absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Atatürkle İlgili Bilmedikleriniz

Atatürk hakkında aşağıdakilerden hangisini biliyorsunuz? (Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı`nın `İçimizden Biri Atatürk` adlı yazısından alıntıdır)

1-Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu

2-Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu

3-Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz

4-Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim

5-Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"

6-Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir

7-Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu

8-Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var. Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üstteğmen Kara Fatma

9- `Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını

10-Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu

11- `Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini

12-Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm"

13-Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter"

bir de benden.
Bir oturuşta en az 1 adet 70lik kulüp rakıyı devirdiğini ve hastalığı döneminde içmesi yasak iken gizlice kaçıp boğazda küçük bir balıkçı lokantasında içerken Latife Hanım tarafından enselendiğini,durum karşısında ise gayet sakin meyhaneciye dönerek 'Gördün mü çocuk,yine yakalandık'' dediğini.

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:15 - İp: 85.***.**8.53
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 19:21 - İp: 85.***.**8.48
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Yakışmadı be imageturk arkadaşım yanlış yazmış yalan yazmış bu işin doğrusu budur bu adamın yazdıkları değil desen bence çok daha iyi olurdu, hani bende Atatürk'ün kardeşlerinden bi haberdim belki benim gibi bilmeyenler olabilir dedim ekledim linki, peki yazılanlar yanlışmı gerçekten Atatürk'ün kardeşleri yokmu Engin Ardıç'ın yazısındaki gibi yada yazının nereleri yanlış nereleri doğru başka bi değişle nerelerine katılıyosunuz yazının nerelerine katılmıyosunuz. Bildiğim kadarıyla Engin Ardıç bu yazılardan ötürü herhangi bir ceza almadı, biliyorsunuz her insana olduğu gibi Atatürk'e de hakaret bir suçtur ( ki olmalıdırda )neyse konu bu değil. Atatürkle ilgili bilmediklerimiz ?

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 20:31 - İp: 85.***.**5.167
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 20:56 - İp: 85.***.**8.48
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

stcolor çok çirkin bir yaklaşım içindesiniz.Samimiyetinize hiç inanmıyorum.
Bu Engin Ardıç adlı adamcağızın bu müthiş araştırmasını! biliyorum.Atatürkle ilgili ailesel bilgiler doğrudur.Ama adamcağızın anlatım tarzına bir bakarmısınız lütfen.Sizce ne kadar samimi?Şu söze bakın bir kere ''Çünkü size onu tanımayı, anlamayı ve sevmeyi değil, onu putlaştırıp tapmayı öğrettiler de ondan!'' Atatürk'ü putlaştırmaktan bahsediyor,siz de bu adamcağızın fikirlerine değer verdiğinizden sanırım ki putlaştırma fikrine katılıyorsunuz.
Şimdi şöyle diyeceksiniz sanırım ''kardeşim adam yazmış ben de link verdim.Ben bir şey söylemedim.'' Eğer böyle diyorsanız zaten size yakışanı yapıyorsunuz demektir.Tabi ki size de bu yöntem öğretildi sanırım.Sessiz ama derinden felsefesi.Hiç bir zaman açık verme,derinden git yöntemi. Cesaretiniz olsaydı açık yüreklilikle yazardınız Atatürk hakkındaki görüşlerinizi.Böyle dengesiz adamların yazılarının bulunduğu linklerle ortalığı bulandırmaya girişmezdiniz.
Yazık çok yazık,keşke küçükken benim öğrencim olsaydınız da size bu ülkede yaşama şansı tanıyan Atatürkle ilgili beyninizin bu kadar kinle dolmasını engelleyebilseydim.
Açın vikipedia ansiklopedisini araştırın,verdiğiniz bu linkteki bilgileri görebilirsiniz ama adam gibi, hayvanlaşmayan bir anlatım tarzı mevcuttur.
Lütfen bu forum sayfasını provake etmeye çalışmayın.Yeteri kadar tartıştık,gerilmeyelim,işimize bakalım.Eğer Atatürk hakkında bizim bilmediğimizi düşündüğünüz bilgiler varsa paylaşın ama provake edercesine değil.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 21:45 - İp: 85.***.**1.215
caganen
caganen (üye)
İstanbul / Amatör

Atakan adlı arkadaşa sesleniyorum.

İlk önce haddimizi bilelim. Ona göre konuşalım. Ne demek Atatürk'ü kabul etmemek. Eğer benim yazdıklarımdan bunu çıkartıyorsan sana diyecek lafım yok. Lafını bilde konuş. Benim senden fazla Atatürk'çü olmadığımı nereden biliyorsun.

Ben sadece bir fotoğraf sitesinde değil, başka bir forumda paylaşalım dedim.

Sen bir provakatörsün. Halkı kutuplaşmaya iten bir provakatör.

O laflarından dolayı seni kınıyorum.

Beni Atatürk düşmanı ilan eden bu düşünceye lanet olsun.

Lafları sapıtan zihniyete lanet olsun.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 09:10 - İp: 213.***.**8.2
sekokoc
sekokoc (üye)
Ankara / Amatör

burası değil diyen arkadaşı kınıyorum, bu konu her yer içindir, burasının ne özelliği varmış her konu açılıyorda bu eşsiz konu açılamazmı yuh be yuh!

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 09:30 - İp: 85.***.**2.247
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Beni istediğiniz kadar kınıyabilirsiniz, ama Atatürk başlıklı bir yazı için burası yeri değil diyecek bir Atatürk'çü tanımıyorum.....

Dostum burası bir forum insanlar bilgilerini, düşüncelerini burada paylaşıyor, Atatürk bizim hayatımızın bir parçası ve hayatın içinden herşeyi paylaştığımız bir sitede bunun yeri değil diyemezsiniz.

Provakatörlük olayına gelince ilk taşı siz attınız, provokasyona gelecek kadar da saf insanlar yok aramızda, herkes sağduyulu davranıyor.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 10:10 - İp: 81.***.**3.185
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

ve son nokta

ATAM İZİNDEYİZ....

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 10:23 - İp: 81.***.**3.185
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Evet atam izindeyiz....okullar tatil oldu ve bizde senelik izne gittik....

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 10:51 - İp: 88.***.**6.136
bylethal
bylethal (üye)
İstanbul / Amatör

Ataturku tartismanin bir manasi olmadigi kanisindayim.
Türkiye Cumhuriyeti icerisinde,
Nerede olursa olsun,
Hangi konuda olursa olsun,
Isinize gelsede, Gelmesede
Heryerde ve herzaman,
ATATURK en önceliklidir.
Herşeyden üstündür.
Her konudan önemlidir.

Atatürk'ü anlamak ve gösterdiği yolda yürümek,
Her Türk gencinin Boynunun borcudur!

Aksini düsünenler icin tek yol inanmadiği bu VATAN topraklarini terk etmektir.

Biz buradayız.
Saygılar!

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 11:00 - İp: 212.***.**8.236