kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

Top Pişmaniye Katalog Çekimi

Can Pismaniye olarak kendi ambalajlarimizi kendi matbaamizda basmamizin yanisira, kendi tasarimlarimizi da iMac G5 ile yapmaya basladik ve simdi de kendi fotograflarimizi cekmek istiyoruz. Cekecegimiz top pismaniye ve cesitli ambalaj fotograflari; katalog, ofset baski ve arac giydirme gibi islemlerde kullanilacak.

Bir adet Canon EOS 350D makinamiz, bir uzun ayakli tripodumuz ve 18-55 lensimiz var. Bu konularda amator sayiliriz. Bizim icin en iyi fotograf, 1 adet top pismaniyenin en ince ayrintisi ile cekilmis (lifleri cok guzel belli olan) fotograftir.

1-) Macro lens almamiza gerek var mi yoksa elimizdeki 18-55 lens ile, tripod ve uygun isikla 20 cm'den cekecegimiz fotograflar istedigimiz ayrintilari sunabilir mi?

2-) Isik olayini ne sekilde halletmeliyiz? Studyo gibi buyuk flaslar ve semsiyelere ihtiyacimiz var mi? Yoksa sag,sol ve ustten vurduracagimiz isiklarla golge olayini halledebilir miyiz? Eger bu sekilde hallolursa ampul flas mi kullanmamiz gerekir? Gerekirse kac watt olmasi gerekir? Ampul flas ile olmayacaksa ne kullanabiliriz?

En buyuk sorunumuz isik. Bu arada "P" modunda diger ayarlarimiz neler olmalidir? ISO ayari vs.

Siz ustadlar bu amatore yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Iyi calismalar

Tarih: 12 Kasım 2005, 00:22 - İp: yok
alpa_73
alpa_73 (üye)
İstanbul / Meraklı

tarihler önemli değil forumlar kalıcıdır. ihtiyacı olan bakar. ben konu ekki diye geçmem fikrim varsa söylerim okkaa


1) macro çekimde pişmaniye yansıtıcı yüzey olmadığından yakından çekim yapılabilir. ambalajlar için ise parlak kaplama (selafon vede bilimum) yüzünden tüm stüdyo malzemesinin vede fotoğrafçının ambalaj üzerinden poz vermemesi için uzaktan macro çeken bir lens öneririm amatör çapta sigma macro 70-300 gibi.

2 stüdyo gibi demişsiniz nerede çekeceksiniz fotoları bu iş için bir oda ve ekipman ayırmışsanız bunun adına stüdyo deniyor zaten. bir makro masası ve lambalarıyla hazır setler var 1 milyar civarında modelli ve tamboy çekimlere bulaşmayacaksanız hiç abartmayın. ama hoş bır kızcaaz şööle dekolte hizasında tutsun falan diycekseniz 3 ya da 4 flaşla standart stüdyo setupları var.flaş gücü olarak imitlerinizi bilmenizde fayda var 2x600 1x1000 de olablir 3 tane ampul flaş ta olabilir ihtiyaç olan alan derinliğine göre değişir. şize lasım olan alan derinliği 40 cm geçmes yani korkmayın en kötüsü yeter de artar bile. internetten hatta youtubeda görsel derslerden bilgi sahibi olabilirsiniz bunlar artık çok gizli meslek sırları değiller. biraz rekabet olsun ki iyi olankendini ortaya çıkartsın vasat olan da herkes öğreniyor diye tırsmasın kendini geliştirsin. bizden başka kimse artık bilgi saklamıyor meslek cimriliği yapmıyor biraz ingilizce yeterli
okuyunca fotoğrafçı olunmuyor korkmayın korkuyorsanız da düşünün

p modunda ttl flaşları kullanabilirsiniz manuelde fotoğraf makinenizin flash sync hızında (1/125 gibi kısıtlayıcı ise eğer)çekim yapıp 100 yada 200 asa (makine ye göre) ışık ayarını diyaframdan yaparak (ucuz sistem üzerinden konuşuyoruz ve net alan derinliğimiz kısa) yada ampul flaş için ışık kaynağını uzaklaştırarak paraflaş için düğmesini kısarak ışık miktarı ayarlanır.

#alpa_73' tarafından 27.01.2008 16:06:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ocak 2008, 15:31 - İp: 88.***.**1.177
carll
carll (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

flassv sana katılıyorum

 

Tarih: 1 Şubat 2008, 16:51 - İp: 85.***.**3.158