absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Atatürkle İlgili Bilmedikleriniz

Atatürk hakkında aşağıdakilerden hangisini biliyorsunuz? (Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı`nın `İçimizden Biri Atatürk` adlı yazısından alıntıdır)

1-Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu

2-Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu

3-Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz

4-Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim

5-Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"

6-Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir

7-Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu

8-Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var. Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üstteğmen Kara Fatma

9- `Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını

10-Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu

11- `Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini

12-Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm"

13-Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter"

bir de benden.
Bir oturuşta en az 1 adet 70lik kulüp rakıyı devirdiğini ve hastalığı döneminde içmesi yasak iken gizlice kaçıp boğazda küçük bir balıkçı lokantasında içerken Latife Hanım tarafından enselendiğini,durum karşısında ise gayet sakin meyhaneciye dönerek 'Gördün mü çocuk,yine yakalandık'' dediğini.

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:15 - İp: 85.***.**8.53
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

7430 evet nüfusta Antep görünüyor.Hatta O'nun kaldığı ev yanılmıyorsam şu an bir cafe,Papirüs.Çok nargile içtim oralarda
titanik;
''baska bir konu altinda sevgiden kardeslikten bahsediyorduk.
ataturku severken bile kavga eden insanlar baska insanlari kardesce nasil sevebilir bilemiyorum''
Valla saçma sapan bir şey yazmışsınız zannımca.Çünkü bu sayfa 'Hadi hep beraber Atatürk'ü sevelim.'' sayfası değildir.Diğer insanları kardeşce sevmek meselesinde ise,ben herkesi sevmek zorunda değilim ki.Sevgi kelebeğimiyiz ki biz?Neden herkesi sevelim.Atatürk'ün felsefesini algılayamayan,O'na hakaret eden beyni bozukları elbette sevmem.
burkay bey de öyle çıkar arada,fazla takılmamak lazım.
selamlar



#absoluth' tarafyndan 20.06.2006 16:02:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 15:59 - İp: 85.***.**1.113
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Konuya asla cevap yazma niyetim olmadığı halde...

Arkadaşların bilgilenmesi için yazıyorum...

Atatürk'ü anmak gerektiği zaman Burkay ustadan başka hiçkimsenin aklına gelmemişti..

Hatırlatırım... O esnada aramızda olmayan arkadaşlar bilmez tabiki...

Absoluth.. Selamlar... Konunun ana yazısı gayet güzel.. üzerine yorum yapamayacağım için katılmak istememiştim... Hoşçakal..

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 17:30 - İp: 85.***.**7.136
sekokoc
sekokoc (üye)
Ankara / Amatör

SON BİR ŞEY YAZMAK İSTİYORUM BİRAZ KALIN AMA NUTUK'U MUTLAKA OKUYUN O ZAMAN ATATÜRKÜ VE ATATÜRKÇÜLÜĞÜ DAHA İYİ BENİMSERSİNİZ.
TÜM ARKADAŞLARA SEVGİLER

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 18:19 - İp: 85.***.**2.247
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Atatürkün çok koyu bir Türk milleyetçisi olduğunu. Türk birliği amacını her zaman taşıdığını.Orta asyadaki Türk milletleri latin alfabesine geçince bizimde latin alfabesine geçtiğimizi, bunu Türk dil birliği amacı ile yaptığını biliyormuydunuz.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 20:32 - İp: 85.***.**1.40
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Güneş dil Teorisi miydi?

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 21:18 - İp: 85.***.**1.113
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

O başka. Ona girmeyelim istersen.O biraz saçma bir teori. Aman kimse duymasın. Yoksa Atatürkle alay ederler valla. Ehele yabancılar bir duysa onu Tamam .
Gerçi onunda temelinde Türk milliyetçiliği yatıyor . Ama bu devletler bazında alfabe birliğini sağlamak açısından yapılmış. Ama nedense kimse Atakürkün bu yönlerinden bahsetmiyor.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 22:02 - İp: 85.***.**1.40
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

absoluth

senin insanlari sevme konusundaki tutumun zaten ortada..

o yuzden ben sevgi saygi hosgoru derken sen uzerine alinmayabilirsin. uzerine alinmadigin konudada yorum yapman sart degil

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 23:15 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

titanikden alıntı''absoluth

senin insanlari sevme konusundaki tutumun zaten ortada..
o yuzden ben sevgi saygi hosgoru derken sen uzerine alinmayabilirsin. uzerine alinmadigin konudada yorum yapman sart degil '' (Şimdi ben yazdıktan sonra düzenlersin tekrar alıntı yapalım en iyisi)

hangi konuda yorum yapacağıma ya da yapmayacağıma ben karar veririm.Senin bu konuda gereksizleşmene inan hiç gerek yok.
Sen sevgi kelebekliğine devam et
kendini Mevlana zannediyorsun anlaşılan,devam et hayata. Devam ederken de adımı kullanma çünkü daha açık ve sert cevaplarla karşılaşabilirsin.Uzak kalalım,en iyisi bu.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 23:41 - İp: 85.***.**1.113
kayseri
kayseri (üye)
Konya / Amatör

okadar çok kitap okumuş olması önemli,ama asıl ondan önemlisi o savaş ortamında okuması okudukları üzerinde değerlendirme yapması o değerlendirmeleri kitabın üzerine not etmesi.
bir de "atam izindeyiz" sözü,bu ne acıdır ki çok eskiden beri saptırılıyor,o nedenle ben uzun zamandır "ATAM YOLUNDAYIZ" ı tercih ediyorum.

tüm ATATÜRK'çülere selam ve saygılar.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 00:30 - İp: 88.***.**1.214
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba Atatürk'ün okuduğu kitaplara kendi el yasıyla almış olduğu notları Anıtkabir de müzede görebilmeniz mümkün

Konu başlığı ile ilgisi olmasa da aşağıdaki adrese girerseniz ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir makale göreceksiniz.Saygılar



http://www.kanalturk.com.tr/haber.php?haber_id=51200

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 01:18 - İp: 88.***.**9.207