anka_61
anka_61 (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

İyi Ki Varsın Kızılay


İnsanlık için barış için Gazze’nin acılı insanlarına Türkiye’den sevgi ve yardım köprüsü kurmak için Türk Kızılay'ı ile Doğan Grubu el ele verdi ve Gazze’ye yardım kampanyası düzenledi.

Kampanya bu akşam Kanal D ve Star TV ortak yayınıyla başlatıldı..

Uğur Dündar ve Beyazıt Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı programın konukları ise, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, oyuncu Cem Davran, Kanal D ve Star Tv’nin sevilen yüzleri Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Ayça Barlıer ve Erkan Petekkaya oldu..

Bağış yapmak için tüm GSM operatörlerinden 2868’e 5 TL değerinde boş mesaj atabilirsiniz. Ayrıca www.kizilay.org.tr adresinden online olarak bağış yapmak da mümkün. Bu arada ülke genelinde 700’e yakın Kızılay şubesi de makbuz karşılığında ve "Filistin’e şartlı bağış" ibaresiyle yardım yapmanız mümkün..



#anka_61' tarafından 09.02.2009 23:21:35 tarihinde düzenlendi.


#anka_61' tarafından 09.02.2009 23:23:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2009, 04:07 - İp: 212.***.**0.28
cncci
cncci (üye)
İstanbul / Firma

deve hendek atlamıstı simdiye kadar

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:01 - İp: 88.***.**3.197
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Mustafa Hocam..Tartışmayı çok sevdiğini biliyorum.Ama inan ben hiç sevmiyorum..Ki ikimiz de affedersin şeyler kadar adamız.. Yani bundan sonra ne sen benim fikrimi ne de ben sen fikrini ÇELEBİLİRİM..

Konuyu kılıçtaroğlu gibi saptırıyorsun..konumuz islamda fotoğrafçılık değil ki..İstersen aç bi konu yada fark etmez ebn açayım bir konu onu orda tatışak..

neyse .amabenbu örneği peygamber Efendimizi benim ne kadar ciddiye alıp almadığımı cümle netfotoğraf ailesine göstermek için veriğini düşünüyorum..huyum kurusun okyanus gibi sen de şimdi kızacan ama böyle kafa içi okuma gibi bi huyum var..Yanlışım varsa özür dilerim..

Abicim bak gogolaa senin sorduğun soruyu ben de sordum ve bak neler buldum..hepsini yeniden yazmak zahmetli geldi bana..Biliyorum biraz uzun ama okumaya çalış gene de

"......................................
Resmin haram olanları ve caiz görülen resimler
İslam, doğuşundan itibaren putları kırmış, yıkmıştır. İslam peygamberi, Mekke'yi fethettiğinde Kabe içindeki bütün heykel ve resimleri temizlemiştir. Canlı varlıkların resimlerinin yapılması, suretler büyük günahtır. Canlı olmayan tabiat resimleri yapılmasına izin verilmiştir. İslam dininde suret işi, Allah'ın yaratıcılığını taklit ve puta teşvik temelinde yasaklanmıştır. Bu yüzden, üzerinde resim olan eşya, resimli kartpostal, resimli kağıt caiz değildir. Oyuncaklar, bundan istisnadır. Tapınaklar içinde her türlü resim yasaktır. Hıristiyanlardaki tasvircilik ve Budizm'deki Buda heykelciliği İslam dininde yasaktır. İslam dini tasvirde, heykelde, tazime ve tapınmaya götüren her işi yasaklamıştır. Mukaddes kişilerin resimlerinin çizilmesi, tasvir edilmesi kesin olarak yasaklanmıştır. İslam güzel ahlaktan ibaret olduğunu bildirmiş ve ahlaksız resimleri, açık saçık her türlü baskıyı, müstehcen basım ve yayını, müstehcen sinema ve filmleri haram kılmıştır. Bununla birlikte, eğitim için çizgiyle anlatımı, fotoğrafçılıkta manzara çekimiyle vesikalık fotoğrafı, bilimsel ve idari işlerde kullanılan fotoğrafları serbest bırakan görüşler çoğunluktadır.
İbadet yerlerinde resim
İslam alimleri, mescitlerde ve camilerde tasvir ve yazıların bulunmasını caiz görmemişlerdir. Bu nedenle bütün camilerde, Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali hatlı levhalar ve ayet hatlarından başka bir tasvir bulunmaz. Halılar düz veya geometrik desenlidir. Yüzük ve para üzerindeki resimlerin ibadete engel olmadığı, üzerinde tasvir bulunan elbiseyle, baskılı tişörtle namaz kılmakta sakınca olmadığı belirtilmiştir.
Resimli eşya
Tıp, edebiyat ve eğitim kitaplarında tasvir caizdir. İslam tarihinde Kuranı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatı resimli olarak basılmamış, minyatür sanatıyla tasvir yapılmış, ancak minyatürde bile İslam Peygamberi tasvir edilmemiştir. Hiçbir sinema filminde Hz. Peygamber rolü oynanmamıştır. İslam dünyasında sadece İran'da temsili resim gelişmiş, Hz. Ali tasviri, sembolik anlatımı yapılmıştır. Osmanlı sultanları 15. yüzyıldan sonra resimlerini yaptırmışlardır ( Fatih, Yavuz, II. Selim, IV. Murad vd). İslam paraları üzerinde çoğu zaman elhamdülillah, Allahüekber, bismillah, lailaheillallah ibareleri basılmış, resim konulmamıştır. İslam sanatı, bütün alanlarda estetik doktrinlere yer vermemiş, hüvelbaki (baki olan Allah'tır) ilkesince, tevhidi öne çıkarmıştır. "

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:06 - İp: 88.***.**3.190
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

lazut hocam anlamadığın bir konu var. Burada maksat fikir çelmek falan değil. KUR'AN ne diyorsa o.. Resim örneğini vermemin sebebi de çok açık. Sen hadisi bana KUR'AN gibi güvenilir kaynak olarak getirdin, öyleyse ben de sana buyur bu hadislere bak dedim.

Bir de lazut hocam, google ı kullanıırm evet ama emin ol şu an kucağımda 3 tane de kitap var. 13 cilt sahihi buhari tercemesi, çok kalın bir cilt(15-20cm) bir müslim tercemesi de hemen sağ tarafta kitaplığımda bana bakıyor.. Hadisleri de iyi bilirim.Sandığın gibi boş değilim yani..

Bir de bana böyle onun bunun yazıları kopyalayıp buraya yapıştırma bir zahmet. Varsa bildiğin birşey onu paylaş lütfen..

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:19 - İp: 78.***.**5.127
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Okyanus abi ben o kadar buluverdim..Başka daha açık ayet var mı bilmiyorum.:onu da bi zahmet siz buluverin.SZor bir şey değil..
Bu arada o anlam çıkartamadığım dediğin ayeti Elmalılı Hamdi yazırın tefsirindeki meali şöyle

"61- Muhakkak ki o saat için bir ilimdir de saatin (kıyametin) geleceğini, ölülerin dirilip ayağa kalkacağını bildiren bir delil bir alâmettir. Çünkü İsâ gerek ortaya çıkışı, gerek ölüleri diriltme mucizesi ve gerekse ölülerin ayağa kalkmasını haber vermesi itibarıyla kıyametin meydana geleceğine bir delil olduğu gibi, hadiste haber verildiğine göre, inmesi de Kıyametin alametlerindendir. Onun için sakın onda, yani Kıyamet'te şüphe etmeyin de bana uyun. Yani benim göstermiş olduğum doğru yola, şeriatime göre sade bana ibadet ve kulluk edin başka ilahlar peşinde gitmeyin. İşte bu biricik doğru yoldur. Ki onu tutan sapıklığa düşmez. zuhruf 61"

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:22 - İp: 88.***.**3.190
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Şimdi lazut şuna da inanmaz. Benim evdede Kuran duvarda asılı durmaz. Salonda kolay ulaşabileceğim bir yerde durur. Tv izlerken arada bir birisi Kuranda şöyle böyle dediği zaman bakarım. Bazen de yatmadan önce okurum. Arapçasını okumuyorum bu arada.

Neyse mevzu bu değil esasında. Ben Kuran'da Hz.İsa nın yeryüzüne tekrar geleceğine dair bir ayet okumadığım veya okuduysam da hatırlamadığım için ısrarla sordum.

Bazı arkadaşlarda bunu bilen mertebedir bilmeyen de merkeptir, cahil ile sohbet eden şöyle böyle olsun deyince gerçekten böyle bir ayet olduğu sanısına kapıldım.

Hadiste olabilir ayrı konu. Benim merakım herhalde girginin de söylemek istediği, Kuran'da Hz.İsa nın yeryüzüne inip inmeyeceği konusunda bir ayet olup olmadığıydı.

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:37 - İp: 88.***.**8.59
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Zuhruf 61' de kesinlikle Hz. İsanın geleceğine ilişkin en küçük bir ifade yoktur..

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:40 - İp: 78.***.**5.127
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Okyanus abi ve musatfa madem ki ikinizin de evinizde Kuran-ı Kerim, sahihi Buhari ...vs var ve madem ki de bunları okuyorsunuz e o zaman beni niye yoruyorsunuz ki?

Eğer Hz.İsa A.s inip inmeyeceğini merak ediyorsunuz açıp bakın onlara..

Eğer İslamın resime, heykele falan bakışını merak ediyorsanız gene açıp bakın onlara..


Bu işin şakası...

Sevgili Mustafa ben sana bir şey desem biliyorum ki kelimlerimin yanlış dizilişinden bir şey bulacan onun üzerine başka bir şey diyecen bana o zaman ben sana bir şey diyecem sen diyecen......vs vs vs..yani bitmeyecek..Onun için kusura bakma..Benim fikrim o cümlelrde saklıdır..Bi daha yeniden yazdırma bana..

 

Tarih: 14 Ocak 2009, 23:52 - İp: 88.***.**3.190
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Verdiğin site Harun Yahya çıktı.

 

Tarih: 15 Ocak 2009, 00:02 - İp: 88.***.**8.59
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ne harun yahyası. son noktayı koymuşlar işte. 4 mezhepte ittifak halinde.

 

Tarih: 15 Ocak 2009, 00:05 - İp: 88.***.**3.108