absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Atatürkle İlgili Bilmedikleriniz

Atatürk hakkında aşağıdakilerden hangisini biliyorsunuz? (Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı`nın `İçimizden Biri Atatürk` adlı yazısından alıntıdır)

1-Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu

2-Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu

3-Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz

4-Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim

5-Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"

6-Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir

7-Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu

8-Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var. Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üstteğmen Kara Fatma

9- `Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını

10-Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu

11- `Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini

12-Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm"

13-Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter"

bir de benden.
Bir oturuşta en az 1 adet 70lik kulüp rakıyı devirdiğini ve hastalığı döneminde içmesi yasak iken gizlice kaçıp boğazda küçük bir balıkçı lokantasında içerken Latife Hanım tarafından enselendiğini,durum karşısında ise gayet sakin meyhaneciye dönerek 'Gördün mü çocuk,yine yakalandık'' dediğini.

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:15 - İp: 85.***.**8.53
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

benim ufak bir tartisma yasayip sonra tatilya baglayan arkadaslari alkisladigim yorumum hakkinda "ne gereksiz bir yorum" diyorsun

sonra

benim muhattabim sen degildin o yuzden uzerine alinip yorum yazmana gerek yok dedigimde ise ne yazacagima ben karar veririm diyorsun.

bu celiski 1

---------------

yine ben hic senin adini kullanmamis seni muhattap bile almiyorken sen benim ismimle benden alinti yapip ne gereksiz.. vs gibi seyler yaziyorsun,

senin bu alintina cevap verdigimde ise,

ne yapacaksan benim adimi kullanmadan devam et diyorsun

bu celiski 2

---------------

ben heryerde sevgi saygi hosgoru diyorum,

sen tutmus kendini mevlanami zannediyosun diyorsun.

senin mantiksizligina gore laiklik, cumhuriyet, milli birlik, halkcilik... diyenlerde kendilerini ataturk zannediyor

iste buda senin idrak kabiliyetinin sinirlarini gosteriyor.

beni uzen ise T.C de gorev yapan bir ogretmenin su hali.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 02:37 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Biz bu ülkede çocuklarımız senin gibi gerici olmasın diye öğretmenlik yapıyoruz.Bu mücadele de T.C ve Atatürk İlkeleri yaşadığı müddetçe devam edecek.

Şahsıma yönelik sözlerine ise son kez forum sayfalarından cevap veriyorum.İyi oku.
Benim tepemi attırma,sınırlarımı zorluyorsun.Uzaklaşalım diyorum,istediğin yere kadar uzaklaşabilirsin diyorsun diğer sayfada.Yahu bu kadar da pişkinlik olmaz.
Bu arada idrak kabiliyetine 1 sana 2.Bundan sonra ki pişkin cevaplarını özelime göndermen daha iyi olacak.Anlaşılan daha keskin ve net cevaplar istiyorsun.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 15:13 - İp: 85.***.**6.252
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

insanlarin mantiksiz davranislari tutarsizliklari ortaya dokulunce boyle tepeleri atiyor oyle degilmi ?

sonra gelsin gericilik iddialari, tehditler...

yazik vallahi yazik, benim hayalimdeki turkiyede birak bir ogretmeni sokaktaki ahmet aga bile bu kadar ilkel bir tavir sergilemez..


#titanik' tarafyndan 21.06.2006 23:02:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 21:16 - İp: 128.***.**8.50
akreq07
akreq07 (üye)
Antalya / Amatör

yeri burası teşekkürler sence yeri yer altımı caganeen

 

Tarih: 22 Haziran 2006, 16:32 - İp: 85.***.**9.60
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Atatürk Hakkında Söylenenler

Aristide Briand
Fransız Başbakanı, 1921
Yeni Türk Devleti ile Ankara Andlaşması'nın imzalanması nedeniyle; "Bizi arkadan vurdu, dağ başındaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaştı" diyenlere Fransız Başbakanının Mecliste verdiği cevap: "Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O'nun tüm askerleri burada olsalardı, teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir andlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum."


--------------------------------------------------------------------------------


Vladimir İliç Lenin
Rus İhtilali Lideri, 1921
Mustafa Kemal sosyalist değildi. Fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici, iyi düşünceli ve akıllı bir önderdir. O, soygunculara karşı bir kurtuluş savaşı yapıyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultanı da yaranıyla birlikte alt edeceğine inanıyorum.


--------------------------------------------------------------------------------


David Lloyd George
İngiltere Başbakanı, 1922
1922'de Türk ordularının zaferi neticesi Anadolu'daki emelleri gerçekleşmeyen İngiltere'nin Türk düşmanı olarak bilinen Başbakanı Lloyd George, Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve tenkitleri şöyle cevaplandırmıştır: "Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasına karşı elden ne gelirdi."


Daha fazlasını merak edenler için TIKLAYINIZ

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 01:50 - İp: 85.***.**9.149
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 01:56 - İp: 85.***.**0.38
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba.Atatürk Anadolu'ya geçtikten sonra hakkında birçok karikatür yayınlanmış. Bunlar bu güne kadar pek bilinmiyordu. Bu günlerde bu konyla ilgili bir kitap yayımlandı. Kitapla ve karikatürlerle ilgili web adresi aşağıda. Herkese kolay gelsin.
http://www.karikaturlerdeataturk.com/

 

Tarih: 26 Haziran 2006, 00:51 - İp: 85.***.**9.252
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Atatürk milliyetçisi olmak demek ağzında salyalarla sağa sola saldırmak değil aklını başına toplayıp onun yaptığı gibi önder olmaktır.Bir öğretmen olarak imzanı "Eternity and a Day" diye atmak kendini "absoluth" diye tanıtmakla mı Atatürk'e olan minnettarlığını sunuyorsun? Atatürk türk dil kurumunu kurarken "fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştirsin diyerek emanet ettiği çocuklarımıza


devam etmeyecem sinirlerim bozuldu....
Atam topyekün izindeyiz aklımız başımıza gelince döneriz...



sevgili mete 007 nin bahsettiği konu başlığı

#burkay' tarafyndan 26.06.2006 02:12:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Haziran 2006, 01:59 - İp: 85.***.**9.104
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

burkay ne oldu sana ne diye fevrileştin gecenin bir vakti.
Sana ne benim imzamdan sana ne adımdan.Atatürk'e minnettarlığımı adımla imzamla mı anlatacaktım.Komikleşme.
Ağzından salya akıtan da sensin.Yoksa Can Yücel örneğime kızgınlığını tekrar mı hatırladın?
Emin ol benim yetiştirdiğim bireyler senin gibi olmadı,olmayacak da,yeni eğitim-öğretim yılında buna daha çok dikkat edeceğim.
Ben de devam etmeyeyim aynı senin gibi sinirim bozulmaya başlıyor.Sen yıllık iznine devam et.

 

Tarih: 26 Haziran 2006, 14:52 - İp: 85.***.**9.163
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Absoluth...

Senden ricam; son yazdıklarını, şu doğrultuda değiştirmen:

"tansiyonu daha fazla yükseltmemeliyiz"

 

Tarih: 26 Haziran 2006, 16:48 - İp: 85.***.**0.19