kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

Top Pişmaniye Katalog Çekimi

Can Pismaniye olarak kendi ambalajlarimizi kendi matbaamizda basmamizin yanisira, kendi tasarimlarimizi da iMac G5 ile yapmaya basladik ve simdi de kendi fotograflarimizi cekmek istiyoruz. Cekecegimiz top pismaniye ve cesitli ambalaj fotograflari; katalog, ofset baski ve arac giydirme gibi islemlerde kullanilacak.

Bir adet Canon EOS 350D makinamiz, bir uzun ayakli tripodumuz ve 18-55 lensimiz var. Bu konularda amator sayiliriz. Bizim icin en iyi fotograf, 1 adet top pismaniyenin en ince ayrintisi ile cekilmis (lifleri cok guzel belli olan) fotograftir.

1-) Macro lens almamiza gerek var mi yoksa elimizdeki 18-55 lens ile, tripod ve uygun isikla 20 cm'den cekecegimiz fotograflar istedigimiz ayrintilari sunabilir mi?

2-) Isik olayini ne sekilde halletmeliyiz? Studyo gibi buyuk flaslar ve semsiyelere ihtiyacimiz var mi? Yoksa sag,sol ve ustten vurduracagimiz isiklarla golge olayini halledebilir miyiz? Eger bu sekilde hallolursa ampul flas mi kullanmamiz gerekir? Gerekirse kac watt olmasi gerekir? Ampul flas ile olmayacaksa ne kullanabiliriz?

En buyuk sorunumuz isik. Bu arada "P" modunda diger ayarlarimiz neler olmalidir? ISO ayari vs.

Siz ustadlar bu amatore yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Iyi calismalar

Tarih: 12 Kasım 2005, 00:22 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

stilllife bir çalışma yapsan iyi olur . renkli fon ışık gibi.biraz artistik bir çekim olmalı.

hem makro lens kullanmalısın.birde pişmaniyeyi ayrı ve paketerini ayrı ayrı çekersen pshp programında birleştirirsin.baskı olarak daha büyük alma şansın var.

yalnız paketin duruşu ve pişmaniyelerin duruşu nasıl olacakda ona göre paketi ayarlamalısın.daha sonra pshp programında grafik çalışmasını yaparken birbirlerine uygun olurlar.

ışık olarak özel bir masa yap.floresan ışıklar al.2 yandan ve üstten gelecek şekilde bir masa hazırla.

en ucuzu bu olur.

yada ortamı aydınlatmak için 1 adet 160 watt lık civa buharlı yumurta biçiminde OSRAM marka beyaz ampül al.ona uygun birde armatür al.ışık parlaklık yapmasın diye ışığın önüne yağlı kağıt bantla.bant olarak aliminyum yanmayan bantlar var.onlarla yap.

ortamı bu şekilde aydınlattıktan sonra flaşlı çekimlerle denemeler yap.gerisini pshp programında yaparsın.

yada iyi sonuçlar almak istiyorsan.1 adet şemsiye al.onunla birlikte aparat olarak satılan ve masa maşasıyla , masanın kenarına tutturulan ampül flaşlı aparatlar var.şemsiyede bu aparata bağlanacak.daha önce bahsettiğim 160 watt ampülle aydınlatma yap.şemsiye flaş ile çek beyaz ayarları ve diğer ayarları pshp programında yap.

böyle bir sonuta işine gelebilirmi...bilmiyorum sen düşün.

yada en iyisi 1 kare fotograf çektirmek için , profesyonel fotografçıdan fiyat al . belkide bu anlattıklarıma gerek kalmaz.uygun fiyata çekerler.


KOLAY GELSİN:::::

saygılar...

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 06:11 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



#mete007' tarafyndan 16.12.2005 12:54:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 18:05 - İp: yok
kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

tesekkurler ati2001. ama bu olay 1 seferligine olmayacak. Artik tasarim isine basladik ve kendi fotograflarimizi kendimiz cekmemiz lazim. Biraz da kastirip bilgi sahibi olmaya calisiyorum. Mutlaka profesyoneller kadar iyi olamayacagim. Ama en azindan kabul edilebilir fotograflara ulasabilirim.

Bu arada top pisnaniye fotograflari kutularla yanyana olmayacak. Ayri ayri cekilecekler. Kutular icin 18-55 lensim yeter sanirim. Top pismaniyeleri yakindan cekmek icin makro lens gerekir mi diye sordum.

Hicbir mantikli sonuca ulasamazsam artik bir fotografci ile gorusup destek almamiz gerekecek sanirim.

beni yadirgayan diger arkadasa da elestirileri icin tesekkur ederim

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 19:57 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



#mete007' tarafyndan 16.12.2005 12:54:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 11:24 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili kochero,
Kardeşim benim Demek Pişmaniyecisin ha?? Yahu ben pişmaniyeyi çok severim gel seninle Leblebi Pişmaniye takası yapalım..Ben sana leblebi göndereyim sen bana pişmaniye...
Şaka bir yana (gerçekleşmesinde bir mahzur görmüyorum)
Biz bu sitede ayın konusu yarışmaları yapıyoruz .Birinciyede çeşitli hediyeler veriyoruz.Ben daha önce Leblebiyle sponsorluk yapmıştım Bu seferkine Pişmaniyeyle sen yapabilir misin?

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 17:19 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Bence herkes kendi işini yapmalı.

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 17:34 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 09:16 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



#mete007' tarafyndan 16.12.2005 12:54:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 17:38 - İp: yok
kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

herkes kendi işini yapmalı evet. ama benim bir otomobil kullanıcısı olduğumu düşünün. ben size nasıl motoru söker toplarım diye sormuyorum. kullanıcı olarak en azından lastiğini kendimin değiştirebilmesi lazım ki olmadık anda uzun yolda, tenha bir yerde "herkes kendi isini yapsin" mantigi ile dusunursem lastikci cagirmam mumkun olmaz. size de sordugum sorular soyle : Lastigi degistirmem icin ne lazim? Bijonlara ne tur anahtar lazimdir capi nedir? Kriko lazim midir? Anlatabildim umarim.

pismaniye olayina gelince her turlu takasa varim Ayrica pismaniye konusunda sponsor olabilirim. Herkese iyi calismalar.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 19:31 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

istediklerin lastık değiştirmekten farklı bunu enaz senikadar herkesbiliyor. bir matöre manzara fotğrafı çekmyi anlatmak kolay ama sadece reklam cekinde ışığı anlatmak ......

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 00:02 - İp: yok