iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony H1 Kullanici Yorumlari

3 gunluk bir h1 sahibi olarak ilk izlenimlerimi sizlerle paylasmak istedim. sizde yazarsaniz sevinirim. makro cekimlerde 2 cm olmasi durumu biraz zorlastiriyor. galeri de bir arkadas parmaginda sivrisinek resmi cekmis mukemmeldi. bu cekimleri bu makinada gerceklestirmek biraz zor. cekim hizi flashli ve flassiz oldukca iyi. pil omru yeterli iki kalem pile gore. ekran buyukluyu oldukca onemliymis nikondan sonra bunu acikca hissettim. kullanim menusu oldukca basite indirgenmis ingilizce olmasina ragmen cozmekte zorlanmiyorsunuz. bugun karsilastigim bir sorun sarj adaptoru bozuldu isigi yanmiyor ve sarj etmiyor. ama garantisi var bakalim ise yarayacak mi simdilik bu kadar

Tarih: 28 Ağustos 2005, 01:40 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

yok mu arkadaslar hakkatten yorum yapacak , biraz bahsedecek birkac kullanıcı arkadasımız?

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 09:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

halbuki canon s2 konusu sayfalarca suruyor..
puma senin de makinen gelsin de sen de iborotti'ye katil, sonra zaten digerleri de katilir...
...
ben bir H1 kullanicisi degilim ama bir soru sormak isterim iborotti.. (hem konu da acilsin.. )
"makro cekimlerde 2 cm olmasi durumu biraz zorlastiriyor." dedin.. neden diye sorabilir miyim?

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 14:40 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

iborotti o sivrisinek değil.O başka bir böcek özellikle hayvanlara musallat oluyormuş.Bana neden olduğunu sormazsınız sanırım.
makro çekim için 2 cm yeterli bence.Sanırım ben onu 1-2 cm den çektim. S2 0 cmden çekiyor ama bunun fazla bir anlamı yok aslında.Bir böceğe 0 cm yaklaşmık teknik olarak imkansız.onun için 2 cm iyi.Eğer daha fazlasını istiyorsan closeup lens al 60 euro civarında.canon 250 d oluyormuş.Ayrıca sony nin kendi lensi var. daha ucuz.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 15:49 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

iborotti. close up lens ile tapir isminde bir fotoğraf daha gönderdim.Bak bakalım beğenecekmisin.son fotoğrafım.
ayrıca kendi sitem yakında hizmetinizde.Fotoğraf ekleyebileceksiniz.yorum yapabileceksiniz.

http://pazarbey.xoopiter.com/

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 15:51 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

dadagast arkadasa oncelikle konuyu derinlestirme girisiminden dolayi tesekkur ediyorum. nede olsa bilgi paylastikca artiyor. bugun sabah sony saticisina gittim. sarj aletini soyledim beni bekletip servise gonderceklerini umuyordum ama arkadaslar direk olarak yenisi ile degistirdiler buda baya memnum etti beni.cunku benim icin hatalari degil hatalari nasil telafi ettikleri onemliydi. herneyse dadagast sanirim ben hicbir lens kullanmadigim icin iki gundur macro cekimler yapmaya calisiyorum ama galerideki arkadaslar gibi yakinlasamiyordum. o yuzden bana yetersiz geldi ama sanirim macroda basari icin closeup lens sart gibi gorunuyor.
pazarbey resmine de yorumumu yazdim cook guzel. beni lens markasi ve modeli konusunda yonlendirirseniz cok sevinirim sanirim macro lensle sadece makro cekimler yapilabiliniyor. h1 den once canon 300s reflex cameram vardi. ama birturlu bu kamerada yasadigim ozgurlugu yasayamadim. film olmasi tab maliyeti 10 15 kucuk digerleri pahali hep sorundu benim icin ama simdi bir cicek icin 100 tane cekim yapabiliyorum ve en guzelini seciyorum. kendimi bana professyonel gibi hissettirdi. tabii bunlar sizin istediginiz teknik yorumlar degil ama sizler kadar bilgiye sahip degilim. yur disinda da kaynak bulmak zor. siteni dort gozle bekliyorum pazarbey

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 18:41 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

ibortti cim selmalr va makınan hayırlı olsun demekle başlalayım.Makro meselesimde refikim pazaarbeyciğim aslında anlatmış ama 2 cm oldukça ıyı bie mesafe dediği gibi Sony nın rakibi S2 de bu mesafe 0 cm ama bu mesafede bir boceği çekemezssiniz(anca oldurmen lazım ---) birde 0 cm gibi bir mesafeden ışık sorununu halledemezssın hasılı makro meselesinde sony canon kadar ıyıdır dahası 2 cm yeterli bir mesafe. fotoğraflarını merakla bekleyeceğim sitede

herkese selam

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 19:17 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

ewet arkadaşlar, - veya + fikirlerimizi yazalım paylasalım bilmediklerimizi soralım üstadlardan ögrenelim, kendimizi gelistirelim.. bütün bunlar cok güzel seyler. benim makinam daha gelmedi ama gelince gece gündüz kurcalayacam herhalde.( umarım bozmam. ) bende close up lens alacam ama makina bi gelsin kendime gelim ondan sonra ( gören duyanda sanki 5-6 bin dolara makina alıyom sanır ha ) arkadaslar sizinle olmak güzel. kendinize iyi bakın please, simdi pazarbeyin son resmine bakmaya gidiyom.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 21:42 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili hüzün seli nerelerdesin yav.
İboratti telephoto:
VCL-DH1758 :150 $
close up lens:
VCL-M3358 :60 $

toplam 210 dolar ediyor.Alda kurtul.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 22:52 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende H1 hakkında yorumumu yapayım bari..

1.5 - 2 aydır kullanıyorum ve son derece memnun olduğumu söyleyebilirim.

ISO 200 de bile gayet güzel sonuçlar veriyor.

Hatta alırken kısa bir süre kullanıp satmaktı niyetim ama uzun bir süre satmamaya karar verdim.

Benim anlamadığım nokta Sony DSC H1 DSLR-Like olarak geçiyor.
Ama Canon S2 IS sadece Compact diye lanse ediliyor.


#viiiizzzz' tarafyndan 29.08.2005 23:23:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 23:16 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet viizzz haklı .Aslına bakılırsa s2 daha slr bir makina ama buyurulduğu gibi ayrı ayrı sınıflara konulmuş.Bunun kabahati site yöneticisinin çünkü onlar böyle ayırdı.

 

Tarih: 30 Ağustos 2005, 00:01 - İp: yok