dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kılıçdaroğlu Kürtlere Özerklik Vaat Etti

Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Özerklik Şartı'nın aynen kabul edeceklerini belirtmesi, Kürt sorunu ve özerklik tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Yerel yönetimlerin işleyişiyle ilgili Avrupa'nın temel belgesi olan Avrupa Özerklik Şartı, teknik olarak yerel yönetimlere ya da mahalli yönetimlere siyasal, idari ve finansal olarak bağımsızlık tanıyan güvenceler verilmesini öngörüyor. Ancak bu güvencelerin toprak bütünlüğü ve kanunlar çerçevesinde verilmesi gerekiyor.

Tıkla 1

Tıkla 2


Klıçdaroğlunun devleti suçladığı konuşma metni Tıkla

#lightningman' tarafından 03.06.2011 22:37:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2011, 22:29 - İp: 78.***.**5.215
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

haha mhpnin ekmeğine yağ sürdüler demek

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 23:04 - İp: 78.***.**2.56
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

çoktan çark etti.
mhp de özerklik dedi.

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 00:42 - İp: 88.***.**7.112
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hani haburdaki manzaradan dehşet olmuştunuz.Hani akepe bölmüyo demiştiniz....Allah sizi...................................

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 00:59 - İp: 88.***.**8.31
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kılıçdaroğlunun hakkari mitingine katılanlar ile bdp mitingine katılanların aynı kişiler olduğı polis kayıtları ve özellikle gazete ve tv kayıtlarında ortaya çıktı.Gazeticiler bunu dile getirip belgeleriyle ortaya koyunca bdp yöneticileride açıklama yaparak bunu kabul etti.Evet chp mitingine katılanlar bdp liydi.

Peki erdoğanın mitinginde esnafa zorla kapattırılan kepenkler niye Kılıçdaroğlunun ziyaretinde açtırıldı.Ve chp ye destek verilmesi öngörüldü.

Mitingde kılıçdaroğlu bunu kendi açıkladı.[Kepenk kapanıyorsa kepengi kapatandan çok, siyasi iktidarın şunu düşünmesi lazım: Bu kepenkler neden kapanıyor? Siz, kapanan kepenklerden dolayı esnafı, yerel yöneticileri suçlayacağınıza dönüp kendinize bakmanız lazım.Belediye başkanlarını tutuklayacaksın, onların ellerini kelepçeleyeceksin, sıraya dizip fotoğraflarını çekeceksin... Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının aylarca gözaltında tutulmasını istemiyoruz."].Bu sözler kılıçdaroğluna ait.peki bu belediye başkanları pkk ile anarşi ve terörü tırmandırmak için ittifak yapmamışlarmıydı.Kaos çıkarmaya uğraşmıyorlarmıydı.

Evet çünkü bdp liler kendilerine ak partiyi rakip görüyorlar. Çünkü chp ve ve bdp ittifak yapmıştı.

Atam seni arıyoruz.partin hainlerin ve böülücülerin eline geçti.

Atatürk, bu memlekette vatanını en çok seven, O'na en çok hizmet edendir demiştir.Bakın hizmeti kim yapıyor.

CHP'nin seçim beyannamesinde tek bir yerde CHP'nin Kemalist, hatta Atatürkçü bir parti olduğu yazmıyor. Ama ne yazıyor? CHP'nin özgürlükçü, eşitlikçi, dayanışmacı ve çoğulcu bir parti olduğu...Kılıçdaroğlu, 'yeni CHP'yi bol keseden vaatlerde bulunan bir Cem Uzan partisine çevirdi. Kılıçdaroğlu'nun kişiliği 'yeni CHP'yi taşıyamıyor. İkisi aynı anda var olamayacak; ya Kılıçdaroğlu gidecek yada....


 

Tarih: 4 Haziran 2011, 22:24 - İp: 78.***.**5.130
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ekonomist gelecek.

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 22:53 - İp: 85.***.**3.5
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

kepenk kapatma vs bunların hepsi cahillik alametidir.

bdp benim gözümde parti bile değildir. chpye ölürümde oyumu vermem. ya mhp ya akp

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 22:56 - İp: 88.***.**2.125
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Bir gazetecinin, Erdoğan'ın "Kepenkleri belediye kapattı, kapatmayanları ise zabıta onlara ceza kesiyor" açıklamalarını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, kepenk kapatanları savundu.Oysa KCK üyeleri esnafa baskıyla hükmediyordu.Kılıçdaroğlu'ndan iki gün önce Başbakan Tayyip Erdoğan Hakkâri'de miting yapmıştı. Ancak o mitingde meydandaki tablo tam tersiydi. Zira PKK/KCK, halkı tehditle sindirmişti. Örgüt zorla esnafın kepenklerini kapattırıyor, kontaklarını açtırmıyordu.kepenkler açıkken kimse eylem yapmıyordu.Korucuların yanı sıra sınır köylerinde kaçakçılık yapanlar da PKK'ya vergi adı altında para ödüyor.Normalde korucular devletten yana tavır koyar, Hkkaride ise korucu bir maaşını örgüte veriyor, kimi korucular ise sırtlarında çantayla Kuzey Irak'tan uyuşturucu taşıyor. 70 kilometrelik bu riskli taşıma karşılığında 500 avro alıyor. Şırnak'taki korucularda ise durum farklı. Dağın şehirde ve kırsalda etkisi sınırlı olduğundan, korucular terör örgütünün etkisine girmiş değil.

Normalde parti liderleri başsavcıları ziyaret etmezken, Kılıçdaroğlu Hakkâri Başsavcısı Mehmet Kaya'ya uğrayıp KCK soruşturmasıyla ilgili vereceği mesajlar için çıkış yolu bulmuştu..Kılıçdaroğlu konuşmasında PKK ya da KCK için ‘terör örgütü' demedi. Aksine ‘operasyonlar doğru değil' mesajı verdi.

CHP bayrakları partililer tarafından bu kalabalığa dağıtıldı; ancak hiç Türk bayrağı yoktu. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a selam gönderen kalabalık, şüphesiz CHP'li değildi.

Neden ittifak yapmışlar Tıkla

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 23:34 - İp: 78.***.**9.219
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yaa emmiler ağzımdan bu zamana kadar çıkmayan sözleri ettireceksiniz bana...
Bakın bakalım ey mehapeli kardeşlerimi..
Kurt selamı ile karşıladığınız daroğlu aslında kimmiş..
Hadi bi yöneticiniz çıksın da eleşirsin şu adamı yahu...
Daha gıkınızı çıkartamıyorsunuz.
Adam resmen özerkşlik diyor ama siz halen daha akepe diyorsunuz..

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 11:16 - İp: 88.***.**2.120
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi artık mehapelilerde özerklik deyyo.

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 12:08 - İp: 85.***.**3.5
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Öyle mi emiii

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 12:44 - İp: 78.***.**6.112