iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony H1 Kullanici Yorumlari

3 gunluk bir h1 sahibi olarak ilk izlenimlerimi sizlerle paylasmak istedim. sizde yazarsaniz sevinirim. makro cekimlerde 2 cm olmasi durumu biraz zorlastiriyor. galeri de bir arkadas parmaginda sivrisinek resmi cekmis mukemmeldi. bu cekimleri bu makinada gerceklestirmek biraz zor. cekim hizi flashli ve flassiz oldukca iyi. pil omru yeterli iki kalem pile gore. ekran buyukluyu oldukca onemliymis nikondan sonra bunu acikca hissettim. kullanim menusu oldukca basite indirgenmis ingilizce olmasina ragmen cozmekte zorlanmiyorsunuz. bugun karsilastigim bir sorun sarj adaptoru bozuldu isigi yanmiyor ve sarj etmiyor. ama garantisi var bakalim ise yarayacak mi simdilik bu kadar

Tarih: 28 Ağustos 2005, 01:40 - İp: yok
mizak17
mizak17 (üye)
Çanakkale / Firma

selam arkadaşlar bende 3 günlük sony h1 kullanıcısıyım macro çekimlerde 4 cm insemde netliği yakalayamadım. gece çekimleri pek hoş değil ama yinede güzel bir makine video çekimlerinde zoom yapsaydı bi harka olurdu ama napalım bununla idare edeceğiz. şimdi 1 gb memory stick alıyorum oda cuma günü gelir inşallah bende türkçe kullanım kılavuzu çıktı buda bi haber yanii herkese selamlar arkadaşlar

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 14:37 - İp: yok
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

mizak17 Arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ne kadar amator olsamda Gece cekimleri iyi gibi geldi bana. Tabi akineye alıştıkça makinenin dilinden anlayıp guzel çalışmalar çıkartabilirzi. Bir de Klavuzu sizden temin edebilirmiyiz acaba? Coğaltıp geri versek diğer arkadaşlarla e-katalog veya fotokopi ile paylaşabiliriz.

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 18:39 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

mizak17 makinen hayırlı olsun arkadasım öncelikle. sanırım henüz makineye alısamamıs olmandan dolayı tam konsantre olamıyosun ama eminim bisüre sonra cok daha güzel seyler yapacaksın. ben bazı yerlerde gece cekilen fotografları gördüm oldukca güzeldi. mesela viizzz in gönderdigi fotolar gayet güzel. zamanla makinenin dilini cözdükce daha iyi calısmalar cıkacaktır mutlaka.

ewet sanırım türkce kullanım kılavuzu konusunda herkesin istahını kabarttın. bu işi nasıl halledez diyordum ki az önce elime bir mail ulastı. GELEN MAİLE GÖRE SONY NİN ALTUNİZADE DEKİ MERKEZİNE GİDİP TÜRKCE KULLANMA KILAVUZUNU TALEP ETMENİZ HALİNDE ELDEN ÜCRETSİZ ALABİLİYORMUSSUNUZ. BUNU İSTANBULDA OTURAN ARKADASLARDAN BU BÖLGEYE YAKIN OLAN VARSA Bİ ARASTIRMALARINI RİCA ETSEK NASIL OLUR ACABA?
eger denilen dogruysa işimiz kolaylasır.

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 23:09 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

bu arada arkadaslar bende memorystick pro alacagım bunun icin sizden yardım istiyorum.

1. mizak17 sen 1GB alacagını söylemissin nereden ve kaca alacaksın( malum ben istanbulda yasamadıgım icin bi arkasıma aldıracagım.)
2. 512 mb ve 1 GB fiyatlarını yazarsanız sevinirim. bu arada aynı hafıza degerlerinde sandisk marka daha ucuzmus onların fiyatları ne alemde arkadaslar? sanırım bunun icin en uygun yer fiyat acısından dogubank mıs. ordaki fiyatları bilen varmı?

512 mb alacaktım ama 1GB almak daha mantıklı sanırım. zaten video süresinin kısa oldugunu düsünürsek 1GB daha mantıklı bence.

istanbulda oturan ve bilgisi olan arkadaslardan bu konuda yardım istiyorum tesekkürler

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 23:16 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar s2 makro lens ile karıncalar çektim.Bu gün gönderdim.Bakın bakıalım güzelmi. Fakat ışık yeterli olmadığı için flaşla çektik parım parım parladılar.

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 23:22 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

yaw pazarbey 01.09.2005 saat 23:54 itibarı ile baktım ama karıncalarınızı göremdeim acaba ertesi günmü ekleniyor, merak ettim???

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 23:56 - İp: yok
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Ustad Pazarbey. Karıncalarınızı çok merak ettik doğrusu. Henuz Yayınlanmadı ama baktığım kadarı ile yayınlamalar devam ediyor.
Ayrıca Arkadaşlar gece çekimlerinde Tripod olmazsa olmazlardan mı? İyi bir gece çekimi nasıl yapabiliriz. Bu Konuda Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 10:57 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili zyilmaz gece çekimleri için tripod yada makineyi sabitleyebileceğin bir yer lazım. Ve birde Self Timer ile çek ki makinanın hareket etme olasılığı sıfıra insin.

Elde tutarakda çekebilirsin ama Enstantane normalinden daha açık olacağı için IS, Steady Shot, VR, Mega OIS vs. gibi makinalardaki sarsıntı önleyici sistemler bile yetersiz kalır.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 11:20 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

puma ,zyılmaz flaslı karıncaları göndermemişim.Diğerleri yayınlandı.
bakalım başın ne başı olduğunu bilebilecekmisiniz.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 13:05 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

mizak bey kardesim su yeni aldigin h1 le guzel fotolar ceksen mesela turkce kullanma kilavuzunu olabilir bize gondersen ne hayra gecer bir bilsen

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 13:52 - İp: yok