ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Japonya Depremi

Japonya'da meydana gelen 8.9 büyüklüğünde deprem tüm dünyayı üzdü.
Depremden zarar gören japon halkına,
Orda bulunan Türk vatandaşlarına, soydaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.
Tanrı hiç bir ülkeye bir daha böyle bir felaket göstermesin.
Özellikle orda yaşayan fotograf dostumuz "OZANSAN" arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.
Umarız kendisinde, ailesinde ve evinde herhangibir sağlık problemi, kayıp ve zarar yoktur.
Sağlık haberlerini burdan bizlere ulaştırırsa mutlu olacağız.
Selamlarımızla...


#ercan43' tarafından 11.03.2011 22:43:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2011, 21:15 - İp: 92.***.**6.57
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bu akşam deprem haberlerinde bir haber vardı ki..
yani çok güldüm, gülmek zorunda kaldım.

koca japonya'da, deprem sırasında camdan atlama yüzünden sadece 1 yaralı varmış.
yani o koca nüfus içinden sadece 1 kişi camdan atlamış ve hafif yaralanmış.
kim dersiniz??

bir türk

hey Allahım yaa, nerde olsak farkımızı belli ediyoz

 

Tarih: 12 Mart 2011, 23:59 - İp: 94.***.**0.214
k.durmus
k.durmus (üye)
İstanbul / Meraklı

Öncelikle çok geçmiş olsun Ozansan. kolay değil öyle 8.9 la sallanmak. buraya gelen görüntüler bile çok ürkütücü. şunu merak ediyorum ki nükleer santrallerle ilgili bir açıklama duydun mu?
panctom ağlanacak halimize gülüyoruz deprem görüntülerine bakılrsa hiçbir japon telaş yapmıyor. burada olsa ... Allah başımıza vermesin yoksa işimiz zor.

 

Tarih: 13 Mart 2011, 00:15 - İp: 88.***.**4.138
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sagolun arkadaslar eksik olmayin.Durumu son haberler ile birkez daha ozetlersek;
Olu sayisi hakkinda daha kesin sonuclar yok tabiki enkazlar falan kaldirilinca ortaya cikacak bir durum ancak su anda 2100.Kayiplarda cok haber alinamayan falan ve her saat veriler degisiyor.Kayiplardan olu orani cok cikarsa 10000 leri bulacak maalesef.380.000 kisi evlerinden olmus durumda.
Nukleer santralde ki olayda belirli bir kisiminda esas merkezine inmeyen bir sizinti mevcut idi ve sogutma calismalari ile bu olay durduruluyor.Sogutmayi yapan bazi jeneratorlerin ariza yaptiklari bilgisi var ve arizalarin giderilmeside su an devam ediyor.Zaten debrem aninda erken uyari ile atilmis bir kac onlemde buyuk bir olaya izin vermedi.Yani biz de yani tokyolularda bir panik ve endise yok.Zaten basbakan falanda aciklamalarini yapiyor hergun.Afet baskanida ne zaman yeni haber gelse televizyonda.
Malum Japonya kalabalik bir ulke oldugu icin ve yogunluk orani fazla oldugu icin belirli bir duzeni bu kalabaliga oturtmuslar.Bu yogunlukta duzen saglayan sistemde afet gibi karmasa durumlarda telasa kapilmadan kendi kendine bir sekilde isliyor.Her birim gorevini ve sorumlulugunu bildigi icin olaylarin uzerine en hizli ve etkili sekilde gidiliyor yani.
Turkiyede olsa idi nolurdu gibi yorumlarada;Turkiyede olsa idi bir kere tsunamiyi gecelim,eski ve dayaniksiz yada kacak yapilasma sonucu artik neler olmazdi orasini allah bilirdi deyip gecelim.Ustune birde tsunami falan vurdugunu dusununce aklimizin almayacagi sonuclar olabilir diye dusunuyorum...Bizde tsunami icin uyaran falanda olmaz,olsada millet bildigini okurdu gibime geliyor...


#ozansan' tarafından 13.03.2011 05:15:48 tarihinde düzenlendi.


#ozansan' tarafından 13.03.2011 05:23:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Mart 2011, 05:07 - İp: 219.***.**6.57
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Su anda gelen bir haber ile durumun buyuklugu akil almaz::::
Japonya Afet baskani son yapilan test sonuclarinda debremin buyuklugunu M 9.0 olarak degistirdi ve Japonya tarihinin en buyuk debremi oldu...Aciklmada 3 farkli noktada 3 ayri debremin ayni anda meydana geldigi ve plakada olusan catlak devamli hareket etmekte!!!!

 

Tarih: 13 Mart 2011, 06:02 - İp: 219.***.**6.57
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

neler oluyor
Radyoaktif sızıntı da çıktı şimdi..

 

Tarih: 13 Mart 2011, 14:23 - İp: 78.***.**4.43
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Simdi yeni gelen haberlerde elektrikler kesilecek semt semt belli araliklarda.4 saat sabah-4 saat aksam yok bizde.Nukleer santral Tokyoyuda besleyenlerden birisiymis ve sorun 2 tane tankda halen mevcut.Elveda arkadaslar...

Basbakan dedi 2.dunya savasindan beri en buyuk felaketlerden birisi basimizda.Adamin gozleri doldu...Global ekonomiyi vuracak gibi kendinize dolar alin,altin alin biseyler alin benden size tavsiye...

 

Tarih: 13 Mart 2011, 15:05 - İp: 219.***.**6.57
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

Ya biz hala farkında değiliz felaketin, idrak etmek bile zorken, yaşamanın şoku, psikolojik baskısı nasıldır Allah bilir.
Öyle "elveda" falan da demeyelim lütfen yahu. Çıkın çıkın gelin memleketinize...

Bu arada İstanbul olası depreminin araştırmalarına göre, en fazla 7 büyüklüğünde bir deprem bekleniyormuş ve tsunami etkisi karada 150 metre kadar ilerleyecekmiş.
Yani Japonyadaki kadar büyük bir felaket Türkiye için,mümkün görünmüyor.
Tabi bu işin bilimsel kısmı.
Allah'ın takdirini ise hiçbirimiz bilemeyeceğiz

 

Tarih: 13 Mart 2011, 15:23 - İp: 78.***.**4.43
k.durmus
k.durmus (üye)
İstanbul / Meraklı

bu nükleer santralden sızıntı olayı gercekten cok üzücü. depremin etkisi 10 yılda falan geciyor ama bu radyoaktif olaylar doğaya cok büyük zararlar veriyor. örneği de yine japonyada var: hiroşima ve nagazaki. gercekten cok üzüldüm. yapabileceğimiz bir yardım vs. olursa halkımızın cekinmeden destek vereceğini umuyorum. tekrardan cok gecmis olsun. Allah yardımcınız olsun.

 

Tarih: 13 Mart 2011, 23:37 - İp: 78.***.**8.167
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bugun elektrikler kesilecek diye gittik sandvicleri,ekmekleri doldurduk ama elektrikleri kesmediler entresan.Olayi japon halkinin duyarlilii ile acikladilar.magazalar falan 10 ampul var ise 5 ini yakiyo falan cok orijinal goruntuler var.Yarin markete gidip bos raflarin resimlerini cekeyim sizlere bari .Gercekten insanlarda bir panik var,ya yiyecek bulamazsam panigi.Birde ulasim hatlari zincirleme etkilendigi icin mal ulasamiyor hali ilen o yuzden.Valla bizde 2 cuval pirinc var arrtik basariz suyu yeriz ne diyeyim.Aslinda hayat normal hersey normal sartlarda yeterli ama insanlarda beynin bir kismi tedbiri elden burakmiyor ve ekstra alisveris ile boyle bir manzara olustu raflarda...Bizim hanim pilli radyo aldi bugun mesela?!Bende LED flash spotlar falan var dedim isiklandirmayi hallederiz.Oldu flasli resim cekerim yolumuzu yine buluruz

 

Tarih: 14 Mart 2011, 14:58 - İp: 219.***.**6.57
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Geçmiş olsun Ozansan.. Biz de Şanghay'da size epey yakınız.. Burada depremi hissedenler olmuş, ben ayaktaydım hissetmedim.. Olanlar gerçekten çok üzücü, ama Japon halkının da diğer toplumlardan farklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. NHK televizyonundan gördüklerimiz, böyle bir afetten sonra bile halkın ne kadar organize ve birbirine saygılı davranmasıydı. Türkiye'de ufak bir sel olsa ardından yağmalama başlıyor.. Üstelik şu anda Japonya'da dükkanlar duyduğumuza göre ücretsiz satış yapıyormuş, ona rağmern yağmalama göremiyoruz. Ayrıca ilk gün elektriklerin kesilmediğini ve senin de dediğin gibi halkın tutumlu davrandığını duyduk.. Türkiye'de halkın bu kadar anlayışlı ve saygılı olduğunu görür müyüz bilmem..
Tüm Japonya'ya büyük geçmiş olsun diliyorum.. Hayatını kaybedenlere de rahmet..
Japon eşi olan birçok Türk arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum.. Sanırım hepsi sağ salim ayaktalar..
Selamlar, kendinize dikkat edin..

 

Tarih: 14 Mart 2011, 17:02 - İp: 180.***.**0.41