lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kene Ve Fotografçı

Bu iki terim nasıl olur da bir biri ile alakalı olur diye hiç düşünmeyin..
Dikkat eden arkadaşlar olabilir bir haftaya yakındaır sitede fazla gözükmedim..Çünkü hem sergimiz vardı onun telaşı vardı hem de kene tarafından ısırıldım..
Aman dikkat arkadaşlar..Dün çekim için Durağanın çevresinde gezindim..Ve parkta bir çiçek yığını buldum..Bol bol fotografını çektim o çiçeklerinn..

İçlerine girdim..sağlarından solundan vs bir çok çekim yaptım.. Sonra eve geldim ve bacağımda tesadüfen henüz yeni ısırrmış olan bir kene buldum..Tuttuğum gibi aldım onu..Doğruca doktora koştum..Onu da o yaratığı da bir kaba koyarak onu da götürdüm..Hastane Sinop DH ye sevk etti.Biyokimya cihazları bozukmuş onun için..

Bugün Sinopa gittim.Tetanoz ve bir başka iğne yaptılar....Yapılması gereken tahlillerin bir tanesi yine cihaz arızalı olduğu için yapılamadı..Ama diğer tahliller temiz çıktı..P.tesi tekrar gideceğim..O zamana kadar kendi kendimi gözetmem gerekiyor..Yüksek ateş ve deride kızarıklıklar gözlemlersem hemen gidecekmişim..Yani kırım kongoun belirtileri bunlarmış..

Özellikle doğa fotografçılığı yapan arkadaşlar benim durumumuma kalmamaları için eve döndüğünüzde mutlaka bütün elbiselerinizi çıkarın ve üstünüzü başınızı kontrol ediniz..Sahada çalışırken de yere bir şey sermeden oturmayınız..

Herkese saygı ve sevgilerimle

Tarih: 17 Haziran 2006, 22:45 - İp: 85.***.**4.98
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

aman hocam geçmiş olsun,dikkat edin kendinize.umarım kırım-kongo değildir.tekrar geçmiş olsun.
Konuyla ilgili belirtmeden geçemeyeceğim.Yanılmıyorsam geçen yaz da bu kene türü birkaç kişinin ölümüne yol açmıştı ve bizim sivri zekalı siyasilerden birkaçı 'keneden kurtulmanın kesin yolu!!'' nu bulmuşlardı.O da pantolonunuzun paçalarını çoraplarınızın içine sokmakmış.Dahice!! bir fikir.
selamlar

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 23:09 - İp: 85.***.**0.104
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dün gazetede okudum keneye karşı dikkatli olunması gerektiğini.
Bugün çekerken paçalarımı çoraplarımın içine soktum. En iyisi bu imiş.Bende tam arkadaşları uyarayım diyordum bak hocamın başına gelmiş.
Kene yapışırsa sakın koparıp çıkarmayın, ezmeyin.cımbızla yavşa yavaş sağa sola oynatarak çıkartın.Hemen doktora gidin.
Çıplak bacaklı olarak sakın fotoğraf çekmeyin otlar arasında.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 01:32 - İp: 85.***.**2.156
ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Lazut Kardeşim geçmiş olsun.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 09:06 - İp: 85.***.**1.149
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

geçmiş olsun lazut inşallah aksi bir durumla karşı karşıya kalmayız aman ihmal etmeyin zira tehlike baya ciddi tekrar geçmiş olsun, dilerim mevlamdan bir an evvel sıhhatinize kavuşursunuz.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 11:21 - İp: 85.***.**6.77
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

geçmiş olsun sevgili hemşerim aman dikkat. sen bize lazımsın daha sinoptada sergi açacaksınız ve ben o serginize geleceğim inşallah sinop umuz sizin gibi değerleri anlayacak vede yeterli desteği verecektir buna eminim.tekrar geçmiş olsun. Başarılarınızın devamını bekliyorum. Hoşca kalın.(hiç imla kurallarına uymadım kusura bakma va bakmasınlar lütfen, acele yazdım)

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 18:46 - İp: 85.***.**3.204
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili arkadaşlar iyi dilekleriniz ve temennileriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum..Bugünü evde geçirdim..Ateşim zaman zaman yükseldi ama sonra düştü..Bedenimde herhangi bir değişiklik fark etmedim..İnşaallah yarın tekrar sinopa gideceğim..Tekrar tahliller yapacağım..Bu virüsün kuluçka dönemi genel olarak 1-3 arası..Bugün bir oldu.Yarın iki..Yani genel olarak iki gün daha risk devam edecek..Ama kuluçka süresi 13 güne kadar da çıkabildiği söyleniyor..Arkadaşalr endişeli bekleyişim sürüyor..Aman sizler kendinize çok dikkat ediniz..Dualarınızı esirgemeyin inşaallah..
Sevgi ve saygılarımla..

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 20:29 - İp: 85.***.**8.184
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Geçmiş olsun. keneyi doktorun çıkartması daha iyi olur diye duydum. Çünkü Normal bir kişi çıkarırken tırnağının içeride kalma ihtimali varmış. Bizim de bir komşumuz yakalanmıştı. Şu mikroplu olanlarından. Kirecin içine defnettiler.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 14:32 - İp: 85.***.**6.38
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Hocam çok geçmiş olsun, kaç gündür basında duyuyorum o kadar da ciddiye almıyordum, bunu duyduktan sonra sanırım daha dikkatlı olmamız gerekecek.

Tekrar tekrar geçmiş olsun...
Sevgilerimle

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 16:36 - İp: 81.***.**3.185
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Geçmiş olsun...

Yolgösterici bilgileriniz için teşekkürler...

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 16:55 - İp: 85.***.**1.240
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Lazut;
Büyük geçmiş olsun. İyi haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyeceğiz.

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 01:31 - İp: 88.***.**9.207