f2dizayn
f2dizayn (üye)
İstanbul / Firma

Kurtlar Vadisi Herşeyi Biliyormuş

Evet bu tv dizisi puslu vadide herşeyi aslında herkezden önce biliyormuş.
Mesela ergenekonu malum en baştan beri süreci takip ederek hepimizin medyasıyla siyasetcisiyle ve halkıyla başından itibaren merak ettiği bir takım oluşumları henüz gözaltına alınanlar bile tam olarak neden ne için göz altına alındıklarını bilmiyorken kurtlar vadisi bunu tüm türkiyeye duyurdu aslında.
Buyrun muzaffer tekin aynen eşkaliyle nerdeyse aynı benzerlikte karakterli rol adamıyla dizide el bombaları yakalattı
Meşhur İskender Büyük dizide konuşmalarda her yere her kuruma sızdıkları tü kaka ile işbiriliği islam adına yol kesen sözde mücahit örgüt adındaki eşkiya larla işbirliği.askerlerle en son toplantısı (hemde ünüformalı)
Siyasetciler savcılar polis emniyet mit jandarma her konusu bizim meşhuur ergenekon iddanamesiyle aynı değilmi.
Ya bu dizinin yapımcısı Zekeriya Öz
yada bu dizi aslında bir filmden ibaret değil bir deşifre aracı
saygılar

#f2dizayn' tarafından 28.07.2008 12:58:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 12:56 - İp: 88.***.**1.136
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

dizi hakkındaki bazı yorumlarınızla aynı fikirde olmadığımdan merak ettim. tabi herkesin kendi yorumudur, bu dizinin de tasvip etmediğim birçok yönü var. bazıları hayatında izlememiş olmasına rağmen "ha kurtlar vadisi mi? tamam o zaman kötü kaka" diyebiliyor (moda heralde bilmiyorum ama) insanlar alakası olmadığı konularda yorum yapmamalı. diziyi izlemiş ve eleştiriyorsanız bir problem yok tabi ki aynı fikirde olmasak da bahsettiklerim gibi yapmamanız güzel

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 23:41 - İp: 81.***.**7.8
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

Estağfurullah efendim. Şiddet unsurları konusunda hemfikiriz sanıyorum. ))
Diğer yönden ise benim diziyi öğretici olduğu gerekçesiyle izleyenlere tek tepkim şu konuda.
Devletlerin siaysi ve toplumsal tarihi, televizyon dizileriyle öğrenilmeyecek kadar ciddi işlerdir diyedir. Evet hakkınız var, takipçisi değilim. Ama genel bir durum bu )) yani bu diziye özgü değil katiyen. Kurtlar vadisini izlemektense araştırmak okumak daha yeğlenecek bir durum benim için. Mesela ben de bu konuda sitemkar olsam kızmazsınız sanırım. Yani ömründe iki kitap devirmeyen, hiç birşey araştırmyan insanlar 2 yıl dizi izleyerek kendilerini siyaset bilimci ya da her şeye vakar sayıyorlar. Ama kimse kızmasın, ben kızmıoyorum)) Zira yüzeysel bilgi bir insanı yalnızca tartışmaya taraf yapabilir ama savunmasını asla sağlayamaz çünkü temeli yoktur ve boşluklarla doludur.
herkese selamlar...

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 23:54 - İp: 78.***.**7.169
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet insanların bu gibi yön değiştiren meseleleri sağlam kaynaklardan okuması tercihen daha mantıklı. kurtlar vadisi ve benzeri dizilerin de rolü böyle meseleler hakkında hedef kitlesini düşünmeye sevketmek oldu. belki de dediğiniz gibi araştırmaya, ki benim bizzat tanıdığım birisi de var hayatında kitap devirmeyen, geçen gün gidip ihanet çemberi, Şamil Tayyar'ın kitabı vs gibi "derin" konular işleyen 3-4 kitap alıp bir haftada bitiren bu arkadaşımı ve eminim bunun gibi bir çoğunu bahsedilen konulara iten bu gibi diziler ve bu konunun gündemde bu kadar rahat konuşulması. bir 10 sene önceye kadar siyasetçi ya da yönetici sınıfının dışında kim "kontr-gerilla" diyordu ki? ya da kim ergenekondan, derin devletten, devlet içindeki köklü yapılanmasından bahsediyordu? bence bu konuların bu kadar rahat konuşulması, hatta okumayan insanlar için dizi kıvamında sunulması (ki arz-talep meselesidir) hayra işarettir. eleştirsek bile milletimiz bazı şeylerden ne olduğunu "öğrenerek" intikam alıyor.
kurtlar vadisi belki bu gelişme için bir araç, ya da meselenin ifşa olmasının bir sonucu. ara-sonuç hiç farketmez, bence boş birşeye hizmet etmiyor. "apolitik" nesil yetiştiren diğer yayınların yanında çok değerli görüyorum. bir bakıma sanat ürünüdür, insan yapımıdır, sevilen yanları da vardır sevilmeyen yanları da, yapım olarak eleştiriye açık çok yönü var. sevmediğim yönleri de var. ama "teraziye koyarsak" kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. bazı medya kurluşlarının sevmemesinin nedeni de zaman zaman onlara "satılmış" diyerek giydirme yapmasıdır diye düşünüyorum.
teşekkürler

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 00:11 - İp: 81.***.**7.8
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

efendim tekrar estağfurullah ))
Evet farklı fikirlerdeyiz ama sonuçta sanırım ortak olduğumuz nokta bazı şeylerin okumak ve araştırmakla kazanılacağı. Öte yandan benim bu diziyi ciddi bulmamamın sebebi ilk mesajımda da dediğim gibi servis edilmiş olmasındandır. Yani insanlara telkin yamasındandır.
Asıl ben teşekkür ederim anlayış ve tartışma nezaketinizden ötürü.

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 00:20 - İp: 78.***.**7.169
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Daha önce bu kadar seviyeli ve güzel cümlelerin kurulduğu bir karşılıklı yazışma görmemiştim netfotoğrafta.

eraycanli ve arkhalen arkadaşlarımızı alınlarından öpüyorum

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 00:52 - İp: 85.***.**0.14
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

teşekkür edrim hocam. Buarada konuyla alakasız ama bnm bi beagle ım var. Bağdat caddesinde taksi çarpıp kaçmıştı. Önce ameliyat oldu sonra da bizden biri )) Ben aslen hayvanlara 'sahiplik' yapılmasına karşıydım ama yaramaz bizden biri oldu
))

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 01:10 - İp: 78.***.**7.169
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Neden acaba diyip kavgamı çıkartsam girgin

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 02:39 - İp: 85.***.**0.39
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 10:00 - İp: 85.***.**0.14
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

nihat genç show programcısı değil mi .. ne var ne yok diye bir show programın yardımcı sunucusu değil mi.. ama çok güzel show yapıyor.. neyse özür dilerim nihat genç show programı yapıyor diye biliyordum... demek ki ciddiyetle dinleyenler de var mış

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 18:18 - İp: 81.***.**7.151
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

seyyah1981,

Kimi dinleyelim? Siz kimleri ciddiye alırsınız? Gerçekten çok samimi soruyorum siz kimi ciddiye alarak dinliyorsunuz??

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 18:26 - İp: 85.***.**8.70