taşına toprağına yazmak hata dediğimde kimseden tık çıkmamıştı ama. Türk Türktür Kurtüte Kürttür. Yok dağ türkü iç oğuz dış oğuz demenin anlamı yok.
Zamanında isim koymayı bile yasaklarsanız insanlar tabiki devlet yerine başka yerlere bel bağlarlar.
Ancak sanmayın ki tek fakir doğu. Sanmayın ki tek Kürtlere zulüm yapılıyor. Buradada 3 kuruşa muhtaç pekçok insan var.Lakin hiçbirisi elektriğini kaçak kullanmayı düşümüyor. HEle çalıpta bunu mesru görmüyor.
İhtiyacı olan şöyle kullanırı kaçak elektriği. evinde 1-2 lambası olur bunu kaçak kullanır.O zaman ihtiyaçtan dersin ve sesini çıkarmazsın.Lakin kuyuya rezistan salarsan veya karyolaya elektrik bağlarsan (Şahidi var) bu bambaşka birşeydir.
Mağara dediğin insanlara bende hakkımı helal etmiyorum. 80 ihtilalinde pekçok insan işkancelerden geçmiş. Pkk nın doğum veya gelişme sebeplerinden biriside bu olarak görülüyor.Lakin pekçok Türk tü aynı işkencelerden geçti.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 17:56 - İp: 88.***.**7.106
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

turancılar parmak kaldırsın

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 18:01 - İp: 88.***.**9.37
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

La havle.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 18:04 - İp: 88.***.**7.106
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

beytullah abi şikayetim şu.. kaçak elektirik kullanan tüm kürtlere yazıklar olsun diyeceğinize.. kaçak elektirik kullananlara yazıklar olsun.. siz öyle diyince elbetteki başkasıda kaçak elektirik kullanan türklere yazıklar olsun diyecek.. başından de dediğim gibi konu türk kürt meselesi değil.. yanlış oduğunuzu belirttim..
konuyu şöyle toparlayalım: ....
"her kim ülkemden bir lira kaçırırsa ona yazıklar olsun..
yazıklar olsun vergi kaçırana
yazıklar olsun kaçak elektirik kullanana
yazıklar olsun insan hakkı yiyenler..
hırsıza, arsıza, emek çalanlara, ırz düşmanlarına.. zalim kişiye. halkı ırksal olarak bölenlere yazıklar olsun" .. Allah devlete millete zeval vermesin..

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 18:20 - İp: 88.***.**3.55
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bakbunda haklı olabilirsin.Ama dediğim gibi kendimde Kürt köylü olmam sebebiyle bundan gocunmadım. Genede değiştiriyorum.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 18:22 - İp: 88.***.**7.106
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Kürtler hep mağdur bir millettir zaten...
oy verdikleri başkanları asker kaçağıdır, kardeşlerimiz dedikleri dağ gurubu çocukları öldürür, zamanında o köylere öğretmen olarak giden abilerimi öldürürler ama yine de onlar hep mağdurdur... hep haklılardır, hep hakları yenmiştir...

çalsınlar elektirik de çalsınlar, önemli değil, "önder" lerini de ada da besliyoruz zaten, önemli değil...


geçenlerde de 80 milyon ytl lik kaçak sigara yakalandı g.doğu da , işleri güçleri kaçak bu doğuluların, devletin önlem alması, oralar daha çok yatırım yapması lazım. çünkü bizlerin cebinden çalınıyor bu paralar, vergiler...

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 18:55 - İp: 88.***.**9.255
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Kahrolsun dtp ve onu destekleyenler

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.26
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kahrolsunla baslayıp slogan atmaya baslarsak bu işin sonu gelmez bıraz daha sakın.
evet hırsızlıgı hiçbirşey haklı cıkaramaz. ama "orda bır koy var uzakta gitmesemde gormesemde o koy benım koyumdur" demekle olmuyor bu işler.
kısın 5 ay dıs dunyayla bagı kesilen,issizlikten aclıktan parasızlıktan,yokluktan bebelerin donarak oldugu,caresiz kaldıgı yerlerde gıtmesekte gormesekte bır hayat mucadelesi var,yasanıyor.
kalorıferıme ayagımı uzatıp, rizeden ozel getirdigim cayımı yudumlayıp burdan ,bunlar cayıda kacak ıcıyo zaten demekle,vay serefsiz benım elektrigimi calıyosun ha kahrol düşman demekle olmuyor bu işler.

hele hele zaten kapkacı yapanlarda kurtler,hırsızlık hep onların işi, degnekcide onlar, kundakcıda onlar dıye listeyi uzatmanın manası yok.
onceden pkk ayrı kurt ayrı bizim derdimiz kurt kardeşlerimizle degil diye demokratlık yapanlar artık masallah kurttu pkk ydı ayırmaz olmuslar.

adam onyıllardır orada kendi kaderine terkedilmiş,tabiki cıkıp gelen ilk ele sarılacak. ne diyor gercek bir hikayeyı anlatan bir dizinin jeneriginde "gidemedigin yer senın degildir" ozaman bomba attıgın yerlere yatırım yapacaksın,kalkındıracaksın, devleti hissettireceksin,postalla namlu ısıltısıyla degil,hizmetle.hele hele su dıyarbakır olaylarından sonra oraya uzanan el sen olacaksın.
ondan sonra hala devam ederse bu dedikleriniz, asıl ozaman laf etme hakkımız olur.ac adama neden tavuk caldın denmez.
pkk yı yaratan surectır, o ınsanların kacak elektrik kullanmasınada yada diger dediklerinize neden olan.
ne 4 yıldır boyle bu ne 24 yıldır.

ama gorulen oki ne 34 seneye biter 44 seneye.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 19:37 - İp: 88.***.**8.62