mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Teslim Olmak!!!!!

Basiretsiz akepe iktidarın bir türlü adını koyamadığı ihanet projesi kapsamında bir kaç gün önce Irak'taki inlerinden çıkarak Türkiye sınırında davullarla zurnalarla karşılanıp halaylar çekerek teslim oldu denilen eli kanlı çapulcu sürüsü hiç bir yargılama sürecine tabi tutulmadan serbest bırakılmışlardır.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda vardır. Hiç bir suçlu davullarla zurnalarla karşılanıp halay çekerek teslim olmaz. Bu tür davranış ancak ve ancak kazanılmış bir savaşın ardından yaşanır. Bu yüzden teslimiyetçi siyasi iradenin en yetkili ağızlarından söylenen ''teslim oldular'' yalanları havanda su dövmekten öte bir şey değildir.

Bir diğer husus ise hükümetin yetkili ağızlarının teslim oldular dedikleri çapulcu sürüsünün eyleme katılmamış olmaları gerekçesi ile serbest bırakılmaları traji komik bir durum yaratmıştır.

Devletin birliğine bütünlüğüne kast ederek terör örgütüne üye olan terörist eyleme katılmadığı gerekçesi ile serbest bırakılırken, mevcut hükümete karşı darbe yapacakları iddiasıyla suçlanan insanların eyleme katılıp katılmadıklarına bakılmaksızın yıllardır cezaevinde tutuluyor olması asıl darbenin kim tarafından yapılmaya çalışıldığını açığa vurmaya yetiyor.

TERÖR DEMOKRATİK ORTAMLARDA DAHA RAHAT HAREKET EDER!!!!!

#mechul75' tarafından 21.10.2009 23:29:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ekim 2009, 23:26 - İp: 88.***.**9.141
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Devletin birliğine bütünlüğüne kast ederek terör örgütüne üye olan terörist eyleme katılmadığı gerekçesi ile serbest bırakılırken, mevcut hükümete karşı darbe yapacakları iddiasıyla suçlanan insanlar eyleme katılıp katılmadıklarına bakılmaksızın yıllardır cezaevinde tutuluyor olması asıl darbenin kim tarafından yapılmaya çalışıldığını açığa vurmaya yetiyor.

kendimce

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 23:29 - İp: 78.***.**6.121
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ, PKK'lı teröristlerin teslim olmasıyla ilgili olarak, “Bu bizim canımızı acıtıyor, yakıyor. Etnik bölünmeye gidiyoruz. Onların bir tek madalyası eksik kalmaktadır. Bari madalya da versinler” diyerek tepkisini dile getirdi.

Başkan Yeşilbağ, “Doğru bildiklerimiz değişti. Bu süreci ilgi ve hayretle izliyoruz” dedi. Yeşilbağ, şöyle devam etti:
“Bu süreç içerisinde, öyle gariplikler, öyle aymazlıklar yaşandı ki ne biz şehit aileleri, ne de ülkenin birlik, bütünlüğünü önemseyen vatandaşlarımız tarafından anlaşılabilmiş değil. Ancak kesin olan şu ki, bu projenin uygulama talimatlarının sınır ötesi güçlerden geldiği gün gibi aşikardır. Sözde barış güvercinlerinin karşılanış ve giliş biçimi halkımıza kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Zafer kazanmış bir asker edasıyla karşılanması niyeti ve beklentileri açıkca ortaya koymaktadır. Gelenler pişman değildirler. Genel merkezi İmralı'da kurulu bulunan malum siyasi parti ve onun milletvekilleri kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına değil de İmralı'ya ve Kandil'e bağlı gördükleri artık gizlinmeyecek bir gerçek haline gelmiştir. Bu bizim canımızı acıtıyor, yakıyor.”

'Etnik bölünmeye gidiyoruz'

Türkiye'nin bu gelişmelerle etnik bölünmeye gittiğini savunan Yeşilbağ, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Bunların temel düşüncesi ‘Doğu ve Güneydoğu'yu biz yöneteciğiz, orada Türkiye Cumhuriyeti yasalarını, güvenlik güçlerini görmek istemiyoruz. Batıyı da beraber yöneteceğiz’ zihniyetinden başka birşey değildir. Teröristlere iş hakkı, öldürülen teröristlerin yakınlarına tazminat gibi devletimizin şehit yakınları ve malul gazilerine tanıdığı hakların da verileceği konusunda haberler çıkmaktadır. Eğer böyle bir uygulama içine girilirse, onların bir tek madalyası eksik kalmaktadır. Bari madalya da verilsin. Sonunun nereye varacağı bilinmeyen bu tür sözde açılımlar milli birliğin pekişmesinden ziyade, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü önemseyen Anayasamızın temel niteliklerini benimseyen vatandaşımızın, siyaset kurumlarına olan güvenini ve yasalara olan inancını sarsmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Yasalar herkes için vardır ve herkese eşit uygulanmalıdır.”
Açıklamaya katılıp gelişmelere tepki gösteren şehit yakınlarından, oğlu Erhan Çakıcı'yı, 1993 yılında Mardin'de vatani görevini yaparken şehit veren Ali Çakıcı, “Gururla taşıdığım madalya verdiler ancak ben bu madalyayı bu gelişmelerin ardından iade etmek istiyorum” diye konuştu.

‘Hainler davul zurna ile karşılansın diye mi şehit verdik?’
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Türkiye’ye teslim olan PKK’lıların sınırda davul zurna ile karşılanmasına tepki gösterdi. Yavuz, “Hainler davul zurna ile karşılansın diye mi şehit verdik?” dedi.
Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, “Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna 30 yıl mücadele ettiğimiz hainlerle şimdi aynı çatı altında yaşamaya mahkum mu edileceğiz? Şimdi soruyoruz: Biz vatan hainleri davul zurna ile karşılansın diye mi şehit olduk, gazi olduk? Bu hainler affedilecekse bizler niye kuşların bile zor yaşadığı o dağlarda 30 yıl bu hainlerle mücadele ettik, can verdik? Hiç kimse oy uğruna üç beş çapulcu için, şehit ve gazilerin onuruyla oynayamaz” dedi.
Terörün Meclis'e girdiğini belirten Yavuz, “Silahla başaramadıklarını şimdi siyasetle başarmaya çalışıyorlar. Çünkü ABD ve Avrupa böyle istiyor” diye konuştu.

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 23:51 - İp: 88.***.**9.141
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Acaba hangimizin bir şehitlik önünden geçmeye bir gazinin elini öpmeye yüzü var?

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 23:53 - İp: 88.***.**9.141
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Orgeneral başbuğ af düğmesine bastı ve af başladı. Kimseye söz söylemek düşmez artık. Yüce ordumuz bile böyle uygun gördüyse kimseciklere laf düşmez.

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 23:59 - İp: 88.***.**0.143
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Yüce ordumuz

Pazarbey sizin TSK yı yüceleştirdiğiniz görülmüş işmi?

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 00:04 - İp: 88.***.**9.141
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

‘Davullu zurnalı karşılama’ya suç duyurusu

ANKARA - Demokratik açılımın bir parçası olarak Mahmur ve Kandil’den gelen 34 kişinin Habur Sınır Kapısı’nda törenlerle karşılanması şehit ailelerinden de büyük tepki aldı. Bir basın toplantısı yapan Şehit Aileleri Federasyonu, karşılama törenleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İşte federasyon başkanı Hamit Köse’nin dilinden şehit ailelerinin tepkileri:

Sözde barış çanları

“Kürt açılımı, demokratik açılım, milli mutabakat gibi boş laflarla kapı kapı dolaşıp sözde barış çanları çalıyorlar. Konunun muhatabı olmayan, ilgisiz kişilerle görüşüp destek aldıklarını, kamuoyunun ve şehit ailelerinin bile kendilerini desteklediklerini söylüyorlar. Bu tamamen uydurmadır. Son terörist adalete ve güvenlik güçlerimize teslim olmadan bir destek söz konusu olamaz. Aradaki kan kalkmadan, yerle gök birleşmeden bir destek verilemez.”

Kemikleri sızladı

“Teröristler adeta devlet töreniyle karşılandı. Karşılama sırasında bir siyasi parti milletvekilleri devlete meydan okurcasına basın açıklaması yaptı. Pişman olmadığını söyleyen ve pişmanlık yasasından yararlanmak istemeyen teröriste zoraki pişmanlık hükümleri uygulanarak cezasının azaltılmasını veya hiç ceza verilmemesini istemek utanılacak bir durumdur. Teslim olmaya gelenlerin PKK terör örgütüne bağlı olduklarını herkes bilmektedir. Buna rağmen günler öncesinden bazı kişilerin, belediye başkanlarının ve siyasi partilerin sınır kapısında çadır kurmaları, karşılama merasimi yapmalarına izin verilmiştir. Buraya katılan kişiler suçu ve suçluyu övme fiilini işlemişlerdir. Suç işlemişlerdir. Buna izin verenler de görevlerini ihmal ve suiistimal etme suçunu işlemişlerdir. Basit bir yürüyüşte bile Valilik izni arayan, gaz kullanarak göstericileri dağıtanlar burada görevlerini yapmamıştır.”

Şehit eşi: Böyle giderse madalyamı geri veririm

PKK’lıların Türkiye’ye dönüşündeki karşılama görüntülerini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şubesi de kınadı. Dernek üyelerinden, eşinin Diyarbakır’da şehit düştüğünü söyleyen Selma Güller, “Ben eşimi boşuna toprağa vermişim. Bir şehit cenazesine bile bu kadar milletvekili gelmiyor. Eğer bu süreç böyle devam ederse madalyamı geri göndereceğim” dedi. Güneydoğu Gazisi Yalçın Kaçar da, Türkiye’ye giriş yapan teröristlerin serbest bırakılmasına anlam veremediklerini söyledi. Teröristlerin yargılanması gerektiğini belirten Kaçar, “Utanmasalar gazilere, şehit ailelerine de bu teröristleri karşılatacaklar. Biz karşılayalım, madalyalarımızı da onlara verelim. Biz bunları artık kaldıramıyoruz. Biz teröristlerin yargılanmasını istiyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın” diye tepki gösterdi.

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 00:21 - İp: 88.***.**9.141
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Eyleme katılmadıkları gerekçesiyle serbest bırakılan teröristler arasında pukakanın dağ kadrosunda 'bölük komutanı' düzeyinde faaliyet yürüten Nurettin Turgut adlı bir teröristin olduğu ortaya çıktı. pukakalı Turgutun Irakın Kuzeyinde bulunan örgütün çeşitli kamplarında bölük komutanı sıfatıyla askeri ve siyasi sorumlu olarak faaliyet gösterdiği, kdpli peşmergelerle çatışmaya girdiği, yaralanması ve yaşadığı bel ve romatizma rahatsızlığı nedeniyle örgüt tarafından geri hizmete çekilerek mahmur kampına gönderildiği ortaya çıktı. Turgut'un 10 yıldan bu yana Şırnak ve Silopi jandarma komutanlıklarınca 'Ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak' suçundan arandığı tespit edildi.




#mechul75' tarafından 22.10.2009 01:35:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 01:08 - İp: 88.***.**9.141
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bencede ..
farzedelimki beim aailemden birisi şehit oldu.

tvlerdede bu haberi gördüm. acaba ben ne yapmalıyım?



yazıktır be..

tamam af olmalı ama hani başka bir yolda olabilirdi gibime geliyor..
sanırım bu af işi hükümeti yerinden edebilir. kaldıki çok güç bir durum..

bende barıştan yanayım. lakin bazen kendimizi şehit ailelerinin yerinede koymak lazım..
haklı bir izahatı varmıdır bu olayların?
varsa ben neden bilmiyorum. hep yeşil ışığı biz yakacak değiliz ya

yazıktır günahtır bunca şehide..

tvde köşe yazarları yazmıştı okumuştum aklımda kalanları yazayım.
suça karışmamışları affedeceklermiş..
suça karışmamamk= istibarat tarafından kayda geçiilmemiş, hukuksal olarak haklarında cezai işlem olmayan, aranmayan..

aranmayan ve hukuksal olmayan..
işte bazı yerlerde işler karışıyor..
zira tvlerde bile altyazıda TERÖRİSTLER YURDA GİRİŞ YAPIYOR YAPTI VS. diye yazıldı.

buradaki terörist ne demektir acaba? suça karışmamış terörist desem olur mu?
kimler yanılıyor?
ben mi?
affı çıkaranlar mı?
tvlerdeki teröristler diyenler mi?
bu teröristlerle çatışıp vatan uğruna ölen şehitler mi?

birisi bana açıklayabilirmi?

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 02:27 - İp: 78.***.**6.107
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

PKK, öldürmekle bitecek bir örgüt değildi çünkü medyanın tanıttığı gibi bir “terör” örgütü değildi, PKK, çok acı çekmiş bir toplumun öfkesiydi.

memleketi bir çift kadın memesine satarım diyen ailenizin yazarı AHMET ALTAN...


******************************

bunu onaylayan adam benim karsıma cıkıp tek kelime laf etmesin.
cıkıpta bana bu olanları savunacak adama tek laf ederim, köpek!

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 03:54 - İp: 78.***.**2.249
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Bu gibi konuların, netfotoğrafda yer almasına tepki gösterdiğim malumunuz..

Durumdan; "rahatsız olmak" ne kelime,çok çok tepkiliyim .. Fakat, daha anlaşılır kısa cümlelerle, sadece gerekli yer ve zamanlarda sesimi yükseltmem gerektiğini biliyorum..

#mete007' tarafından 22.10.2009 09:55:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 09:53 - İp: 85.***.**7.237