blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

Yeni Makine Tavsiye

iyi günler. şimdiye kadar basit bir makine kullandım..slr hiç kullanmadım.gece fotoğraf çekimi eski makinenin çok kötüydü ( sony cybershot dsc s40 ) flaş hep önde patlıyordu . arkadaki hiç bir fonu resimde göremiyordum..Bu makine yerine amatör amaçlı güzel bir makine önerebilirmisiniz.

Tarih: 3 Ekim 2009, 21:47 - İp: 88.***.**5.229
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım avrupada dsrl gelişirken bizim yeniçeriler istemezük diyorlar.avrupada fotoğrafa sanat gözüyle bakılırken bizde aşağılanıyor.sonrada niye geri kaldık oluyor.her yeniliğe karşı çıkan zihniyet hala değişmemiş.onlar bırakalım filmli makinalarla çeksinler sonrada dijital platforumda yazsınlar.biz testiye atış yapıcaz desinler..daha önceki forumlardada yazıldı kompakt makinalar gece çekimlerinde dsrl gibi olamaz dsrl ile yaptığın işi kompakt ile yapamazsın bu konuda test yapılmış kullanılmış kullanıcıların makina hakkında yorumları var(milletin işi yok forumlarda yalan söylüyerek milleti yanıltıcak.letsgo gibi forumlar test sonuçları hakkında tüketici yanıltıcak yalan haber vericek bu işi kimse bilmiyecek bazı antika arkadaşlarımız bilecek).dsrl ile çekim hızını flu ve net çekimiyle,ıso ile oynıyarak hertürlü ortamda kesinlikle kompakt makna ile yapamadıklarını yaparsın.ben genç arkadaşlarımız avrupadaki gibi bir faydalı bir uğraş olan fotoğraf sanatı ile ilgilenmesini canı gönülden istiyorum.bu işe sanat gözüyle bakmayanlar elbette ülkemizde dsrl ile modern fotoğraf gelişmesine karşı çıkacaklardır.ya bu gençler kahvehaneleremi gitsin birahanelrdemi gününü geçirsin.bırakın gençlerin önünü tıkayan zihniyeti.bu parayı zararlı başka biryerde harıcağına faydalı bir hobisi olsun.üretici firmalar kişilerin tercihlerini dikkata alarak makinalara vıdeo eklemişlerdir.ve fotoğraf kalitesin düşürmemiştir.örneğin 450d yi geliştirerek 500d çıkarmışlar ve 500d de fotoğraf kalitesi daha iyidir. ve avrupada ve dünyada fotoğraf kurumları tarafından giriş seviyasi makinalar kısmında ödül almıştır.şimdi bu ödüldedemi katakulle var.sırf fotoğrafçekecek biri için 450d yerlidir.fakat ekstra vıdeo çekeceğim derse nıkon d90,d5000 ,canon 500d, pentaks k-x modellerinde vıdeo vardır.içlerinde sadece 500d nin vıdeosu full hd dir,diğerler sadece hd dir.şimdi insanların tercihlerine karışmak doğrumu,ya vıdeo olmasın fotoğraf mainelerinde diyenlerya sen 4. murat mısın insanların tercihlrine niye müdahele ediyorsun.bırakın avrupadaki gibi bizim ülkemizdede profesyonel anlamda fotoğrafçılık gelişsin bu işe sanat gözüyle bakılsın.sadece fotoğraf çekilecekse kompakt makinalar yeterli fakat bu işe ilgi duyanlar dsrl kullanmalılar.

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 06:39 - İp: 88.***.**4.50
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

ben genç arkadaşlarımız avrupadaki gibi bir faydalı bir uğraş olan fotoğraf sanatı ile ilgilenmesini canı gönülden istiyorum.bu işe sanat gözüyle bakmayanlar elbette ülkemizde dsrl ile modern fotoğraf gelişmesine karşı çıkacaklardır.ya bu gençler kahvehaneleremi gitsin birahanelrdemi gününü geçirsin.bırakın gençlerin önünü tıkayan zihniyeti.bu parayı zararlı başka biryerde harıcağına faydalı bir hobisi olsun

Burada bu arkadaşa fotoğraf sanatıyla ilgilenme diyen mi olmuş? Peki Avrupa'daki gibi faydalı uğraş olan fotoğrafçılık sanatıyla ilgilenmek için illaki DSLR almak 2000 TL gibi para mı harcamak lazım? Mesela 400-500 TL ye DSLR like makine alan fotoğraf sanatıyla ilgilenemiyor mu? DSLR alamayan kahvehanelere mi koşuyor? Bakın bence fotoğraf sanatıyla ilgilenecek olanlar, elindeki makineye fazla bahane bulmadan iyi fotoğraf çekmeye çalışanlardır, galeride DSLR sahibi olup da kötü fotoğrafı olan da, DSLR like makine kullanıpda mükemmel fotoğrafları olan üye sayısı hiç de az değil. Hatta bazı DSLR kullanıcıları fotoğraf bile çekmeyip sadece forumlarda laf salatası yaparlar, yani mesele ekipmandan ziyade kişinin fotoğraf çekme isteği ve bakış açısıdır.

Tabi yanlış anlaşılmasın burada kastım, soruyu soran arkadaş değil zira elindeki makine kompakt bir makine, elbette onunla da güzel fotoğraf çekilebilir ancak daha güzel fotoğraf çekebilmesi, daha fazla keyif alması için DSLR alması bence de mantıklı. Tabi aldığı alet edevat kendi başına yetmeyecek, aldığı bu alet ile uygulaması gereken çekim tekniklerini araştırması gerekecek. 500D güzel makine, bence de en iyi tercih ama 500D almak arkadaşın sorununu çözmeye kafi gelmez. Eğer çoğunlukla gece çekimi ile ilgileniyorsa Flaş ve diğer ışıklandırma ekipmanlarını (yansıtıcı, difüzör vs) incelemesi gerekecek, gövde çok farketmez bu durumda. Saygılar.

#t_yaman' tarafından 07.10.2009 09:04:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 08:29 - İp: 78.***.**0.48
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

blodhemn insanlar burada sana yardım etmeye calısıyo biraz saygıı ol..
senin 2000 lirayı sokaga atmanı onlmeye calısıyoruz,yazdıklarındanda aynen bu cıkıyor,o parayı sokaga atmıs olacaksın..
supheliyim gece modunu kullanmayı bildiginden falan.
antikanın yazdıgı herseyın altına tekrar imza atıyorum...

sizin gibiler yuzunden burada bilgi paylasmıyor artık insanlar..
paylasılan bilgiye "hırs yapmıs uzun uzun yazıyor" diye yaklasanlar oldugu için...pardon biz sana al tabi ya ustunede 1500 liralık bir lens almadan fotograf cekemezsin ama demedik baskaları gibi..


biraz saygınız olsun..
*************************************
ironman,

ne geri kalmasından bahsediyorsun anlamıyorum??
matbaamı bu??
ceken uc liralık kompaktlada adam gibi fotograf cekiyor..
sanatcı olacak adam elindekiylede en iyisini yapmaya calısır,sucu makinede aramaz..
gir az galeride dolas bence, o 3000-5000 liralık ekipmanların 500 liralık makineyle nasıl madara edildigini gozlerinle gor..

sanatı olayın işine katmayın bari..
cunku amacı fotograf cekmek olan elinde hiç yoksa gider kutuya delik acar onunla bile fotograf ceker..
simdi bu arkadasa arkadasım once bir makineyı kullanmayı ogren,git manuel kullanılan bir kompakt al dedik diye sanatımı engelledik??
birahane koselerinemi hapsettik???
sonra alırsın dedik

ne sevdaymıs sizinkisi cozemedim gitti..
turkiyeden niye sanatcı cıkmıyor cok fazla biliyormusun?
bu işin uc gunde bes saatte olacagını sananlar yuzunden...
verilen bilgiye laf sokma cabası gozuyle bakanlar yuzunden..
daha elindeki makineyı nasıl kullanacagını bilmeyenler yuzundn..
bu nedir diye merak dahi etmeyenler yuzunden..
daha teknik bile ogrenmeden iş yapmaya kalkanlar yuzunden..
daha cin olmadan adam carpmaya kalkanlar yuzunden..

hiiiiiiiiiiiiiç kusura bakma, sanatcı falan diye bişeler yazmıssın..
iyi fotograf ceken bir amator olması bile mucizedir cogunun..
bırak sanatcıyı..
avrupadan geri kalmışız falan. ne komplekstir bu ya..
cekin madem cıkarın bizi ileri medeniyetler zirvesine,bu adamı biz engelledik diyelim, ahanda milletin elinde haldır haldır makineler,onları kim engelliyor?????????


***********************************************



TEKRAR EDİYORUM HERKESİN DSLR ALMASINA İHTİYAC YOK..
ANLAMIYORUM KİMİN İÇİN CIKARILIYOR BUNCA MAKİNE HİÇMİ DUSUNMUYORSUNUZ YA???????????????????????????????????
ONCE BİR İŞİ YAPMAYI OGRENİRSİN..
EHLİYETİ RALLİ ARABASINDAMI ALIYORSUN???


AYRICA BİLENİN ELİNDE KOMPAKT BİR MAKİNE BİLMEYENİN ELİNDEKİ DSLRDEN DAHA İYİ SONUC VERİR..İYİ FOTOGRAF İÇİN DSLR LAZIM SANANLAR ANCAK KENDİLERİNİ AVUTURLAR..
HALA DAHA BERBAT FOTOGRAF CEKTİKLERİNİ GORUNCEDE SUCU MAKİNEYE ATARLAR,NEDE OLSA EN KOLAYI O..



#gaijin' tarafından 07.10.2009 09:47:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 09:15 - İp: 78.***.**1.77
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Blodhemm,

Ne haliniz varsa görünüz !.....

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 19:28 - İp: 88.***.**1.101
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

blodhemn yazmış.....amacım şuydu aslında kamera zaten almak istiyorum ama kaliteli bi fotoğram makinem de olsun istiyorum.ancak üst üste eklediinde taşıma açısından büyük sıkıntı 2 makine bi ton yer.diceksiniz ki her allahın günü video mu çekiceksin .aslında hayır ama tatile çıktığımda bu kadar ağırlık taşımak biraz zor gibi bir de 2 makine biraz tuzlu kaçıcak gibi geliyo.Ben sizler gibi fotoğraf bilgisine sahip değilim ama kendimi geliştirmek ve güzel bi hobi edinmek istiyorum.biz ne yazdık.ben kendi adıma senden özür dilerim,boldhemn.hep ön yargılı davrandık,kişinin heves ve durumunu bilmeden yazdık.

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 20:35 - İp: 88.***.**2.252
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bir dslr like fazlasıyla yetecek.
makro
tele
geniş acı
video cekmek için baska hiçbir harcamaya gerek duymayacak..
dslr like 500 lira bunların hepsini yapıyor..

dslr artı bunları yapacak lensler 2500-3000 lira..
buyrun burdan bakın..

 

Tarih: 7 Ekim 2009, 20:44 - İp: 78.***.**7.197