by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

En Sevdiğiniz Film Hangisi?

Arkadaşlar en sevdiğiniz film yada filmleri ve nedenini,türünü yazarsanız izlemeyen arkadaşlarda bu filmleri öğrenip izlerler mesela benim önereceğim birkaç film var;
1-Ben daha seyretmedim ama seven(Brad pitt oynuyomuş)(gerilim-macera-polisiye) ve memento(gerilim)yu çok övüyorlar en yakın zamanda izleyeceğim.
2-Dövüş klubünü(Aksiyon)öneririm muhteşemdir
3-Esaretin bedeli(dram) vb.
Lotr,Karayip korsanları,... gibi filmleri zaten herkes biliyor

Tarih: 28 Mart 2006, 18:32 - İp: yok
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sütçü sağ salimdir, buraya yakın oturuyor emme zavallı Yadigâr efendi öldü gitti Taksim parkında bank üzerinde..Yılmaz Kurt'ta öldü, madalyon takan Ata SAKA'da öldü.

 

Tarih: 24 Mart 2009, 16:29 - İp: 88.***.**1.121
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Aslında ölümsüz insanlar ama.
Öldü dedin de. Sene 96 veya 95 hadi sizi kırmayım en fazla 94. Bir bayram günü kurban veya ramazan. O zamanlar beyoğlunda oturuyorum. Sabah afacan lokantasına gittim.Hani bu istiklalde rebul eczanesinin oralardaki. Orda bir çorba içip babaevine gideceğim.
Baktım tam karşımdaki masada da Sami Hazinses elleri titreye titreye çorba içiyor. Çok içlenmiştim o haline. Zaten sık sık görürdüm o lokantada ama o gün bayramda biraz da üstü başı bakımsız ( perişan demiyim yinede halde) görününce pek bir dokunmuştu. Yanımdada şimdiki eşim vardı ama o zaman evli değildim daha. Bekardım bende.
Neyse dedik sami ağabeyin elini öpelim. Gittik yanına oturduk elini öptük. Pek de konuşamıyordu çok hasta bir görüntüsü vardı her zaman. Bir de adamın gözleri zaten pek bir hüzünlüdür. Gözüne bakınca seninde gözünün yaşarası gelir.
Neyse biraz sohbet falan filan ona da bayağı moral oldu. SOnra yine gördükçe aynı lokantada masasına oturur hal hatır ederdik. O aralar ibrahim tatlıses in ona sahip çıktığını falan okumuştum gazetelerden de sevinmiştim.

Nasıl ama film gibi oldu değilmi. Başrollerde sami hazinses ve ben.

 

Tarih: 24 Mart 2009, 16:57 - İp: 85.***.**5.50
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Valla aslında ona kimse pek yardım etmedi zati, oradaki gazete bayisi onu iyi tanıyor,o da ölmediyse ona sorabilirsin..Muhallebicinin beş adım yanındaki gazete satıcısı sanırım..O oradan okunmuş satılmamış gazete alır giderdi akşam üzeri..
Sami efendi süryanidir ama iyi esaslı bir oyuncu idi..70'li yılları sonlarına doğru onu mecburen parasızlık işte erotik filmlerde de [o o işi yapmadı zaten filmde de] katkı olsun diye oynattılar ,herkes oynadı o dönemde gerçi, tiaytrocular bilem,sen bir ara arka sokaktaki [Alyon kaldırımı] behçet efendiye git oradadır o, anlatır eskileri bir güzel,makinenle git ama..O gözlük takıyor olacak sana..

Zaten gelcem ya armadanın oraya bir ara bakarız resimlere ve yazı işlerine madem..

-bak pazaremmi eker ekecek diyor senin için..[Eker bir ayrandır emmi..]

 

Tarih: 24 Mart 2009, 17:23 - İp: 85.***.**9.194
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Figenhan da sağdır,arasıra şairnigar ile samanyolu sokağın kesiştiği yerde denk geliyor lakin o da çok yaşlanmış,okyanus..


Gani Müjde iyi demiş valla..Okuyun aşağıyı..

GANİ MÜJDE, RECEP İVEDİK'TE 1. VE 2. FİLM ARASINDAKİ İLGİNÇ BİR AYRINTIYA DİKKAT ÇEKTİ.

Yönetmen-senarist Gani Müjde, Recep İvedik hakkında 'Karakter olarak komik ama teknik olarak zayıf buluyorum.
Bence eleştirisi de doğru bir karakter. Ancak Şahan bazen yarattığı karakteri unutuyor.
Mesela ilk filmde Facebook üyesiydi bu Recep İvedik. İkinci filmde bilgisayarı ilk defa görmüş bir adam gibi davrandı. 'Bu bilgisayarda acayip karı oluyomuş doğru mu?' diyor. Böyle bir karakter devamlılığı problemi var' açıklamasını yaptı.


[her iki filmide izlemedim zaten,rahatım.birde goraları da.]

 

Tarih: 24 Mart 2009, 21:10 - İp: 88.***.**6.243
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Recep ivedik güzel film. ri3 çekilse yinede izlerim ama ilk ikisini izlemedim daha. entellikten değil. film izleme huyum yok. ama metromarkette plazma satılan bölümde recep ivedik filmi oynuyordu sürekli. iki ayrı seferde onar dakika olmak üzere bayağı bir kısım izledim recep ivedikten.

Kumköy sen Figen Han ı nerden biliyorsun. Filmlerini mi izledin yoksa. Ben o filmlerin en çok isimlerini severdim. Yüzme bilmiyorsan işin ne ağaçta diye yine aydemir akbaşlı figen hanlı falan bir film vardı. Ama sadece afişini gördüm ben bunların. İçerikleri hakkında en ufak bir fikir sahibi değilim lütfen yanlış anlaşılmasın.

 

Tarih: 24 Mart 2009, 23:00 - İp: 85.***.**5.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

istanbuldaykennesi benimde gözüme ilişmişti. fakat bende afişini gördüm. hatta afişini bile görmedim ismini gördüm.
zaten okuldan derslerden başımızı kaldırıp afişlere bakamazdık.

 

Tarih: 24 Mart 2009, 23:35 - İp: 78.***.**4.209
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yaş kaç okyanus, eskiden tiyatronunda zevki vardı sinemalarında her çeşidinin elbette..,girer seyrederdik ne var ki..Oyunlar ve filmler seyirci için çekiliyor emme..
Devekuşu kabareye girmek için 90 gün sonrasına bilet alınırdı, ferhan'a da.Mürvet Sim de sinemanın pasajında milli piyango bileti satardı rahmetli, gelip geçerkende onun yanına papyon kravatı ile Cevat Kurtuluş uğrardı, bazende orhan elmasın filmine genç oyuncu süpervizörlüğüde yapardı samanyolu sokakta alt katta ya..

-pazaremmi girip izlemedin değil mi film filan İst'da.Kayıkçının küreği vs..Battal Gazi kollu kahramana karşı vs.

Bugün bir tiyatrocu kız bana 3 tane tiyatro bileti verdi 27 mart Tiyatrolar günü diye Cuma günü gideceğiz bakalım..

 

Tarih: 25 Mart 2009, 00:35 - İp: 78.***.**6.127
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

eskilerde ne işin var ağaçta filmi gibi film seslendirmeleri yapılırken kadınlar hem seslendirir[dublaj] hemde örgü örerlermiş orada..behçet efendi anlatır durur hep ..TV'de de çıkıp anlatmışlardı geçenlerde,alipayrazoglu bahsi geçtiği günlerde..

Cüneytin bir filminde de kılıçlı iken elinde seiko 5 var..

 

Tarih: 25 Mart 2009, 00:46 - İp: 78.***.**6.127
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

recep ivedik iki :
yarısına kadar bile izlemediğim recep ivedik bir filminden sonra bunu sonuna kadar izledim. teknik hataya katılıyorum artık kuzeni olan hakan neden nineye yabancı gibiydi onuda iyi ayarlayamamışlar. filmden çıkarttığım ana fikir :
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamaz.
ne demekse..

 

Tarih: 25 Mart 2009, 08:40 - İp: 85.***.**9.141
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

"Güneşi Gördüm" ü hafta sonu izleme fırsatı buldum. Oldukça güzelmiş, beklentilerimin üstünde çıktı. Çekim kalitesi de, oyunculuk da çok iyi. Tabi özgün ve yaratıcı bir senaryo değil ancak bizi üzen birçok sorun filme başarılı bir şekilde dahil edilmiş.

Gitmeyi düşünen bayanlar kendileri için, erkekler de eşleri / kız arkadaşları için bol bol mendil alsınlar

(nasıl genelleme yaptım ama, erkek adam ağlamazzzzz)

 

Tarih: 25 Mart 2009, 08:47 - İp: 78.***.**5.148