f2dizayn
f2dizayn (üye)
İstanbul / Firma

Kurtlar Vadisi Herşeyi Biliyormuş

Evet bu tv dizisi puslu vadide herşeyi aslında herkezden önce biliyormuş.
Mesela ergenekonu malum en baştan beri süreci takip ederek hepimizin medyasıyla siyasetcisiyle ve halkıyla başından itibaren merak ettiği bir takım oluşumları henüz gözaltına alınanlar bile tam olarak neden ne için göz altına alındıklarını bilmiyorken kurtlar vadisi bunu tüm türkiyeye duyurdu aslında.
Buyrun muzaffer tekin aynen eşkaliyle nerdeyse aynı benzerlikte karakterli rol adamıyla dizide el bombaları yakalattı
Meşhur İskender Büyük dizide konuşmalarda her yere her kuruma sızdıkları tü kaka ile işbiriliği islam adına yol kesen sözde mücahit örgüt adındaki eşkiya larla işbirliği.askerlerle en son toplantısı (hemde ünüformalı)
Siyasetciler savcılar polis emniyet mit jandarma her konusu bizim meşhuur ergenekon iddanamesiyle aynı değilmi.
Ya bu dizinin yapımcısı Zekeriya Öz
yada bu dizi aslında bir filmden ibaret değil bir deşifre aracı
saygılar

#f2dizayn' tarafından 28.07.2008 12:58:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 12:56 - İp: 88.***.**1.136
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

ekşi sözlük iyidir bu konuda.

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 16:51 - İp: 212.***.**8.38
suenomer
suenomer (üye)
Trabzon / Amatör

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 16:56 - İp: 78.***.**8.40
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

SİVİL ÖRÜMCEĞİN AĞINDA ( Yazarı Mustafa Yıldırım )

TIKLA

TIKLA

Her Türk bu kitabı mutlaka okumalı.

Üstüne bir de Ergenekon İddianamesini okuyun. Yanında da Karen Foggun E-Postalları kitabı iyi gider. O zaman kafanızda şekillenir TÜrkiye de ne olup bittiği.

Seyyah insanların dindar olup olmadığını gösteren turnusol kağıdı nerde satılıyor ? Hüseyin Üzmez dindar mesela sen onu ciddiye al. Ama örnek alma.

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 17:07 - İp: 85.***.**7.133
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Buralarda daha önce pek de karşılaşmadığım entelektüel düzeyde bir tartışma oluyor ve takip etmek gerçekten de çok keyif verici. Nihat Genç in zekası ve kültür düzeyi elbette ki şüphe götürmez ama gerçekten de tartışmalarda kendini pek de kontrol ettiği söylenemez ama bu da samimiyetinden oluyor, yani pek de şov amaçlı olduğunu sanmıyorum, buna ihtiyacı da yok zaten. Ama karşıt görüşte olanlara da saygılı olmak gerekir.
Sn. arkhalen, bu tartışmanın düzeyi konusundaki yadsınamaz katkınızdan dolayı tebrik ve teşekkürler.
Şu anki konjonktür de abd, rusay'nın palazlanması için herşeyi yapmaktadır zira avrupanın rakip olmadığı, yine iki kutuplu, al gülüm ver gülüm bir dünya modeli yaratmaktadır.
Bu ifadeniz gerçekten de çok iddialı bence. Ancak Avrasya Balkanlarında menfaat kovalayan ABD nin, Rusya nın palazlanmasını destekleyeceğine pek ihtimal vermem, buna dayanak olarak Zbigniew Brzezinski nin "büyük satranç tahtası" kitabını gösterebilirim. Takdir edersiniz ki kendisi ABD nin bu bölgedeki politikalarını belirlemede oldukça etkin bir şahsiyettir (her ne kadar kendilerinden hiç hazetmesemde). Ama ABD nin Türkiye ye savaş açma ihtimali bile yok derim rahatlıkla. ABD ile müttefik olma durumumuz, her ne kadar son zamanlarda tekrar gözden geçirildiyse de, epey uzun yıllara dayanıyor (hoşumuza gitse de gitmese de bu böyle). Saygılarımla.

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 17:35 - İp: 78.***.**5.148
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

Sayın t_yaman estağfurullah. Entellektülite konusunda fazla iddialı değilim zira iddilı bir söz )) Abd'nin Rusya'nın palazlanması konusundaki çabasına gelince. Evet kitabı ben de okudum. Fakat bugün yaratılan yapay krizin abd.'nin dış kaynakla döenen ekonomik sisteminin tasfiye edip yeni bir model yaratmak için ortaya çıkarıldığını ve neconların dünyanın heryerinde ulus devlet modelini pompalamaya başladığını düşünürsek Brzezinski'nin tezleri sahneden indirliyor diebilirz. Buna en somut örneği müsadenizle vermek istiyorum. Malum petrol ve doğal gaz fiyatları hızla yükseliyor. Şimdi otradaoğu kafkaslardan gaz ve petrol alan kimdir? A.B. ülkeleri ve Çin.
Peki bu işten maddi tablolara göre en az zararla çıkan büyük devletler hangileridir? A.B.D. ve Rusya. Abd petrool ihtiyacının artı eksi yüzde 4 ünü ortadoğudan karşılar ki bu olay abd yi asla etkilemez. Peki Rusya tam ekonomik dar boğaza girdiği dönemde abd de petrol ve gaz fiyatlarını yükselttiyse ve tüm bunlar 4 yıl önceki başkanlar buluşmasından sonra cereyan etmeye başladıysa ayrıca iki ülke arasındaki askeri ve sanayi ithalat ve ihracat artma eğilimi gösteriyorsa; Rusya ve abd ab ve çini ekarte eden mali ve askeri politikalar açıklıyorlarsa ben bunun altında tesadüfler yattığına inanamam. Son olarak da iktidardaki neoconların en büyük kalemşorları sayılan ve doğrudan siyasi otoritenin eğilimlerini dillendiren Frank Gaffney ve Michael Rubin'in de yazıları burada belirttiklerimi destekler niteliktedir. İnancım o dur ki abd'nin yanında müttefik olucak sağlam bir Türkiye'yi engellemek için ab her yolu deneyecek ve özellikle kürt kökenli yurttaşlar başta olmak üzere din ve ırka dayalı ayrımcılığı körükleyecek terörist, siyasal ve gücü yeterse ekonomik eylemler düzenleyecektir. Zaten abd.' nin körfezdeki arap sermayesini Türkiye'ye yönlendirme sebebi de budur zira bu sermaye abd yi finanse eden bir kaynaktır ve onun isteğiyle şu an cari açıkla boğuşan Ülkemize dayanak noktası oluşturmaktadır.
Görüşlerimiz farklı olsada asıl ben fikrini hakaret etmeden ve nezaket içerisinde savunan herkese teşekkür ediyorum. Herkese selamlar... (Yazım hatalarımdan dolayı özür dilerim)

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 18:11 - İp: 78.***.**5.80
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Bir kitap da ben önereyim.

Türkiyeyi kemiren ihanet - ALLAH İLE ALDATMAK
Yazar: Yaşar Nuri Öztürk

TIKLA

Her müslüman Türk vatandaşı'nın okuması gereken bir kitap..

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 19:38 - İp: 85.***.**9.128
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

mgirgin ile eskidost aynı kişilerdir... hemen hemen aynıdırlar..

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 20:03 - İp: 81.***.**8.111
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

seyyah1981, seninle özelden de bir konuda görüşmüştük.Hakkında hiç kötü şey düşünmedim.Aksine sana karşı iyi niyet besliyordum.Burada da yine medenice yazıyorduk ancak beni hayal kırıklığına uğrattın şu son cümlen ile.Demek ki hakkında yanlış düşünmüşüm..

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 20:13 - İp: 85.***.**9.128
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Yoklugum pek belli olmuyor galiba girgin bulmuşsun yine adamını ...

 

Tarih: 31 Temmuz 2008, 20:38 - İp: 78.***.**5.75