blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

Yeni Makine Tavsiye

iyi günler. şimdiye kadar basit bir makine kullandım..slr hiç kullanmadım.gece fotoğraf çekimi eski makinenin çok kötüydü ( sony cybershot dsc s40 ) flaş hep önde patlıyordu . arkadaki hiç bir fonu resimde göremiyordum..Bu makine yerine amatör amaçlı güzel bir makine önerebilirmisiniz.

Tarih: 3 Ekim 2009, 21:47 - İp: 88.***.**5.229
blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

bu arada video da çeksin istiyorum .bütçe 2.000 .

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 21:51 - İp: 88.***.**5.229
coldmountain
coldmountain (üye)
İzmir / Amatör

canon 500d ve kit lens al, istersen bir de 75-300 usm lens al rahat et. Başka bir şey aramana gerek kalmaz.

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 22:55 - İp: 88.***.**9.83
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Canonda giriş seviyesinde 500d var. Hayyam imkanının olmadığını düşünürsek bu cihazı nakit 2.099 l.'ya garantili olarak alabilirsin..

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=4&P_ID=3393&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=176

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 23:18 - İp: 78.***.**6.201
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

DSLR alsanızda aynı sonucu alacaksınız, arada bir de 2000 YTL'nizden olacaksınız. Bugüne kadar problemin makinadan değil, sizden kaynaklandığını çözemediyseniz, bence, vazgeçin bu sevdadan, DSLR MSLR almayın, paranız cebinizde kalır.

Ne zamanki DSLRların video çekmesinin anlamsız, yeni başlamış safları kandırmak için tezgahlanmış pazarlama numaralarından birisi olduğunu kavrarsınız, o zaman bir DSLR edinmeyi düşünebilirsiniz, yatırdığınız paranın hakkını verirsiniz. (bkz. "focus puller", "depth-of-field", "jumpy", "arriflex")

Sony DSC-S40'ın menüsünden "Scene Selection"a girin, buradan "Twilight Portrait" (bir insan yanında bir ay şekliyle ifade edilen) modunu seçin. Bu modda flaş çaksa bile makina çekime devam edebilir, çekim bitene kadar pozisyonunuzu bozmayın, makinayı titretmeyin, yoksa arka taraf karanlık olmasa bile, bulanık çıkar.

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 23:27 - İp: 88.***.**8.2
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

üretici firmalar kişilerin tercihlerine göre makina çıkrmaktadır.fotoğraf makinesinde video olayı kişilerin tercihlerinden kaynaklanan bir durum olduğu için yanında bide vıdeo kamera taşımamak isteyenler için yapılmış ve oldukça tutulmuştur.her firmanın çıkardığı modellerin içinde vıdeo özelliği olan bir dslr illaki vardır.bunları incele fiyatlarına bak,özelliklerine bak.canon 500d,nıkon d5000,pentax k-x modellerinde vıdeo vardır.bunların fiyatları hemen hemen aynıdır.sony nin modellerindede vardır.letsgodijital araştırmasında en populer makina olarak canon 500 d birinci olmuş ve 84 puan almış ikinci nıkon d5000 ise 82 puan almış.gönlünün yattığı bir makinayı al araların dağ kadar fark yotur.

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 00:01 - İp: 88.***.**2.107
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Soru şu :
İsteklerimizi gerçekten ihtiyacımıza göre mi belirliyoruz, yoksa birilerinin manipülasyonu mu ?

Pazarlamacı milletinin manipüle ettiği birinci duygumuz tereddüttür, emin olamamaktır yani endişedir. İşte bir örnek :

"Video çekmeyen bir DSLR alırsan sonra pişman olursun"

Yeni başlayan saftiriklerin içine şüphe düşmeyegörsün bir kere, mutlaka video çekmeye ihtiyaçlarının olacağını düşünürler, almazlarsa sonra pişman olabilirler vs.

Gerçekte durum böyle değildir.

DSLRların sensörü büyük olduğu için "Depth-of-Field" çok dardır, çekim esnasında hedef yakınlaşıp uzaklaştıkça fokuslamak büyük dert olacaktır. Hollywood'da filmler DSLR sensörünün boyutlarına yakın film karelerine çekilir, dolayısıyla oradada "DOF" problemi vardır, sırf bunun için "Focus Puller" denen insanları çalıştırırlar. Dahası "jitter" dediğimiz örneklerin eşit aralıkla alınamaması sorunu vardır, yani ardışık karelerin aynı aralıkla resimlenememesi, yeniden oynatımda "jumpy" denen sıçramalar yapacaktır. Sırf bunun için Hollywood yapımcıları hala Arriflex denen makinaya 250bin USD bayılıyor.

Video kameraların hem sensörleri küçüktür, hem de çözünürlüğü düşüktür, dolayısıyla ne fokuslama ne de sıçrama problemi yaşamazlar. Video çeken DSLR almaktansa, fotograf çeken video almak daha mantıklı sanki. Cep telefonlarının kameraları bile video çekim için daha pratik şeylerdir ve cep telefonları hep yanımızdadır zaten, ekstra yüke ihtiyaç yok. Daha ciddi video işleri için Sony, Canon ve Panasonic amcalar daima hizmetimizdeler.

Büyük firmaların pazarlama departmanları akıttığı milyarlarca papellik reklam bütçeleriyle kafaları bulandırılmış yığınların yüzde kaçı şu yukarıda belirttiğim hususlardan haberdar.

Letsgodigital'in tamamen bağımsız bir site olduğundan emin misiniz ? Hani Canon,Nikon, Sony, Panasonic vs. şirketlerin pazarlama departmanlarından promosyon falan almadıklarına inanıyor musunuz ? Veya, yorum yaparken çoğunluğun nabzına göre şerbet vermediklerinden emin misiniz? Bunların hiçbiri olmasa bile, yorum yapanların teknolojik ıvır zıvır meraklısından çok gerçek dünyanın gerçek ihtiyaçlarını bilen tecrübeli uzmanlar olduğuna emin misiniz ?

Letgodigital bilmemne makinaya 84 puan vermiş .... pöhhh !.... "Online Uzman" dediğimiz tür böyle birşey işte. Hani birinci elden "ben inceledim, ben kullandım, bence 84 puan" dese eyvallah, internetten ne idüğü belirsiz bir sitenin tecrübesinin ne olduğu belirsiz okuyucularının arasından yaptığı anket sonucunu tartışmada argüman olarak öne sürmek bu türün davranış kalıbının tipik bir örneği.

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 14:18 - İp: 88.***.**2.185
blodhemn
blodhemn (üye)
Gaziantep / Amatör

olay sanırım bu video olayında takıldı.aslında hiç bir makine satan yerle şu daha mı iyi olur yoksa bu daha mı iyi olur şeklinde soru sormadım. amacım şuydu aslında kamera zaten almak istiyorum ama kaliteli bi fotoğram makinem de olsun istiyorum.ancak üst üste eklediinde taşıma açısından büyük sıkıntı 2 makine bi ton yer.diceksiniz ki her allahın günü video mu çekiceksin .aslında hayır ama tatile çıktığımda bu kadar ağırlık taşımak biraz zor gibi bir de 2 makine biraz tuzlu kaçıcak gibi geliyo.Ben sizler gibi fotoğraf bilgisine sahip değilim ama kendimi geliştirmek ve güzel bi hobi edinmek istiyorum

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 15:03 - İp: 88.***.**1.184
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@blodhemn teknik ayrıntılara fazla takılma 500d senin uzun süre götürebilecek cok güzel bir cihazdır. 2009 EISA ödüllü bu cihazın HD video kalitesi de üst düzeydir..

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 15:07 - İp: 78.***.**9.44
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Antika arkadaşıma yürekten katılıyorum. Fotografa gönül vermiş kişilerin video kamereyla ilgileri olmaz. Eğer istenirse piyasada çok güzel video çeken cihazlar var. Onlardan ayrıca alabilirler.
Başka bir olay da şudur. Dijital fotograf olayı çok karmaşık teknik donanımları içermektedir. Aynı kutuya bir de videonun teknik donanımını sığdırıyorsunuz. Güzel de bu gibi birleşik cihazların arıza vermeleri halinde çok karmaşık olan teknik yapıları nedeniyle tamiri güç olmaktadır.

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 17:01 - İp: 217.***.**7.156
coldmountain
coldmountain (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaş amatör amaçlı slr makina tavsiyesi istemiş! Bence buna çok kısa ve net cevap vermek yeterli olur . Ayrıca videoda çeksin istiyor.
Şimdi bu arkadaşa 2 saatlik cevaplar vermenin, kafaları karıştırmanın ne anlamı var ki!
Koskoca CANON ve NİKON bu işi bilmedikleri halde videoda çeken slr makina üretiyorlarda, antika arkadaşlarımmı biliyor yani!
Antika olmuş kafalarla, antika cevaplar vermenin, ( özürlerimle ) ahkam kesmenin alemi yok.
Piyasaya en son çıkmış, blodhemm'in isteklerine en uygun makina CANON 500D, isterseniz alternatif olarak gösterebileceğiniz tek makinanın da NİKON D5000 olduğunuda söyleyebilirsiniz. Fiyat ve performans olarak bu fiyatlarda daha iyisi varsa bildirin, yoksa; siz fotoğraf makinası ve video kamera satıcısımısınız açıklayın lütfen.
Saygılarımla.

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 17:56 - İp: 88.***.**4.43