ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Kimin Parası?

Bugün size medyada yer almayan bir olaydan bahsedeceğim.

Yandaş medyada yer almaz. Holding medyası da korkudan yazamaz...

Aynı şeyi iktidar yerine, CHP veya MHP yapsa aynı şekilde eleştiririm, karşı çıkarım.

Olay şu ;
Geçenlerde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelir ve Başbakan ile görüşür. Görüşme esnasında sayın Başbakandan para ister. Sayın başbakan da Kırgızistan’dan olan 50 milyon dolar alacağımızı bir kalemde siler... (Haber Sözcü yazarı Mehmet Türker’den alınmıştır...)

Şimdi düşünelim;

Milletin parası, yani benim sizlerin parası olan bu parayı ne hakla ve hangi yetkiyle siler?

500 milyar dolar dış ve iç borç altında inleyen, her doğan bebeğin 9.000 TL borçlu doğduğu bu ülke başbakanının böyle bir şey yapma hakkı varmıdır.

Unutmayalım ki, bu ülkede anne kucağında açlıktan ölen Kübra bebekler var.

Oğlunun dersane parasını ödeyemediği için hapse giren anneler, annesi hapse girdiği için intihar eden 18 yaşında oğullar var...

İşten eve geldiğinde eşine “bugün ne pişirdin” diye sorduğunda “bir şey yok ki pişireyim” cevabı karşısında yan odaya geçip hayatına son veren işsiz, emekçi kardeşlerimiz var...

50 milyon dolar, 76 milyon TL yapar. (eski parayla 76 trilyon törkiş lira)
Bu parayla memlekette kaç tane köy yolu, kaç tane sağlık ocağı, kaç tane hastane yapılır.

Örnekler daha fazla uzatmak istemiyorum.

Bugün bir mayıs. Tüm emekçi ve işçi kardeşlerime selam olsun diyorum...

Tarih: 1 Mayıs 2011, 12:34 - İp: 217.***.**5.201
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi araba çok uzun
ben onu alsam sanayide kestirip iki araba çıkarttırmanın yollarını ararım
bacanak kaportacı keser zati acımaz lakin ortaya çıkartacağı eseri de görmek istemem zira. nü bayan görmüş gibi gözlerimi kapatasım gelir o an.

 

Tarih: 16 Mayıs 2011, 19:38 - İp: 212.***.**6.242
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

valla denişik bir fikir. o zaman sana ne almalı ne almalı. eeee küu beş alam emmi. hemi lüküs hem kısa. lakin senin gücün yetmez.

 

Tarih: 16 Mayıs 2011, 20:19 - İp: 78.***.**9.177
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Gecmisde Passat kullanmis birisi,Amerikaya gidip Toyota ce Chrysler kullanmis birisi ve Simdi Japonyada Honda kullanan birisi olarak Jetta falan alinmaz diyorum.Tamamen gorunus ve model hastaligina takilanlarin arabasi..Arabanin bariz bir sekilde suspansiyon sistemi sert ve icinede gurultu alan bir araba.Renodan Fluence mesela bizim Turk yollarina daha uyumlu yumusak yapida ve icine ses almasida bir o kadar iyi.Passata karsida bir ust modeli var Renonun adini unuttum o alinabilinir.Illaki gavur mali olsun,param disariya gitsin,butce acik versin diyorsaniz bari VW gibi tamamen disarida uretilmeyen toyota honda gibi arabalar alin.Orta sinifda en kaliteli arabalar bence Japonlardan cikiyor.Dunyanin 1 numarasi ABD ye gidin,oradaki egilim ne ise 5-10 yil sonra turkiyeninde egilimi o olmaya basliyor.Egilim Honda ve Toyota...

#ozansan' tarafından 18.05.2011 06:26:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 05:30 - İp: 221.***.**3.132
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Ozansan, ben üç senedir Mitsubishi Lancer kullanıyorum. Taş gibi araba. Debriyajı tüy gibi hafif. KM de ortalama 25 krş yakıyor. Dediğin gibi Japon malından şaşmıyacaksın...
Renaultlarda malesef işçilik yok. Kütük gibi yapmışlar. Düz viteslilerinde debriyaj sanki 1950 lerdeki arabaların debriyajı. Türkiye'de malesef çok tutuluyor, ikinci eli kuvvetli diye kaliteye hiç önem vermiyorlar. Yedekparçası ve bakımı pahalı. İthal arabalardan farkı yok. Zaten alanlar da ikinci elinin kuvvetli olmasından dolayı satarken zorlanmam diye tercih ediyorlar. Yoksa Renaultlar da bir cevher yok...

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 10:40 - İp: 92.***.**1.186
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Hocam ben turkiyede degilimde Fluence modelinin 1.5 dizel motoruna en az yakan ve en iyilerden diye testlerden bakmistim.Turkiyede zaten araba dedigin az yakacak.O siniftaki bir araba icin fazla lukse gerek yok zaten yani prtimi vereceksin icinde.Kap koyma,kol koyma yeri olsun yeter.Camlar frenler zaten hepsi cagin akisina ayak uydurdu hepsi otomatik.
Ben otomatik vitesede alistim gavurda bide otomatikten baskada araba almam acikcasi.Otomatik vitese gelincede yine Japonlarin ununu dunyada bilmeyen yok.Renodada Nissandan teknolji alinmis ve sansiman falan saglam ve otomatik viteside yumusak diye duydum.O yuzden debriyajla falan ugrasmiyacaksin,hele istanbuldakiler o trafikte nasil duz vites kullanirlar anlamak mumkun degil...Yani bizde kullandik zamaninda ama gavura gittim gideli amelelikten baska bisey degil diye dusunuyorum.Artik eskisi gibi yok masrafi var yok susu var olayida yok artik hepside gelisti.Hem hanimlarada kolaylik bi biz binmiyoruz yani...

#ozansan' tarafından 18.05.2011 11:55:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 11:48 - İp: 221.***.**3.132
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

capon istilası olmuş keza.

lakin toyotanın adam gibi dizeli yok. 1,4 90 beygir dizeli var. Bacanakta otamatik fiteslisi var idi. Bayağı sorun yaşadı. En son Çeşme ye tatile gider iken yolda otamatik fites iflas bayrağını çekmiş ve yolda kalmış idi. ondan sonra sattı zati.
keza toyaatanın otamatik fitesi bildiğim kadarıyla 4 oranlı eski tip şanzımanlardan.
binaleyen malzeme kalitesi kötü. içindeki sözde krom olan parlak kısımlar nokai telefonlar gibi soyulmakta.

renaultta hiç olmazsa edc denilen çift kavramalı 6 oranlı otamatik fites var. ww de kullanılan dsg nin benzeri. zaten şanzımanı renault deyil ww deki gibi alman getrag üretmekte. hem yakıt tüketimi manüyelden daha düşük hem hızlanması daha iyi. hem vites geçişleri hiç hissedilmiyor araba dümdüz sarsıntısız bir hızlanma grafiği çiziyor imiş.

binaleyen benimde japon arabalarına karşı antipatim var. alsam bile içim ısınmaz.

ww düşünmekteki tek maksadım da satarken ikinci elde diğerlerine göre değer kaybının çok düşük olması. zira aniden satmam gerekebilir alacaklılar kapıya dayananda.

esasında lağuna düşünmekte idim lakin onun edc vitesi yok daha.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 12:24 - İp: 85.***.**5.208
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Senin dayi Toyotanin otomatik vitesine ariza yaptiriyosa helal olsun yani.4 Vites falan olayida mazide kaldi artik.Simdikilerdede 6 vitese kadar olani var ve motorun buyuklugune gore degisiyor.

Her insanin her marka araba ile kotu bir anisi vardir ayrica.Benim dayida BMW vardi 2 hafta sonra satti Mercedes daha iyi falan diye zamaninda.Bi tanidikta Opel vardi motor patladi,bir tanidikta Reno Laguna vardi arabada gaz verme sorunu yasdadi beynine kadar degisti.Bizde passat vardi arabanin dasbordundan garip tikirtilar gelmeye basladi.Bende Amerikada Chrysler vardi otomatik vites cubugu takildi ariza yapti.

Tabi insanlarin arabayi nasil surduklerinede bagli bisey bu sanziman yada vites kutusu bozma olaylari.Getir bana en kralini sana 2 gunde bozayim yani.Oyle soforler varki derlerya arabanin anasini aglatiyo,yani aglatmiyacaklari araba yok.Otomatik vites falan kullanmasini bilmeyenler,araba daha durmadan geriye takanlar,neler neler vardi benim tanidiklarda.

O yuzden senin dayinin ornegide tum Toyotolari baglamaz diye dusunuyorumki anlattigina gore olayda eski.Benim bir tanidik amerikada Corolla ile 210.000 mile dayadi sorun yasamadi. Ne motor nede sanziman...8 sene onceki bu corollada 5 ileri otomatik sanziman vardiki senin dayida ne vardi,kac senesinde vardi merak ettim.Izmirde bir tandikda Corolla vardi adam 15 seneden beri biniyordu,Corolla bayisi vitrine koyalim bunu diye guzel bir fiyat verdi ve aldi.Yani ornekler cook,olumlu yada olumsuz.

Ben Turkiye sartlarinda motora ve ne kadar yaktigina bakarim arkadas.En az yakaninda fiyatta cazipse,arabada cok dandik degilse ve guvenilir bir marka ise,alir gecerim.Arabada luks bizim kayinbederin isi.Bi gun gocerse bizde sefasini sureriz

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 16:59 - İp: 221.***.**3.132
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ozansan bey
dayıl değil bacanak idi o kişi

çeşme yolunda kaldığı olay ise geçen yaz olmuş idi. Arabası da en fazla 3-4 seneliktir. Keza sıfır alır birkaç senede bir deniştirir bacanak. ekönümik proplemsiz bir bacanak. Dayı öyle deyil o ekönömik proplemli.

zira ilk aldığı sıralar da araba yokuşta geri viteste gitmiyor der idi. üç beş kez servise falan gitti sanır isem. sonra bunun modeli böyle deyip bırakmışlar idi işin peşini.

maksadım marka fanatikliği yahut kırıp döküp insanlara sataşmak deyil.
1,4 dizel 90 beygir bana tatmin edici gelmiyor. Zira millet 110 -130 beygirlerde gezdiriyor düşük hacimli dizel moturları.

Keza ben capon köre arabalarını sevmiyorum. Kötüdür demiyorum. Lakin ısınma ve sevme ilişkisi doğmuyor aramızda. Seven sever sözüm yoktur binaleyen.
Hatta direksiyonunun konsolunun kapı içlerinin pilastiğinin rengini ve desenini dahi sevmiyorum.
Ayrıca toyota corollanın içi boş şişirilmiş kaslı görünüm verilmiş dış tasarımınıda sevmiyorum. Tamamen zevk ve renk meselesi.
Zira bacanağın otomatik fitesi bozuldu tüm toyotalar linç olsun da demiyorum. Lakin her markada sorunlu tipler rastlayabilir insana.

Milletin 6-7 oranlı çift kavramalı şanzımanlara geçtiği ortamda 4 oranlı otamatik fitesin de beğenilecek bir yanı yok zati. Hem hantal hem yakıt tüketimi fazla olacaktır bu kılasik otamatiklerde.
Güvenlikte de zaafları olduğunu sanıyorum. Gördüğüm yeni bir toyotanın arkasına kim çarpmış ise arka koltuğa kadar yapıştırmış idi bağajı.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 17:30 - İp: 85.***.**5.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben sikenikten memnunum emmiler. valla motur guvatlı. ssessismi sesiz. iç döşeme üst sınıf. keza işçilikte iyi sayılır. lakin renolar çok arıza yaparmış. ilerde halimiz nice olur bilmem. toyata en akıllıcası. lakin 90 bg çekmemekte imiş. hatta renonun 85 bg dizelinden bile kötü imiş. yakıtta fazla imiş aslı varsa.
fort fokusunda arka tekerlerden öyle ses gelirmiş ki yolculuktan gelende dinlenmek içap edermiş.
ronunun yalıtım süper. benim arabanın alt tarafı 10 cam kalınlıkta. sesmi gelir.

 

Tarih: 19 Mayıs 2011, 00:03 - İp: 78.***.**3.172
fotofoto34
fotofoto34 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

adam o kadar haince düşünüyorki sırf ak parti karşıtı olması nedeniyle nerdeyse israilin tafaında oldugunu aleni söyleyecek.

yukarıda bir yazısında türkiye 70 sente muhtac demiş. çok dogru söylemiş kendileri 15 20 yıl geriden geldikleri için türkiyenin 70 sente muhtaç oldugu 2000 li yıllardayız zannediyor.

korkmayın türkiye hiç olmadıgı kadar zengin huzurlu ve işstikrarlı gidiyor ama hernedense bu sizin gibilere batıyor rahatsız oluyorsunuz.

 

Tarih: 11 Eylül 2011, 15:57 - İp: 85.***.**3.146