kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

Top Pişmaniye Katalog Çekimi

Can Pismaniye olarak kendi ambalajlarimizi kendi matbaamizda basmamizin yanisira, kendi tasarimlarimizi da iMac G5 ile yapmaya basladik ve simdi de kendi fotograflarimizi cekmek istiyoruz. Cekecegimiz top pismaniye ve cesitli ambalaj fotograflari; katalog, ofset baski ve arac giydirme gibi islemlerde kullanilacak.

Bir adet Canon EOS 350D makinamiz, bir uzun ayakli tripodumuz ve 18-55 lensimiz var. Bu konularda amator sayiliriz. Bizim icin en iyi fotograf, 1 adet top pismaniyenin en ince ayrintisi ile cekilmis (lifleri cok guzel belli olan) fotograftir.

1-) Macro lens almamiza gerek var mi yoksa elimizdeki 18-55 lens ile, tripod ve uygun isikla 20 cm'den cekecegimiz fotograflar istedigimiz ayrintilari sunabilir mi?

2-) Isik olayini ne sekilde halletmeliyiz? Studyo gibi buyuk flaslar ve semsiyelere ihtiyacimiz var mi? Yoksa sag,sol ve ustten vurduracagimiz isiklarla golge olayini halledebilir miyiz? Eger bu sekilde hallolursa ampul flas mi kullanmamiz gerekir? Gerekirse kac watt olmasi gerekir? Ampul flas ile olmayacaksa ne kullanabiliriz?

En buyuk sorunumuz isik. Bu arada "P" modunda diger ayarlarimiz neler olmalidir? ISO ayari vs.

Siz ustadlar bu amatore yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Iyi calismalar

Tarih: 12 Kasım 2005, 00:22 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kochero arkadasım saygılar.

söylediğin ekipmanlar çok güzel ama.....gerçekten bunlara gerek yok.çok fazla para harcama bence bu işe ...

tabi yinede sen bilirsin.


2 soft box al...500 Watt yeter...birde senin makinanın flaşı ile dolgu yaparsın.olur biter...


eğer istediğin gibi olmazsa....o zaman 1 adet daha üstten ışık vermek için soft box alırsın olur biter....

paraflaş ile çekim yapmak biraz zor olabilir ilk başlarda ..,,sonra verdiğin para için pişman olma...

paraflaşlar güçlü olduğu için,,beyaz kısımları çok fazla doldurur ve fotografındaki beyaz bölgeler tamamen beyaz gözükür ve detay'ı göstermeye bilir.

çekim yapacağın objeler küçük olacağı için ışık sana daha çok yardımcı olur...

büyük objeler olsaydı o zaman uzaktan makinayı tripod'a koyar. paraflaşlarıda ayarlardın,,,işte o zaman çok güzel olur ve bütün alan aydınlanırdır.

ama bence yine söylüyorum,,,yoğun bir ışıklandırma sistemi sana çok iyi olur...veeeee muhakkak bir tane beyaz çadır al.ve bas ışığı her yer aydınlansın...ürün çok net bir şekilde ortaya çıkar ve ambalajlardaki yansımalar görünmez...Polarize filtre'de kullanırsan yansımaları tamamen yok edersin....tabi gerekirse...çünkü bazen ışık yansımaları objeye bir anlam katar.özellikle cam eşyalarda ve bardak , şişe gibi yansıyan objelerde iyi durur.

çalışmalarında başarılar...


saygılar...

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 02:12 - İp: 85.***.**6.117
pan
pan (üye)
Ankara / Firma

şimdi elim de bir çuval çorum unu ve 10 kilo toz şeker var kendi pişmaniyemi kendim evde yapmak istiyorum hem daha sağlıklı hem daha temiz hem de ucuz olacağını düşünüyorum.
Siz sevgili pişmaniye ustaları bana yardımcı olur musunuz dersem ne dersiniz?
bunlar un ve şeker eos 350 ve tripod aynı şeyler. sadece hammedde peki teknik peki sanat veya en azından zanaat bunlar ne olacak. stilllife çekim o kadar çok değişken içerirki bunların hangiis anlatılır hangisini biliyorsunuz tam bir karambol. benim size önerim illa kendimiz yapacaz diyorsanız
1 iyi bir makina alın bu 350 değil
objektif çok önemli tabiki tercik macro
2 ufak bir studyo kurun
bunun için 2 adet 300 W 1 adet 600 W paraflaş 1 i softbox
lı 2 si petek reflektörlü 1 adette petekli huni
1 musen 1 flaşmetre
sağlam bir tripod
ufak bir still life masası
3 tüm ekipmanları kullanacak ve estetikten anlayan bir de fotoğrafçı bulun ve işe alın

evet artık ne macro ile ne iso ile ne diyaframla ne enstanteneyle ile ne tripodla nede birsürü ıvır zıvırla uğraşmanız gerekmiyo üstelik pişmaniyenin lifleri de teltel çıkıyo....



 

Tarih: 27 Aralık 2005, 21:04 - İp: 212.***.**5.50
kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

sana 2 sekilde cevap verebilirim pan arkadasim.

1-) Birak bu isleri. Sen bu isi evde beceremezsin. Biz cok ugrastik bu is icin. Al bi pismaniye ustasi. Biz bu isten ekmek yiyoruz.

2-) Pismaniye hamuru corum unundan iyi olmaz. .... unundan daha iyi olur. Pismaniye cekmek icin en az 1 metre capinda tepsiye ihtiyacin var. Sekeri 165 dereceye kadar kaynatman gerekir. Seker kaynarken 100 derece civarinda 3 gram limontuzu ilave edersin. Kaynayan sekeri sogutma tezgahina aldiktan 3 dakika sonra toplarsin vs. vs.

Simdi ben bunlari yazdim. Sen benim kadar iyi pismaniye yapabilecek misin? Hayir. Ama sana dogru sonuclara ulasmak icin yol gosterdim. Bir sure de sen deneme yanilma yapacaksin. Belki bir sure sonra benim kadar iyi veya benden daha iyi pismaniye yapabileceksin. Sadece yazmakla olsaydi bu isler, herkes yemek tarifi kitabina bakar, nefis yemekler yapardi. Elbette isin icinde sanat, tecrube var.

Ben de sizden dogru sonuclara ulasmak icin yol gostermenizi istedim. Bu isi baskasina yaptirmak istemiyorum. Deneyerek, yanilarak kendim yapmak istiyorum. Sizlere dunyanin en iyi fotografi nasil cekilir diye sormadim. Mevcut lens isimizi gorur mu yoksa makro mu gerekir? Buyuk isik sistemlerine gerek var mi yoksa basit isik sistemi yeterli olur mu? vs. gibi sorular sordum.

Benim bekledigim yanit tipi ati2001 arkadasiminki gibidir.

Son yanit veren ati2001 arkadasima ve daha once yanit verip, tecrubeleri ile olayin kafamda biraz daha sekillenmesine yardimci olan tum arkadaslara tekrar tesekkurler...

 

Tarih: 28 Aralık 2005, 23:30 - İp: 81.***.**2.147
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

rica ederim.tüm amatör arkadaşlar yardımlaşarak birşeyler yapıyoruz.buda bizlerin tek şansı...

ama ben ışık ve diğer ekipmanları ararken ne kadar zorlandıysam ,diğer arkadaşlarında zorlanacaklarını tahmin ettim..ve bu yüzden yarımlaşmak ve herkese yararlı olmak istedim...

işin özüde bu bence...kochero sen hiç takma bu tip kıskanç insanları.kendince yeterli ışık ve ekipman'ın varsa mac yada photoshop bilgin iyiyse...çek fotoları , koy pc yada mac'ine yap sihrini ..... işte bu...

profesyonellerde öyle yapıyor zaten ...sana kolay gelsin kardeşş...



saygılar...

 

Tarih: 29 Aralık 2005, 03:57 - İp: 85.***.**7.27
mba
mba (üye)
İstanbul / Meraklı

sanki herkes okulundan mezun oldu bu forumda da
çok çalışan merak eden istekli olan çok mesafe kat eder herkes kendi yaptığı işin zor gözükmesini istiyor
ulaşılmaz hiçbirşey
yani arkadaşımız bunu öğrenmek istiyorsa öğrenir çok zevk alır araştırırsa da çok yol katedebilir yani bu hem hobi hem iş
eğer kişi pişmaniye yapmayı hobi olarak araştırırsa onu da öğrenir zevk de alıyosa birçok deneme yanılma ile en güzelini de yapabilir

 

Tarih: 29 Aralık 2005, 23:49 - İp: 85.***.**1.30
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Vay be! 5 sayfalık bir tartışma! Ama ben ençok, "O zaman evde sakal traşı falan olma. Git berbere. Onlar da bu işi senden daha iyi yapiyorlar ve o işten ekmek yiyorlar." sözünü beğendim.

 

Tarih: 12 Ocak 2006, 14:21 - İp: 81.***.**8.181
fotoderya
fotoderya (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Senin sorunun cevabı biz evde pişmaniye yapmak istiyorum yağ var şeker var ocak da var eee nasıl yapıcam? Ekmeği ekmekciden alıcancanım uyanık kardeşim. Not : bu dijitali icat edenin......saygılarımla

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 01:25 - İp: 85.***.**6.76
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Yapıcı cevaplar yazmıştım... sildim.... güncelliğini yitirmiş bu konuya ne diye cevap yazılır.. münakaşa maksatlı ise... o kimseleri forumda görmezden gelmek... en iyi çözümdür.....

 

Tarih: 27 Şubat 2006, 17:51 - İp: 85.***.**5.91
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Üşenmeden keyifle okudum,
ama merak ediyorum Kochero bu işi becerdimi ?
???

 

Tarih: 2 Mart 2006, 00:14 - İp: 85.***.**3.46
mastertr
mastertr (üye)
Zonguldak / Amatör

Hani kimileri diyor, şu forumdan atıldık, burası başka, burası güzel filan. Sonra bi bakıyorum, sanki herkes anasının karnından fotoğrafçı çıkmış gibi amatörlerin hevesini kırıyorlar. eee? ne farkı kaldı burasının?

ilginç valla. diğer amatör arkadaşlarımı bilmem ama, bugün 2 yazı okudum bu forumda bunun gibi, ve inanın insanın isteği kırılıyor.

Eğer amacınız fotoğrafçılık ölsün, kimse kamera satın almasın, kimse fotoğraf çekmesin ise bravo. Başarıyorsunuz.
Yardım etmek istemeyenlere lafım yok, ancak yardım etmek istemediğini belirtmenin de anlamı yok. Yardım etmeyecek isen okuma soruları. İlginç valla yaw.

Adam doğa resmi çekecek, ama kendi reklam resmini çekemeyecek mi? Neden?
Ben bilgisayarcıyım diyelim, birisi gelmiş hazır kodlarla bir site yapmış, ne diyeceğim? Yardım isterse etmeyecek miyim?
Kaç fotoğrafçı acaba okulundan mezun bu işin ki böyle tavır koyabiliyor?
Ben bileyim, başkaları bilmesin tarzı acaba onlara uygulansaydı şimdi ne yapıyor olurlardı?

Herkes kendi işini yapsın diyenler cevap verebiliyorlar mı acaba bu dediklerime?

"Sizin de diğerlerinden farkınız yokmuş" diyesi geliyor insanın aranızdan bazılarına. Üzgünüm, ancak yansıttığınız tavırlar bunu doğuruyor...

 

Tarih: 2 Mart 2006, 15:33 - İp: 194.***.**0.97