dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Profesyonel Dslr Nedir?

arkadaslar merhaba..
benim bir sorum olacak; nedir profesyonel dslr'in manasi gercekten?..
dillerde; yok su makine profesyonel ama bu makine amator gibi laflar dolasiyor, ki bu konusmalari yapip makineleri karsilastiran insanlar hobi amacli fotograf cekiyorlar anladigim kadariyla..
....dslr almak icin yola cikmis insanlari anlayabiliyorum; kaliteli fotograflar gormek istiyorlar ve kompact makine yerine biraz daha ekleyeyim de dslr alayim diyorlar.. peki bu insanlari, makinelere profesyonel insanlar dusunulerek konmus ozellikler ne derece ilgilendiriyor?..
.........
daha profesyonel olan makineler daha mi iyi olurlar? bu forumda, kimler; "profesyonel demek daha iyi demek" diye dusunuyor?

konusuldukca, yeni sorulara ve dusunduklerimize geliriz..

burada yazilacaklarin, yeni kamera almak isteyen arkadaslarimiza yardimi olacagini dusunuyorum..



NOT: lutfen bu konu icerisinde, yok bu makine profesyoneldir, su makineyi de dover gibilerinden muhabbetler olmasin.. tarafsiz olmaya davet ediyorum herkesi..

Tarih: 18 Mayıs 2007, 05:06 - İp: 86.***.**0.120
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

fotografa yeni baslayacak arkadaslar slr makineler ile kompak makinelerin farkını bilsin yteter bence... profesyonellik derken is olarak degilde makine teknik ozellikleri olarak yaklasirsak daha net olur...siz katalog cekimini s3IS ile yaparsınız. ısık sisteminizi , fon+mekan ayarlarsınız...hasselbladlada yaparsınız. basit makinme ile cekilen fotograflari ayarlmak icin ugrasirken, pro makinelerde daha az ugrasirsiniz... derinlik, netlik gibi konularda netlik cikmaz(noisede dahil) disarda laylaylom fotograf cekeyim eyleneyim icin minik bir makine de isinizi gorur yani...

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 12:02 - İp: 81.***.**5.133
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Buradaki forumlara fazla cevap yazmasamda hepsini satır satır okuyorum. Son zamanlarda ciddi bir DSLR fırtınası var. Bodylerin ucuz olması tabi bunda etken. Bazende Dslr-like alma o kadar para vereceğine git DSLR al deniyor.

Oysa amaçları farklı bu makinelerin. Birde DSLR almadan önce ne kadar LENS yatırımı yapacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Forumlarda okuduğum kadarıyla giriş seviyesi bir makine DSLR alsanız dahi performans istiyorsanız en az makine dahil bir 3000 YTL lik yatırım yapmak gerekiyor gibi. Buradaki bir çok arkadaşın fikirleri, yardımları, yönlendirmeleri ile (ki o zamana kadar temel ayrımları bilmememe karşılık) DSLR-Like bir makine aldım.

Hedefte yaklaşık 2 seneydi. Çünkü işi biraz öğrendikçe (Burada bize bilgi sağlayan ve seviyemizi artmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunarım) Önce Ne tarz fotograf çekeceğime sonrada body değilde hangi lenslere yatırım yapacağım gibi bir soru çıktı karşıma. Şu anda bu sorunun cevabı peşindeyim.

Burada lensler ve teknik özellikler üzerine bazen o kadar güzel tartışmalar bilgi paylaşımları oluyor ki hayran kalıyorum.

Kısaca ben sorumun cevabını bulduğumda DSLR ye geçeceğim tabi maddi olanaklarım elverdiğinde o zamana kadar DSLR-like makinem kendimi geliştirmek açısından ihitaçlarımı karşılıyor ki daha onun bile çözemediğim bölümleri var.

Ama sonuçta iş Fotografçıda bitiyor. Şu sıralar özellikle Işık ve bir fotografı çekerken Bakış açısı üzerine yoğunlaşmış bulunuyorum.

Zaten DSLR ye geçerken buradaki üstadların fikrini alacağız özellikle LENS konusunda. O zamana kadar DSLR-like devam. Pazarbeyin incelemeleriyle 2 tane raynox macro lens aldım şimdi böyle takılıyoruz.

Faydalı bir konu, herkes fikrini belirtmeli.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 13:01 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bu arada dadanagastın Tripodlarla ilgili çevirdiği ve bizlerle paylaştığı yazı muhteşemdi. Genellikle gözden kaçan detayların ne kadar önemli olduğunuda gösteren bir yazıydı. Paylaşım için teşekkürler

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 13:05 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanusun başka bir topicte verdiği bilgi bu işin ne kadar önemli olduğunu ve detaylara dikkat edilmesi gerektiğinide gösteriyor. Benim için çok YENİ VE İLGİNÇ BİR BİLGİ

"Bu benim hiç dikkatimi çekmemişti. Aynı lens iki farklı makinada oldukça farklı özellikler gösteriyor. Lens D200 e takılınca coşmuş resmen. Sürekli lens önemli denir ama demekki body de önemli. Ya da sensör diyelim. Bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum şaşırdım gerçekten."

Bu konuyuda biraz açsak veya başka bir topicte tartışsak iyi olur gibi

#muratreis' tarafından 18.05.2007 13:10:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 13:08 - İp: 81.***.**9.145
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Profession = is, zanaat , meslek vs.

Is (yani "job") neyi gerektiriyorsa o en iyisidir.

Sade vadantas tipi tuketici kitlesi olan studyo fotografcisi icin bence en iyi makina Sony R1. Yatirim maliyeti dusuk bir kere, zoom araligi tam bu is icin bicilmis kaftan, lense para yatirmak gereksiz. WBnin studyodaki isiklara gore bir kere ayarini buldun mu senden iyisi yok. Duragan hedefleri resimledigin icin DSLRin hizina falan da ihtiyac yok.

Katalog, billboard, reklam vs. tipi isler alan studyo fotografcisi icin Canon 5D. Resimler cok cok buyuk boyutta basilacaksa Hasselblad. Yalniz bu seviyede calisanlar illa dijital kullanacak diye birsey yok.

(Panaromic) Manzara fotografcilari, bosuna cirpinmasinlar, 5x4 inclik filmden iyisi yok.

Spor fotografcilari icin Canon gerekeni yapmis : Eos1 Mark**, en son modeli 10fps ile calisiyormus. Lensler malumunuz L serisi ISli birseyler.

Dugun fotografcilari: Herhangi bir DSLR, markasi farketmez, ortlama bir lens, ama mutlaka ve mutlaka iyi bir flas.

Insan fotograflari/Antropoloji: Fuji S5, renk tutarliligi acisindan. Yalniz ortamin dogalligini bozmayan kucuk kompakt makinalar da vazgecilmez. Bir vakitler Leica'nin yaptigini onlar yapacak.

Haber fotografcilari : Nikon'un ust modelleri. (walla D2x mi oyle birseyler var ama benim butcemin ve ilgi alanimin cok otesinde oldugu icin tam bilemiyorum)

National Geografic tarzi macera fotografcilari: Nikon D200 + 18-200VR. Dagda bayirda baska lens tasirim diyen varsa beri gelsin. Eger Pentax iyi bir seri lens cikarirsa K10D buna en guclu rakip.

Doga Fotografcilari: Canon veya Nikon IS/VR pahali tele lensleri.

Kus fotografcilari: Canon veya Nikon IS/VR daha pahali tele lensleri. Ayrica uzun konclu cizmeler, isci tulumlari vs.

Sualti fotografcilari: Nikon

fotograf sanati: igne deliginden Hasselblad'a kadar hersey.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 13:15 - İp: 81.***.**5.159
vardakosta
vardakosta (üye)
İstanbul / Amatör

Sürüp gitmekte olan konuya komşu bir meseleden bahsetmek isterim.Fotograf çekmek isteyen her acemi için hangi kompakt veya dslr olmaması hiç mühim değil. Önemli olanlar "ÜRÜNLER" yani ne çektiğiniz.

Forumlarda yerden yere vurulan makinalar ile çekilen parmak ısırtan fotografları görünce herkes "tabi yaa" demeye başlıyor. Nedeni ise belli fotografmı çekmek istiyorsun?
çek o zaman.

Ünlü bir ressam sanırım ramrand çalışmaları süreklilik göstermeyen ressamları kastederek "resim yaparsan ressamsın" demiş.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 17:04 - İp: 88.***.**6.30
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker ben izlemedeyim.

Profesyonellerden hiç görüş gelmemiş.

#as' tarafından 18.05.2007 18:04:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 17:48 - İp: 88.***.**3.191
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

eşe dosta hava atmak çok paramın oldugunu gostermek iyi olmadıgım fotografcılık konusunda elimdeki makine ile iyiymiş imajı vermek poz vermek istemeyen kisilere makinemin buyusune kapılarak poz vermelerini saglamak icin dslr alıcammm

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 20:51 - İp: 88.***.**2.40
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

d 200 kullanan arkadaşlara pro- denir.bunlar k10d yi kabullendikleri zaman -fesyonel olurlar
şaka şaka bence size nereye kadar müdehale imkanı sunuyorsa gerçek ışığı kendi ayarlarınızla ne kadar gerçek yakalıyorsanız işte o makina gerçek uzman makinadır

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 21:09 - İp: 85.***.**2.147
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

her dslr profesyonel dir.

en kotu dslr ıle cok cıddı ısler yapılabılır...

nokta.

23.15 sensor olan dslr ler yani...

bır muhabir için d200 pro dur.
bir mobilyacı ıcın 350d produr.

burda one cıkan ekıpmandır..

praflaslar optıkler gibi...

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 21:49 - İp: 88.***.**3.147