blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

Yeni Makine Tavsiye

iyi günler. şimdiye kadar basit bir makine kullandım..slr hiç kullanmadım.gece fotoğraf çekimi eski makinenin çok kötüydü ( sony cybershot dsc s40 ) flaş hep önde patlıyordu . arkadaki hiç bir fonu resimde göremiyordum..Bu makine yerine amatör amaçlı güzel bir makine önerebilirmisiniz.

Tarih: 3 Ekim 2009, 21:47 - İp: 88.***.**5.229
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

yoksa; siz fotoğraf makinası ve video kamera satıcısımısınız açıklayın lütfen. Saygılarımla.

ben bu yazıda bı saygı göremedım. dozu kacmıs bence. herkes yazdıklarını okuyup yazmalı dıye dusunuyorum.
ayrıca bı dlsr de vıdeo ozellıgı aranması cok saçma.
o bi artıdır sadece. gereklı deıldır. 300 tl ye toshibanın video kamerası alsan daha karlı olursun emın ol. bide 450d alabılırsın. yada sony nıkon pentax vs.

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 18:11 - İp: 78.***.**7.0
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Ark.lar herkes ayrı telden çalıyor yine.. Cihazı almak isteyen ark.ında kafası karıştı fazlasıyla.. İstekleri neler? ben tatile gidince videoda çekmek isityorum bu yüzden ekstra bana yük bindircek cihaz istemiyorum diyor..

Nedir bunun karşılığı 500d ve d90.. Bu olay bu kadar basit.. Yani Koca Dünyaca ünlü mühendisleri olan Canon bilmiyor da siz biliyorsunuz yani..

500d hem fiyatıyla hemde HD video performansıyla oldukça güzel bir cihaz.. Zaten aldığı ödüllede bunu kanıtladı.. Başka söze gerek varmı? Bence hiç gerek yok..

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 18:23 - İp: 78.***.**0.73
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

2000 lira harcamadan, elinizdeki mevcut makinanızda kendinizi geliştirebilirsiniz bence de.

Gece portresi, gece modu gibi hazır çekim modları sizin yardımcınız olacaktır. Zaten flaşla arka planı aydınlatmak çoğu durumda imkansızdır.

Çok fazla çekim yapın deneyin,baktınız kesin ki olmuyor manuel özelliği olan 8-15 sn netleyebilen bir makina alın. Bu makina video çeken DSLR olmak zorunda değil.

DSLR'de video evet devrim niteliğinde, güzel bir ek özelliktir zellama ne bulunmaz nimettir ne de olmazsa olmaz.

Sony çok güzel live-view (teknolojisi videoya benzer) çeken kameralar yapmasına rağmen video özelliğini henüz kameralarına koymadı. Belli ki birşeyler bekleniyor...

Piyasa biraz sürükler insanı, kapılmamak lazım.

Ayrıca bazı üyelerden ricam; siteye çokça emeği geçmiş, teknik bilgi düzeyi üst seviyede olan üyelere karşı saygılı olunması. Eğer ki o kişinin dediklerini siz iki katıyla çürütemiyorsanız, hakaret ederek cahilliğinizi ön plana çıkarmayın.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 00:32 - İp: 88.***.**9.176
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

bu arada video da çeksin istiyorum .bütçe 2000 tl yazmış. arkadaş bu şekilde yazıyor.vaysenmisin vıdeo çeken makina isteyen, adamı neredeyse dövecekler.biraz daha anlayışlı olalım.herkesin hayattan beklentisi farklı olabilir.kimi sarışından hoşlanır kimi esmerden.hayat tek düze değil elbetteki farklı sesler olucak.letsgo sitesine dandik site diyen arkadaş bu sitenin nekadar ciddi bir site olduğunun farkındamı acaba.bir çok ürünün kapsamlı olarak test sonuçları vardır.ve hiçbir firmanın tekelindede değildir.usta olmak anlayışlı manasında elbetteki değildir.ben klasik müziği sevmek zorunda değilim metal dinliyorum.senin gibimi olmam lazım illa.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 21:44 - İp: 88.***.**4.17
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

İyi de blodhemn'in makinası da video çekiyor ben de onu diyorum Tek video çeken makina 500d ymiş gibi davranmamak lazım. En ucuz ve güzel SLR olup da video çekebilen makina olsa da...

Blodhemn, eğer kompakt makina kullanmaya devam ise Canon'un A serisi Manuel kullanım modları olan (P,A,S,M) bir makinasını al, hiç pişman olmazsın ve max 400 lira ile bu işten kurtulursun. Eğer ki 2000 lira illa harcanacaksa alın 500d gitsin ama para kurtarmayacak sizi flaşın patlaması derdinden, tecrübe ve teknik bilgi kurtarır ancak.

 

Tarih: 6 Ekim 2009, 01:44 - İp: 85.***.**1.10
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Koskoca CANON ve NİKON bu işi bilmedikleri halde videoda çeken slr makina üretiyorlarda, antika arkadaşlarımmı biliyor yani!
Antika olmuş kafalarla, antika cevaplar vermenin, ( özürlerimle ) ahkam kesmenin alemi yok.


Valla kusura bakmayında o "Antika Kafa" dediğiniz arkadaş yıllardır ileri düzey teknik bilgileri ile bizlerden birçok konuda yardımını esirgememiştir, varsa sizin de teknik yaklaşımlarınız ve açıklamalarınız paylaşabilirsiniz, son zamanlarda burada pek bir moda oldu mesnetsiz yorum yazmak, bari teknik bilgilerine dayanarak yorum yapanlara saldırmayın.

blodhemn arkadaşım;
Konu başlığı açarken önce forumu iyice araştırmanızı tavsiye ederim zira makinelerle ilgili yüzlerce konu açıldı, yazıldı, çizildi. DSLR makine alacaksanız, onun bunun dediğine bakarak değil, kendi araştırmalarınızı baz alarak makine seçin. Eğer birkaç model arasında kalırsanız, o zaman konu açın böylece daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

Ayrıca beklentilerinizin neler olduğu da önemli, amatör amaçlı makine demişsiniz bu ne demektir, sadece anı mı çekeceksiniz? Hem DSLR videoları anı çekimleri için, Antika nın bahsettiği nedenlerle çok da uygun olmayabilir, zaten o çözünürlükteki çekim için hafıza kartında yer sıkıntısı da çekersiniz. Millet öyle hemen video özelliği olan DSLR öneriyor ama o kadar da basit değil, bence siz önce iyi bir araştırın. Mavi İzci nin yaklaşımları bence gayet mantıklı.

 

Tarih: 6 Ekim 2009, 09:38 - İp: 78.***.**0.48
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

DSLR alsanızda aynı sonucu alacaksınız, arada bir de 2000 YTL'nizden olacaksınız. Bugüne kadar problemin makinadan değil, sizden kaynaklandığını çözemediyseniz, bence, vazgeçin bu sevdadan, DSLR MSLR almayın, paranız cebinizde kalır.


altına imzamı atıyorum
**********************


coldmountain

sanada sadece acıyorum..
heleki

"Şimdi bu arkadaşa 2 saatlik cevaplar vermenin, kafaları karıştırmanın ne anlamı var ki! "

lafına gülüyorum.agzımlada degil ustlik... bazı dimağlar idrak edemiyor olabilir ama burası teknik bir forum... fotografcı tezgahı degil...

sacma sapan içeriksiz fikirimsilerle, teknik bilgiyi alt etmeye calısmakta şark kurnazlıgı olsa gerek..
tabi 2000 lira sizin cebinizden cıkmayacagı için sizin için cokda dert degil..
*************************************************
*************************************************

daha gece flaşlı cekim yapmayı bilmeyen birisine, adı giriş seviyeside olsa ileri seviyede bir dslr onermenin mantıgını anlamıyorum..bu makine 2000 lira.
400 liralık bir makineyle yapılabilecek bişey için 2000 lria harcatmak???????????????????????????????????????????

daha elindeki bascek kompaktın ozelliklerini kavramadan birisinin dslr kullanmayı kavrayabilecegini sanmak fazla iyimserlik bana gore..

blodhemn yazdıklarımdan alınma,
ama elindeki makinenin gece portre modu var,tamda antikanın anlattıgı gibi calısan..once makinenin kullanım kılavuzunu bir incele,elindeki makineyi bir ogren.fotograf cekmenin mantıgını bir kavra...
bu modun diger modlardan farkı acaba neymiş bir ozumse, dslrye ihtiyac duydugun zaman zaten kendin anlarsın bunu..

***************************************************
***************************************************


herkes dslr almak zorunda degil arkadaslar oncelikle bir bunu kavrayalım..
manuel cekim yapabilen herhangibir kompakt bile yeterli zaten bu arkadas için..

kişiye,seviyesine ve ihtiyaclarına gore tavsiye vermeyide bir ogrenebilsek ne guzel olacak..

 

Tarih: 6 Ekim 2009, 15:28 - İp: 78.***.**5.225
blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

ya bak arkadaşım yazdıklarınızın hepsini okudum..
bi soru sordum . ne cahilliiim kaldı ne de başka bi şeyim
ben sanki bilmiorum makiinede gece modu olduunu... bi tek sen bilion.ne hırslı insanlarsanız yerden yere vuruosunuz ..amacınız öğretmekse adam gibi yapın. öyle bi duruma soktunuz ki 2000 lira sı olan harcamaya kesin niyetli hayatında hiç fotoğraf çekmemiş biri ettiniz beni çıktınız.acemi olabilirm amatör bile değilim . ama 5 senelik makinede allahın belası gece modu olduunun ben de farkındayım...cevap da istemiorum artık zaten..lanet olsun

 

Tarih: 6 Ekim 2009, 23:22 - İp: 88.***.**7.99
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Zeus 500D

Aradığınız makina bu, ulvi birşey. Siz fotograf çekerken öyle bir flaş - daha doğrusu şimşek - çakar ki ön plan, arka plan, uzak, yakın herbiryer ışıl ışıl olur, sizin de derdinize derman olur. Hatta saniyede 25 defadan 2 saat boyunca çakabilir, karanlık ortamda video da çekilebilr, uzun metrajlı.

Madem biliyordunuz "Night Portrait" olayını, neden sonuç vermediğini yazmadınız en baştan, yoksa hiç denemediniz mi ? Allahaşkına, DSLRın nasıl çözeceğini sanıyorsunuz olayı ? 2000 YTL.yi DSLR almaya ayıracaksanız, bence video çekim özelliğine değil, o gövdenin yanına o bütçeye nasıl bir "harici flaş ünitesi" sıkıştırırım diye düşünmeniz gerekirdi, mümkünse wireless.

Size orda burada makina değerlendirmesi yapan fakat çekim teknikleri hakkında hiçbirşey söylemeyen sitelerden edindikleri ratinglere göre kelam yumurtlayan elemanlara sorun bakalım "harici flaş ünitesi" neymiş, ne işe yararmış ?

4 senedir DSLR sahibiyim. Ondan 1 sene önce de DSLR-like makina edinmiştim, aynen sizinki gibi 5 senelik, night-portait gayet iyi çalışıyor, video da çekiyordu hiç kullamadım, pratik değildi çünkü. Daha önce bu kadar yoğun olmamakla berabe 5-6 sene filmli Canon SLR kullandım. Son 1 senedir yine bolca filmli makina kullanıyorum. Birinci elden tecrübe, şuradaki buradaki ratinge ihtiyacım yok, teknik bilgiye eyvallah.

Mesela öğrendiklerime birkaç örnek :

1. Zoom lens vakit kaybı. Teleobjektifta zoom biraz gerekiyor ama bunun dışında bir 50mm bir de 28mm edinmek fazla fazla yeter.

2. Flaş, mümkünse wireless, diğer bilimum zamazingodan daha faydalı, çünkü ışık en önemli şey.

3. Video traş.

4. LiveView traş

5. Sensör temizleme özelliği traş

6. Megapiksel traş ( gayet ciddiyim )

7. RAW çekim traş

8. Renk ve kontrast, keskinlikten daha önemli

9. Giriş seviyesinde Nikon D40'dan, Canon 400D'den, Sony A200'den, Pentax K100'den daha iyi makina çıkarmadı. Olay 2-3 senedir yerinde sayıyor, daha yeni modellere daha fazla para vermenin alemi yok.

10. Fotografçılık adına Canon'un, Nikon'un, Sony'nin mühendisleri inanın herşeyi biliyor, esas bilmeyen onların pazarlama departmanları. Pazarlamacının en iyi bildiği iş, işe yaramaz özelliklerle müşterinin parasını nasıl söğüşleyeceği.

11. Son zamanlarda ortaya çıkmış en işe yarar özellik stabilizasyondur.

12. Bir site fotograf çekme işleminden çok alet edevat hakkında rating veriyorsa traş.

13. Keşke alet edevata hakkında bu kadar düşüneceğime, biraz daha yaratıcı olabilsem.

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 02:27 - İp: 88.***.**4.55
blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

arkadaşım video olayını sevmen ya da sevmemenden banane ya. o traş bu traş diyosun....bu nasıl bi şey ya..ben kendime göre söölüorum..adam bi de hırslanmış tonla yazı yazıyo..

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 02:56 - İp: 88.***.**7.99