bülentkurt
bülentkurt (üye)
İstanbul / Amatör

Karma Sergi

fotoğraf sergisi için bir grup oluşturabilirmiyiz..

Tarih: 5 Ekim 2005, 11:00 - İp: yok
xnpurple
xnpurple (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Yarar tabi o da bir fikir- bu iş için önce elimizde proje dosyası olması gerekiyo yalnız- serginin konsepti, amacı, katılımcılar, sergilenecek işler. tüm bunları görmeden hiç bir yer sergi sözü vermez. Burada çok kişi olduğumuz için herkesin tek tek fikrini almak çook uzun sürecektir ama bir şekilde bunları seçip ortak bir noktada toplanırsak proje haline getirme işlemini ben yaparım.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 14:29 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Yine bir fikirle, bir kimlerin katılmak isteyeceğine ve kaçar fotoğraf la katınılması geretiğine dair bir fotum sayfası açılırsa sanırım neticeyi hatice belli olur.hatta baskıların ucuza malolabilmesi için teklifler de alınabilir.
Çerçeveler için de geçenlerde nefis bir fikirle alçı cerceveler içine yerleştirilmiş fotoğraflar görmüştüm ve çok çarpıcı idi görüntüler.Ama taşırken dikkatli olmak gerekiyor.Üstelik de alçıyı boyamak çok kolaydır.

Bu arada sergi konusu olarak aslında süreklilik kazandırabilen konu ve konular mevcut burada.. Madem ki her ay bir konu işlenecek Korku gibi, işte size konu hatta eğer iyi araştırılacak olursa bir sene boyunca tüm konuları bile sergileyecek sürekli yer bulunabilir..

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 15:07 - İp: yok
bülentkurt
bülentkurt (üye)
İstanbul / Amatör

katılımcıları konuda sınırlamaktansa, her katılımcının kendi tarzında ve konularında resimlerle katılması daha özgür olur diye düşünüyorum, ilk sergi bir deneme olarak herkeze fikir verir. Bu işi organize edicek bir grup oluşturalım bunun için gönüllü arkadaşlar olabilir. Organizasyonda kimler görev almak ister.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 14:06 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Öncelikle baskı boyutu ne olmalı ? Bunu belirledikten sonra, 3-5 adet fotoğraf gönderebilirim. Bir konu üzerinde değil de karma sergi olması taraftarıyım.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 15:14 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence tek bir konu hakkinda olmasi cok daha etkileyici olacaktir.. bircok farkli alanlardaki fotografin birarada olmasi biraz komik olmaz mi? yoksa bana mi oyle geliyor?
cunku herkesin calisma alani farkli.. simdi bir macro bocegin yaninda, siyah beyaz sanatsal fotograf konulabilir mi?
bilemiyorum, daha onceden hic bir sergi acmada bulunmadigim icin tahminde bulunabilmek zor.. ama bildigim kadari ile sergilerde, genelde bir tek konu uzerine calismalar vardir.. daha dogrusu benzer calismalar..
.........

alisveris merkezleri bence de cok iyi bir fikir.. ustelik gercekten de gezen sayisi cok fazla olur..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 17:07 - İp: yok
bülentkurt
bülentkurt (üye)
İstanbul / Amatör

xn o bu konularda bilgilisin o halde bu projeyi oluşturalım

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 17:32 - İp: yok
bülentkurt
bülentkurt (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast haklı olabilirsin.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 17:56 - İp: yok
xnpurple
xnpurple (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Tabi Eğer gerçekten herkes istiyosa ve çalışılacaksa ben yardım ederim Bayağı şey öğrendim bu konula ilgili...

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 22:13 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,

Böyle bir sergi için her kim uğraşacaksa ,öncelikle sergiye katılacakların fotoğraflarını leptopta toplanması gerekiyor. Ardından bir sunu hazırlanması gerekir ki serginin yapılacağı yerin sahip veya yöneticileri ikna edilebilsin.Eğer mümkünse tüm bu fotoğraflardan tanıtıcı broşür kiıtapçıklar da basılabilir.Hatta o kitapcıklara reklam da alınabilir.Kitapçık diyorum çünkü ciddiyet kazandırır.Üstelik de fotoğrafların sahiplerinin öz geçmiş ve düşünceleri hakkında birer yazı da bulunabilir.
Eğer bir defalığına yapacaksanız konu karışık olabilir. Yani her fotoğrafçı kendi konusunu seçebilir br mahsuru yoktur. Ama süreklilik düşünüyorsanız burada işlediğiniz konu başlığı altında sürekli sergileme imkanı desteğini daha çabuk ve kolay bulabilirsiniz.Çünkü geleceği de sunmuş oluyorsunuz..Bu tip bir sergiyi elektronik satan bolca dükkanların bulunduğu alış veriş merkezleri kabul eder diye düşünmekteyim.Sponsorluk olayları bile koparabilirsiniz eğeer başarılı bir ön çalışma yapılırsa.
Netfotoğraf sitesi içinde de devamlılık sağlanabilir. Çünkü böyle bir sergi hem alış veriş merkezine insan çeker hem de bu fotoğrafların yayınlandığı buraya.Ama ince düşünceler gerekir.Birilerini ikna etmenin yolu onun da bu işten karlı çıkacağını öncelikle anlamasını sağlamaktır.
Ahkamlar için özür ama işe yarayabilir zihniyeti iledirler..
sevgiler

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 23:09 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadangast haklısın. Ben bir defa olacak diye düşünmüştüm. Sürekli sergi için tek konu şart veya Thalassa'nın da söylediği gibi herkesin ayrı ayrı konular hakkında bir dizi fotoğrafları sergilenebilir ama bu oldukça zor. Sergiye 20 kişi 10 fotoğraf ile katılsa 200 fotoğraf eder. Eleme yapmak da olmaz. En iyisi bir konu ve belli bir adet belirleyip organizasyon yapılabilir. Xnpurple gönüllü bir arkadaşımız. Oragnizasyon işini yapabilir. Baskı boyutu ne kadar olacak ?

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 09:03 - İp: yok