pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Azerbeycanda Hoparlörden Ezan Yasak

Milliyetin haberine göre. Siz ne dersiniz.

Tarih: 27 Mayıs 2007, 11:44 - İp: 88.***.**4.241
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Ya neden bilimsel yazmadın dedin bana? Şimdi tek tek buraya kul hakkıyla ilgili KUR'AN ayetlerini ve hadisleri mi kopyalasaydım?? Aç KUR'AN ı oku Orada kul hakkıyla ilgili herşey var. Daha kısa konularda mesela kadınların Cuma namazıyla ilgili kısa olduğu için ayeti buraya kopyaladım. Senin istediğin nedir? Nasıl bir belge istiyorsun başka?

Bak lafı değiştirme. Sana kul hakkıyla ilgili ayet sormuyorum. Sen bana hoparlör kullanımının kul hakkı ihlali olduğunu ıspatla. Kaliteli sesi ayarlı kontrollü bir hoparlörden okunan ezanın, sırf hoparlörden okundu diye Peygamberimizin sünnetine nasıl ters düşebileceğini açıkla lütfen. Yoksa kul hakkı çok geniş konu.

 

Tarih: 6 Mart 2009, 14:54 - İp: 78.***.**5.148
cncci
cncci (üye)
İstanbul / Firma

''Saygı çerçevesinde konuşacaksak bu sohbetten zevk de alırım.. Hakaret edecekler, aşağılayacaklar lütfen siz de varsa bilginiz konuşun. Yoksa susun yada en azından hakaret ederek kendinizi alçaltmayın.''

''rintintin gibi ağzının suyu akan avarel kılıklı makara.. joe kılıklı cinci.. Siz adam olmayacak mısınız? Her türlü hırsızlık, adilik, terbiyesizlik sizde.''

sen hakaret etmedigin bir gunu solesene mgirgin hazretleri bu hareketlere İslam da ne deniyo cok güzel hareketler mi?

 

Tarih: 6 Mart 2009, 15:32 - İp: 78.***.**5.244
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Evet t_yaman, bunu not edelim Ama geçengün bir de mesajlaşmıştık. O da çok iyiydi Bu konu ciddi bir konu. Elbette hepimizin daha sakin ve temkinli olması lazım. En son bağırılıp çağırılacak, birbirimize saygısızlık yapılacak konu bu konu.. İnşallah aramızda iyi bir dostluğa da vesile olur..

Ya işte ispatı açık. Peygamberimizin pek çok hadisi var kul hakkıyla ilgili.. Dedimya bunu tek tek buraya kopyalayamam. Bende bi sahihi buhari tercemesi var, sadece o 13 cilt 4-5 sene evvel ablamın bebeğinin ezan sesinden ürktüğünü her sabah ağlayarak uyandığını biliyorum. Eniştem imama rica ettiyi de imam sesini kıstıydı.

Son söz olarak ezan bizim simgemiz, bir markamızdır. Ezansız bir islam düşünemiyorum bile. Ben hatta daima ve her yerde özgün diliyle okunması taraftarıyım. Dünyanın heryerinde tek ses tek yürek olsun diye. Ama dediğim gibi insanları rahatsız etmeden. Kul hakkı yemeden.. Bu sebeple ezanlar çıplak sesle okunsa daha iyi olur diyorum. KUR'AN a ve peygamberimizin sünnetine bu uygundur diyorum.. Beni sorarsan ben ezandan falan rahatsız olmam. Yüksek sesle de olsa kısık sesli de olsa beni sıkıntıya sokmaz. Ama insan olmanı gereği, diğer insanları da düşünmek değil midir?

 

Tarih: 6 Mart 2009, 16:07 - İp: 85.***.**5.65
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Eyvallah Mgirgin

 

Tarih: 6 Mart 2009, 16:17 - İp: 78.***.**5.148
hayat_can
hayat_can (üye)
Kocaeli / Meraklı

bir daha yazmam diyordum ama

noktayı güzel koydun kanka...

 

Tarih: 6 Mart 2009, 16:50 - İp: 88.***.**2.101
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Mgirgin hoca konuşmuş gene.
Çocukların ezandan korkup ağlayarak uyandığı bir ülke düşünülebilirmi . Bu gerçekten din adına büyük ayıp.
Maalesef müslümanlar şu anda gerçekten cehaletin en derininde yüzüyorlar. Tüm dünya öyle. Aydınlanma çabasında olanlarda türlü iftiralara maruz kalıyor.
Geçenlerde müftüyü gördüm. Müftü efendi yeni sistem taktınız ama açarken kaparken dıt dıt dıt diye acaip bir ses neşrediyor bu ezan sistemi. Yakışmıyor bu kaldırın dedim. Sağolsun kaldırdı.
BÖyle olmalı. Ancak bu gün ezandan rahatsız olanlar hep karşı kesim olduğu için en ufak eliştiri dindar kesimi teyakkuza geçirmeye yetiyor. Haklı haksız karşı koyduruyor.
Efenim gelelim okyanusun beyanına. Eskinin kıt imkanı dyor efendi. NE kıt imkanı. Zamınında Sivasilinin bütçesi İngilterenin bütçesinin bilmem kaç katı imiş. NE kıt imkanı. Tabi öyle olunca noliyor bir mimber için bir servet harcanıyor.Estitek şahaserleri çıkıyor ortaya. Ne kıt imkanı.
Kıt imkan şimdi olur. Paramı var. Sadece Toyota nın bütçesi Türkiye bütçesinin kaç katı. Tersine döndü işler.
Bugünkü global (Arz-i ) kirizde işlerin tersine tekrar dönmesine işaret. pekçok futuristen Türkiye geleceğin 4 büyük süper gücünden birisi olacak demeside bundan zaten.

 

Tarih: 6 Mart 2009, 17:14 - İp: 88.***.**3.13
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 9 Mart 2009, 09:34 - İp: 212.***.**5.3
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Artık burada parti arabaları pek bağırıp geçmiyor pazaremmi..

 

Tarih: 12 Mart 2009, 14:53 - İp: 88.***.**5.0
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 12 Mart 2009, 18:01 - İp: 88.***.**6.209
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

hollanda,da serbest ama

 

Tarih: 12 Mart 2009, 18:16 - İp: 90.***.**1.6