puma
puma (üye)
İçel / Amatör

Sony H-1 Türkce Kullanım Kılavuzu

selam arkadaslar. konunun yeri burası degil belki ama kusura bakmayın. ben sony h-1 in türkce kullanım kılavuzunu arıyorum. yada bu makineyi kullanan arkadaslar bana yardımcı olurlarsa cok sevinirim. internette aradım ama bulamadım. varsa adres yazın lütfen. tesekkürler.

Tarih: 24 Ağustos 2005, 23:48 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

dadanagast birde close up lens almayı düsünüyorum canon 250 d modeli var bi baksana nasıl?

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 23:26 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yürü kardeşim.Sana canondan lens mens yok. Git sony al.Sony nin kendi lensi daha ucuz hem.Cık cık cık. Benim 500 d var. yarın ilk defa deneyeceğim.

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 00:28 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

puma bey bu arada telekonverterim ile yeni bir ay fotoğrafı gönderdim.Bak bakalım beğenecekmisin. 650 mm. seninki 750 mm oluyor.Fakat arkadaşlar h1 ile çekileni gönderdi.titreşim engelleme özelliği s2 kadar iyi çalışmıyor gibi.Haberin olsun.
Ayrıca rahatsız etmek ne kelime.Hem sana anadolu parsını(Puma) gösteririm.Murat dağında hala varmış.

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 00:33 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

pazarbey abi noolur canondan lens almama izin ver noolur abi ya.. aslında sadece internette yapılan makro cekimlerde h1 ile canon 250 d lensi kullanmıslar cok hosuma gitti, onun icin söledim pazarbey abi kızma

bu 500 d lensi kullanda nasıl anlat bi abi. bu arada fiatları ne alemde?

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 09:33 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

pazarbey resimlerini gördüm az önce hepsi cok güzel eline saglık. seni sokan böcügüde gördüm boyuna bakmadan dalmıs sana demek ki neyse gecmis olsun. valla ben ay resmini begendim ama ben cekmem öyle ay falan.. marsı cekmek icin alacam telekonvektor 35000 mm falan o zaman sen bakarsın nasıl

ben daha cok acemiyim bu işte. o yüzden hep yardımınızı isteyecem. o anadolu parsını görmeyi gercekten cok isterim.

bu arada konu baslıgı olan h1 türkce kullanma kılavuzundan hala ses yok sanırım kimse yardımcı olamadı. neyse saglık olsun. kendinize iyi bakın dostlar..

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 09:51 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba arkadaşlar,
Muhabbetinize bölmek gibi olmazsa birşey soracam

Ben bu filtrelerden falan hiç anlamam.
Ve bir filtre almaya karar verdim.

Geçen vapurun arkasında giderken bir-iki kare martı fotoğrafı çekeyim dedim. Başladım çekmeye ama aynı zamanda vapurun arkasından fışkıran ince su tanecikleriyle objektif ıslandı biraz bende o an parmağımla temizlemeye çalıştım ama leke gibi birşey oluştu ve gün batımı çekerken bu leke fotoğrafta parlamaya neden oldu.

Bu gibi sorunlardan muzdarip olmamak için ne gibi bir fitre alayım aynı zamanda objektifi koruyacak. Birde nerede bulabileceğimi ve ortalama fiyatlarınıda yazarsanız sevinirim.

Bu arada Pazarbey Kütahya'nın neresindesin.
Tam 18 ay kaldım, yada kalmak zorunda kaldım desem

Puma eğer İstanbul'daysan belki sana yardımcı olabilirim.
Bende Türkçe birşeyler çıktı kutudan ama hiç okumadım. Akşam eve gidince bakarım.

Sevgiler, Saygılar....

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 10:03 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

puma close-up lensleri sayesinde daha yakindan focus yapabilme sansin oluyor.. ister canon ister baska marka olsun fazla fark edeceklerini zannetmiyorum.. bende seti var..
ama sana tekrar (?) soyluyorum: once makinen gelsin, bir fotograf cekmeye basla, ondan sonra close-up lenslerine falan bakarsin..
..
ama kesinlikle bir UV filtresi al.. lensini korumak icin..
..
viiiiizzzz, UV veya skylight filtresi alabilirsin.. ben UV filtresi kullaniyorum..

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 20:48 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

selam arkadaslar, insallah hepiniz iyisinizdir. viiizzz kardesim valla aksam eve gidip bakim demissin cok sagol, insallah kutudan cıkan türkce kullanma kılavuzu olur. ben mersinden katılıyorum foruma dostum. ama eger icindeki bahsettigimiz gibi türkce kullanma kılavuzu olursa fotokopisini kargoyla yollarsan cok sevinirim. ( tabi tüm fotokopi ve kargo masrafları tarafıma ait ) benim makine amerikadan gelecegi icin hali,yle icinde türkce biseyler olmayacak.

filtreler konusuna gelince forumdaq bircok uzman arkadas var, mesela dadanagast. arkadasımız herkese elinden geldigi kadar yardımcı olmaya calısıyor ki takdire sayan bir durum. ben kendi adıma kendisine cok tesekkür ediyorum gercekten. bu konuda onun söyleyecekleri hepimizi aydınlatır.

tamam dadanagast önce makina gelsin sonra alırız close up ları peki benim h1 icin hangi uv filtresini önerirsin. tabiki viizzz icinde. yanılıyorsam düzelt viizzz sen hala h1 kullanıyorsun degil mi? ve son bi soru bu filtreler kac para abicim hazır elim hızını almısken bide sunu sorayım, h1 icin memorystick ve memorystick pro kullanılıyormus. peki bu pro duo nedir? daha kücük bir kart ve kızaga takılıp stick gibi kullanılıyormus. bu bizim makinalara uyarmı yani poerformans ve kullanım acısından soruyorum.

biraz fazla oldu sanırım , e kusura bakmayın işte daha ögrenecek cooooook sey var dostlar, hepinize iyi günler dilerim..



 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 21:42 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar s2 ile yıldırım fotoğrafı çekmek çocuk oyuncağı. Çok fazla çekebilmek için çözünürlüğü ve kaliteyi düşürün.Sonra arkaya arkaya çekme moduna alın.Uzak bir yere odaklayın veya manuelde sonsuza ayarlayın.Yıldırımların çok düştüğü bir yere çevirin ve basın denklanşöre ve bekleyin. Eğer çok çakıyorsa 1000 fotoğrafta 50 tane falan çekebilirsiniz. Müthişbirşey bu .Yıldırım çekmeye çalışanlar bilir. H1 alanlar çatlasın.0,7 fsb ve 9 fotoğrafla sınrlı hah ha ha .

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 02:10 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

ya pazarbey illa catlatacan dimi h1 alanları yaw benim yıldırımla falan isim olmaz öyle basit doga olayları ilgimi cekmiyor. dedim ya ben marsı cekecem, sonsuza odaklayıp gezegenler arası elektrik fırtınalarını, günes patlamalarını falan cekecem naapim öyle yıldırım fotografını falan yaw hem dikkat et mazallah yıldırım cekecem diye makro yıldırım olma ( carpmasın sana yani ) eee naapalım abicim bizim makinemiz bu kadar cekiyo, allaha sükür ne diyelim alamadıkki bir s2

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 10:12 - İp: yok