puma
puma (üye)
İçel / Amatör

Sony H-1 Türkce Kullanım Kılavuzu

selam arkadaslar. konunun yeri burası degil belki ama kusura bakmayın. ben sony h-1 in türkce kullanım kılavuzunu arıyorum. yada bu makineyi kullanan arkadaslar bana yardımcı olurlarsa cok sevinirim. internette aradım ama bulamadım. varsa adres yazın lütfen. tesekkürler.

Tarih: 24 Ağustos 2005, 23:48 - İp: yok
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Arkadaşlar.
Uzun bir bekleyişten sonra ilk defa Dijital makine sahibi oldum. Bu konuda merakım çok. Ben de H1 Aldım. Makineyi dun akşam kurcalama fırsatı buldum ama yeni başlayan birisi olarak bu olaya çok yabancıyım. O yuzden benim de Türkce kullanma klavuzuna acil ihtiyacım var. Klavuzu olan bir arkadaş var ise Ondan fotokopi yolu ile çoğaltabiliriz. Bu konuda Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ben istanbul beyoğlundayım. İsteyen diğer arkadaşlar var ise Çoklu çekim yapabiliriz.

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 12:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam puma..
H1 icin 58mm UV lensi kullanabilirmissin.. makinen geldikten sonra, bir fotografciya gidip UV lenslerine bakarsin.. cok kaliteli bir UV lensi 40-50 pound bile olabilir.. hoya veya tiffen markalara bakabilirsin.. B&W lensleri biraz daha yuksek fiyatli oluyor.. gerek de yok..
super-multicoated, pro modelleri var hoya'nin.. ama fiyat olarak da daha yuksek..
ben cok basit bir UV filtresi kullaniyorum.. onemli olan cizilmeden, kirlenmeden falan korusun.. UV isinlarindan da korur bir sekilde..
tabii kaliteli filtrelerin sonuclarini fotografin son halinden gorebilirsin..
butcene uygun olan bir UV filtresi alirsan yeterli olur ama..
...

memory stick ile memory stick pro; buyukluk ve agirlik olarak aynilar.. fakat memory stick pro kartlarini teoride, 32 gb'liga kadar genisletebilme sanslari varmis.. memory stick kartlarinin en buyugu de 128mb'mis.. yani zaten yeterli de degil H1 ile kullanmada..
diger yandan, memory stick pro'nun okuma ve yazma suresi de daha hizli memory stick kartlara gore.. ozellikle video cekerken makinenle memory stick pro karta ihtiyacin olacak.. zaten VX Fine modu icin de memory stick pro kart kullanman gerekiyormus..
memory stick pro duo ile normal pro kartlar arasinda ozellik acisindan bir fark yok.. memory stick pro duo kartlar, pro kartlarin yarisi kadar.. agirlik olarak da 2 gr.. (memory stick ve stick pro kartlar 4 gr..)
memory stick pro duo kartlari henuz yuksek kapasitelerde bulamazsin.. sanirim en fazla 1gb'lik hafizada..
duo kartlarini sony, cok daha compact makinelerde kullanmak icin tasarlamis.. senin ihtiyacin yok.. yalnizca bir memory stick pro kart almaya bakmalisin..
sony'nin kendi kartlari birz daha pahali oluyor.. o yuzden sandisk markasini secebilirsin.. kalite farklari da yok..
.......

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 13:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu arada beni de uzman yaptin.. ben de senin gibi amatorum puma.. tek farkimiz ben birkac ay once basladim fotografciliga..
ayrica tesekkur ederim.. yardimci olabilmek hosuma gidiyor..

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 13:56 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

selam arkadaslar bende dun degil evvelsi gun aldim h1 i 430 euroya ispanyadan siz makinayi turkiyeden mi aldiniz benim kinin icinden ispanyolca kilavuz cikti bende umitliydim turkiyede satilanlarda turkce kilavuzlar vardir diye bulursaniz benim de haberim olsun lutfen [email protected]

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 14:51 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Selam arkadaşlar,

Öncelikle Pazarbey bahsettiğin üst üste çekim olayı H1 de MP yi düşürdükçe artıyor yani 9 fotoğrafla kısıtlı değil. Çektiği Fotoğraf sayısı 9 - 13 - 36 - 58 gibi gidiyordu yanılmıyorsam.

dadanagast cevabın için teşekkür ederim, birde bu UV ve Skylight filtrelernin fotoğrafa katkıları tam olarak nasıl biraz açıklayabilirmisin ona göre bunlardan birini alacağım.

Puma maalesef baktım ama bende de Türkçe Kullanma klavuzu çıkmadı.

Türkçe Kullanma Talimatlarının yazıdığı "Önce Bunu Okuyunuz" diye ufak bir kitapçık çıktı. Fotoğrafını aşağıdaki linkte görebilirsin.


 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 16:41 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

selam arkadaslar herkese.. yaw anladıgım kadarıyla bu adamlar türkiyede satılan sony h1 lerin icine türkce kullanma kılavuzu koymamıslar durum bunu gösteriyor. bende bu durumdan sadece ben rahatsızım sanıyordum ama diger arkadaslarda cıktı simdi ve sanırım zamanlada artacak. viiizzz arkadasımızın yolladıgı fotograftaki brosürde de makinanın detaylı kullanımıyla ilgili bilgi oldugunu sanmıyorum daha cok makinada olusabilecek sorunları cözmeye yardımcı olacak bizim göremedigimiz ipuclarını kapsıyor olabilir, yani yine elibos kaldık sanırım ( tabi yine ayrıntısını en iyi viiizzz bilir )

bu arada viiizzz kardesimizede cok tesekkür ediyorum zahmetlerinden dolayı. :Y:

ewet h1 sahipleri, bu konuda fikri olan var mı, yoksa aman yoksa yok naapalım mı diyelim?

dadanagast sende alcakgönüllülük yapmıssın dostum yardımlarından ben dahil cok sayıda insan yayarlanıyor, eksik olma. filtre konusunu makina gelince ele alacam artık.

diger arkadaslarada makineleri hayırlı olsun. özellikle h1 i alan arkadaslardan ricam lütfen makinayı kullanmaya basladıktan sonra + , - görüslerinizi ve fotograflarınızı yollayın. beraber degerlendirelim.

herkese katkılarından dolayı tesekkür ederim. makinalarınız hayırlı olsun arkadaslar güle güle kullanın

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 22:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam Viiiizzz..
koruyucu ve yaratici filtreler vardir viiizzzz.. UV ve skylight, koruyucu olanlaridir.. bu lensler de kendi aralarinda dallara ayriliyorlar.. eger cok uzatmadan soyleyecek olursak; skylight filtreleri ile fotograflarinda daha sicak renkler elde edersin.. UV filtreleri ise UV isinlarindan ve lensini tehlikelerden korur.. baslangic olarak; "clear" diye soylenen bir UV filtresi almalisin bana gore.. en onemli amacin lensini korumak..
yaratici filtrelere ise zaman ilerledikce gecmek daha iyi olacaktir..
..
simdi aslinda ilginctir.. cunku soyle bir soruyu kendimize sorabiliriz: neden acaba lens ureticileri bu koruyucu katmani (UV isinlarindan) lenslerinin en on kismina dahil etmiyorlar diye.. yani neden UV isinlarindan bizlerin bilincli olup korumamiz gerekir? benim dusuncemce; zaten, lens ureticileri UV isinlarindan koruyorlar.. korumak zorunda degiller mi sence de?
bu yuzden "clear" olan bir UV filtresi alip, lensin caminin cizilmesinden veya kirilmasindan korumak gerekir diye dusunuyorum..
skylight filtresinin verecegi "warm" etkisini heryerde kullanmak istemeyebilirsin.. ama "Clear" bir UV filtresinin hicbir fotografina etkisi olmayacaktir..

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 22:42 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Pumacığım. Gerçekten makinan hayırlı uğurlu olsun. Güle güli kullan.Yalnız bir an önce fotoğraf gönder.Çatlatma bizi.
Yıldırım da öyle basit bir doğa olayı değildir.Bir seferde keban barajının bir yıllık elektriğini ürütiyormuş. Bizde enayi değiliz o cmden makrosunu çekecek.Close up lens aldım. 35 cmden çekebileceğim.Daha fazla yaklaşmam tehlikeli.
Yıldırım fotoğrafçılığı konusunda bir belgesel seyretmiştim. Bu adamlar bütün ömürleri boyunca 20-30 tane işe yarar fotoğraf çekebiliyorlarmış.Çeken adam anlatıyor.Fırtına yaklaşırken çekebildikleri kadar çekiyorlarmış.Yıldırımlar arkamıza düşmeye başladımı kaçarız diyorlar.
Benim çektiklerim benim maharetimden değil , makinanın maharetinden kaynaklanıyor. Eee Digic 2 farkı olacak o kadar.
Yalnız arkadaşlar close up lens benim istediğim gibi büyütmüyor.o cm den nasıl çekiyorsa gene öyle çekiyor. Fakat bu sefer 35 cm den çekme imkanı oluyor. Acaba diyorum çok yakın ve büyük böcek çekmek için daha başka lenslermi var. S2 içinde vermi. Dadanagast biliyonmu. Ayrıca s2 olsun h1 olsun hep 58 mm aparat kullanıyor.Birbirine uyuyor olmalı.
3x telekonvertör bilen varmı.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 15:43 - İp: yok
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Arkadaşlar.
H1 Kutusu içinden Kullanma Klavuzunun çıkmaması imkansız gibi birşey. Yasalara gore de Turkce kullanma Klavuzunun içerisinde bulunması gerekir. Acaba Satan firma Klavuzu alıp başkasına satmış olavilir mi? Arkadaşım aldığında kutu açıkmıydı yoksa sen mi açtın? Sony kutusu ilk açılırken yırtılması gerekiyor.
Makinenin + ve - lerini goremiyorum. Çünkü bu konuda yeniyim. Ama çektiğim resimleri burada yayınlayacağım. Pazar gunu çanakkalede guzel kareler yakaladım..

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 16:55 - İp: yok
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar...
Sony'i aradım ama ulaşamadım kendilerine.
Şimdi birşey dikkatimi çekti de kullanma klavuzunun kutudan çıkması gerekirdi. Çünkü arkadaşın eklediği Kitapçık resmine dikkat ederseniz orada "Kullanıcının Rehberi / Sorun Giderme Klavuzu"na da bakmanızı ve saklamınızı, ayrı bir cilt olarak verildiğini söylüyor. demekki Türkçe Klavuzu da varmış. Arkadaşım makineyi aldığın yere başvursan iyi olur.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 17:14 - İp: yok