dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kılıçdaroğlu Kürtlere Özerklik Vaat Etti

Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Özerklik Şartı'nın aynen kabul edeceklerini belirtmesi, Kürt sorunu ve özerklik tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Yerel yönetimlerin işleyişiyle ilgili Avrupa'nın temel belgesi olan Avrupa Özerklik Şartı, teknik olarak yerel yönetimlere ya da mahalli yönetimlere siyasal, idari ve finansal olarak bağımsızlık tanıyan güvenceler verilmesini öngörüyor. Ancak bu güvencelerin toprak bütünlüğü ve kanunlar çerçevesinde verilmesi gerekiyor.

Tıkla 1

Tıkla 2


Klıçdaroğlunun devleti suçladığı konuşma metni Tıkla

#lightningman' tarafından 03.06.2011 22:37:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2011, 22:29 - İp: 78.***.**5.215
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

İzlediklerinize değil icraatlere bakın. Ülkenin başına hiçbir zaman bu kadar atatürk düşmanı olan kişiler gelmemişti. Adamlar rejime bile karşı. Ötesi yok...

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 23:14 - İp: 95.***.**6.53
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

adamlar çalıştı şimdi akepeyi öldür hakkını yime.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 23:21 - İp: 85.***.**3.5
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

laytmen emmi sen Atatürk dostu diye akepeye oy verecek isen

emmiler bende şimdiye kadar hep akepeye oy vermiş idim

lakin gerçek müslüman şeriyatçı parti tkp imiş
bu seçimde ona oy verecem

yedinizmi emmiler zuhahahaa

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 00:09 - İp: 88.***.**4.127
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Dersimli kürt Kemal mi Atatürkçü.Ordan çıkan bir tane Ataürkçü göster bana.Hadi baykal desen anlıyacağım.

The Economist’in ağzındaki bakla da şu..

Makalede “Erdoğan’ın seçim kampanyasında da giderek milliyetçi bir söylem takındığı” (!) vurgulanıyor.. Yani Erdoğan, “Sakın bir milli duruş sergileme” diye uyarılıyor..Asıl zurnanın zırt dediği nokta ise şu..
“Erdoğan, ‘Türkiye’nin en büyük ve hoşnutsuz azınlığı’diye tanımladığı Kürtlere ciddi öneriler yapmadı..” denerek ağızdaki bakla çıkarılıyor.. “CHP’nin daha önce zayıf olduğu Güneydoğu illerindeki seçim mitinglerinde, AKP’den daha büyük kalabalıklar topladığını belirtiyor” dayatması yapılıyor..

Kılıçdaroğlu’na “The Economist böyle yazmış ne diyorsunuz?” diye soruyorlar..
“Gurur duydum!!!” diyor.
Gurur duyduğu hal, tam bir emperyalist işbirlikçiliğinin tezahürü, haberi yok mu!

Şu çok açık ki, artık CHP Baykal zamanındaki Atatürkçü,milliyetçi çizgisini sürdüremeyecek.CHP'nin temel sorunlara çözüm üretmesi pek mümkün görünmüyor.

Akp iran konusunda batıyla anlaşmıştır.Dinci parti olsa bunu yapabilirmiydi.

Atatürkçüyüz demekle Atatürkçü mü olunuyor sizce?; Kaç kere Anıtkabir'e gittiniz ya da bırakın gitmeyi bir gün olsun kalkıp bir dua ettiniz Sevgili Atatürk'ümüz için?. Ben tamamen tarafsız olarak konuşuyorum burada.

Elimde Bahçeşehir üniverstesinin sonuçları var.Kendini Kemalist olarak tanımlayanların yüzde 43 ü chp ye oy vermiyormuş.Gene bunun yüzde 18,7 ise akp ye oy veriyormuş.

Eskiden adam yerine konmazkan, Türkler deyince - kaçalım aman diyenler, şimdi Türklerle iş yapmak için can atıyor. Neden acaba?Bizler seçip başımıza getirdiysek saygı duymasını da bilmek zorundayız.Ortada bir gerçek var ki bizler mutsuz olmayı seven bir toplumuz. Bizler mutlu olmayı baştan reddediyoruz.

Atatürk'ün hayali 'demokratikleşmeyi' kurumsallaştırmayı başarabilecekmiyiz.

Kemlist misiniz? Sosyalist mi?

akp de değişim tıkla

Atatürkün gizlenen vasiyeti Tıkla

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 00:35 - İp: 78.***.**8.192
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hee pkk akp bürosu molotofladı, pkklılar chp aşklarını itiraf etti, tvde duydugu herseye inanan insan güruhuna laf anlatılmıyor gercekten.
bu adam pkk chp bürosunu molotoflasa, kesin ergenekonun işidir,pkknın ustune atmıstırlar der. cünkü işine oyle gelir. buna inanmaya dünden hazırdır. aptalı kandırmak kolay ne de olsa.

işte psikolojik olarak boyle kandırılıyor insanlar. sozde akıl sahibi bazıları da bunlara türkiyenin en cok basılan ama en az okunan gazetelerinden okuyup (az okuyup) inanıyor.


akp, teröristleri davul zurnayla karsılattımı bu ulkede açılım saçılım diye diye?
karsılattı
bitti, bikbik konusmakla olmuyor. bu kadar. sen buna edecek laf bulamayıp chp yi pkk ile işbirliginde gostermeye calısırsan sana KIÇIYLA güler millet, okadar sinirimi bozuyor , okadar tiksindiriyorki su ikiyüzlülük onu bile yapamıyorum..
"SEN!!" terörist aşığı, üç gün önce açılım diyodun, bugün çıkmış aksini söylüyorsun. üç gün önce kucak açan sen değilmişsin gibi bugün akp bunlara düşman chp dost diyorsun. iğreniyorum boylelerinden.

***
kimlerin işbirlikçi agzıyla konustugunu okadar iyi biliyor ki bu millet, amerikanın kucagından inmiyor adamlar. başta da cia ajanı ağlak kaçak.


***

ben ankaradayım, iki haftada bir anıtkabire gider, bi dua eder, avluyu gezer cıkarım. ben senden daha ataturk asıgı, milliyetçi mi oldum şimdi?
sus konusma ozaman. kimse bana atatürk hakkında bişey diyemez haftada bir gitmiyorsa.

bu mu sizin mantıgınız.
dünyanın en düz mantığı heralde bu, anıtkabir falan diyim kendimi ataturkcu gibi gosteriyim de millet utansın sıkılsın,
akpye hiç oy vermedim diyimde insanlar objektif oldugumu düşünsün.
sonra da bu olanlardan sonra akp atatürk aşığı partidir oyum ona diyeyim, millet etkilensin,adam dogru yolu bulmuş desin.

az aklı olan herhangi biri buna KIÇIYLA güler. (moderasyon istedigini yapabilir, böyle iğrenclikleri okuyacagıma...)


-------------------------------------------

buarada ters psikoloji oyunlarına lüzum yok.

ELİMDE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİNİN SONUÇLARI VAR. KENDİNİ KEMALİST OLARAK TANIMLAYANLARIN YÜZDE 47Sİ CHPYE OY "VERİYORMUŞ",

GENE BUNUN YÜZDE 81,3 Ü İSE AKPYE OY "VERMİYORMUŞ"


boyle okuyunca epeyi bi degişti hikaye.




internet aleminde don't feed the troll diye bir tabir vardır.
böylelerine prim vermeyin diye kullanılır.
biz verdik, aman siz vermeyin.

#gaijin' tarafından 07.06.2011 11:10:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 11:06 - İp: 88.***.**8.140
fotofoto34
fotofoto34 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ne yani atatürkçülük iyi insan olmada bir ölçümüdür. yada insanlar atatürkçü olmak zorundamıdır.
şunu deme hakkımız yokmudur.evet atatürk iyi bir komutanmış vazifesini yapmış.teşekkür ederim o yapmasaydı onun yerinde olan başka birisi yapacaktı o görevi. şimdi o gün atatürk görevini yaptı diye ben atatürkçümü olmak zorundamıyım

eger öyleyse.savaş bittikten sonra bir tane bile silah arkadaşının kalmamasına kimisinin asılmasına kimisinin sürgün edilmesine kimisinin hain ilan edilmesine ne demeli.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 12:23 - İp: 88.***.**2.130
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

"Kılıçdaroğlu Kürtlere Özerklik Vaat Etti"
Bunu ancak miting meydanlarında sayın başbakanı dinleyen AKP liler yutar.

Kılıçdaroğlu'nun söylediği özerklik, mali ve kültürel özerkliktir. AB ilerleme raporunda yer almıştır. Bütün partilerin seçim bildirgelerinde vardır.
Özellikle AKP nin seçim bildirgesinde de yar almaktadır.
Esas hesap sorulacak olanlar anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilebilir olduğunu savunanlardır...

Aziz nesin'i burda bir kere daha rahmetle anıyorum.



#ercan43' tarafından 07.06.2011 12:32:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 12:24 - İp: 217.***.**9.60
fotofoto34
fotofoto34 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

aziz nesin türk milletinin yüzde altmışı demiş zaten türkiyede yüzde 60 türk ancak var gerisi aziz nesin gibi ermeni ingiliz yunan vs vs dönmesi oldugu için yüzde 60 a saldırması gayet normal.bizlerde anıyoruz aziz nesini diyoruzki iyiki kıyıda köşede geberip gitti türkmilletine bu kadar hakaret ettikten sonra diyoruz.

şimdi. BİRİLERİNİN AVUKATLIGINI YAPMANIN SÖYLENEN ŞEYLERİ YOK ÖYLE DEMEDİ BÖYLE DEMEK İSTEDİ DİYE KIVIRTMANIN ANLAMI YOK ADAM DEDİ İŞTE O GÜN DİYARBAKIRDA PKK LILARA ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN DEDİ. BATIYA GELİNCE DEMEDİM DEDİ.

BİR DİGERİ DEVLET B.. DİYARBAKIR MİTİNGİNDEN ÖNCE PKK YI DAGDAN İNDİRİP YARGUILATACAGIZ DEDİGİ REKLAMI DİYARBAKIR MİTİNGİNDEN SONRA YAYINLANMAYA BAŞLADI YÜREKLİYSE NEDEN MİTİNGDEN ÖNCE YAYINLAYAMADI.

DOGUDA BAŞKA BATIDA BAŞKA KONUŞMANIN ADI KIVIRTMAKTIR.



#fotofoto34' tarafından 07.06.2011 12:35:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 12:31 - İp: 88.***.**2.130
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

fotofoto,
Daha önce de yazdım. Kılıçdaroğlu ile ilgili yanlış ve doldurmaca haberleri hep yandaş basından alıyorsun.
Aslında kendin de dolduruşa geliyorsun ama neyse.
Tekrar yazıyorum. Kılıçdaroğlu bu konuyu (özerklik konusunu) Televizyonda bizzat kendisi açıkladı. Ne dediğini ve ne demek istediğini açıkça söyledi.
AKP nin seçim bildirgesinde olandan fazla bir şey söylemediğini beyan etti. Ve AKP nin seçim bildirgesinde yer alan Özerklik bölümünü izleyicilere bizzat gösterdi.

AKP nin seçim meydanlarında yoksul, işsiz, sadakaya muhtaç, evinde akşama yiyecek ekmeği bile olmayan insanları kandırması kolay oluyor. ama bu sitede insanları, üyeleri, kandıramazsınız.
Ayıp oluyor !...

#ercan43' tarafından 07.06.2011 14:36:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 14:34 - İp: 217.***.**9.60
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

habur-davul tekerlemelerini dilinden düşürmeyip akp-pkk işbirliğine yol arayanlar... öyle tevillere hiç gerek bırakmayan, belgelenmiş chp-pkk-ergenekon (hatta ordu) ilişkilerini neden görmüyorsunuz? ya da görüyorsanız neden hiç bahsetmiyorsunuz? o kadar vatanseverseniz pkk'yı destekleyenlere neden tepki vermiyorsunuz? bu konularda tam bir ölü sessizliği içindesiniz.

eğer gerçekten iddia ettiğiniz gibi vatansever olsaydınız kendi içinizdeki pislikleri örtbas edip sorumlularını sahiplenmek yerine itiraf edip onlara tavır koyardınız. ama siz partizansınız... ideolojik saplantılarınız, ülke menfaatinin önünde gelir.

vatanın bölünmesine net bir tavırla karşı olan biri olarak kürt sorununu itiraf ediyorum ve açılımı destekliyorum. keşke haburdaki o rezillikler yaşanmasaydı da o süreç de bitmeseydi. akp bunu iyi yönetemedi. ama habur meselesini istismar edip düzeltilme ihtimalini ortadan kaldıran, dolayısıyla ülkenin aleyhine olmasına rağmen süreci tıkayan ahlaksız muhalefet anlayışını da nefretle ve tiksintiyle kınıyorum.

not: hala anlayamamış olanlar için söylüyorum: bahsedilen chp-ergenekon-pkk-ordu ilişkileri kurum düzeyinde değil, kişi düzeyinde. yoksa chp'de bile iyiler ve iyilikler var. sorun, topyekün muhalefetin bu ilişkileri hazmedecek bir mideye sahip olması.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 14:53 - İp: 130.***.**3.165