muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

e malimi ozelden yazdım draftsmann arkadaşım..

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 14:11 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Sn.Buzlucam ve Draftsman sonucu bizimle de paylaşın ama

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 17:12 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

evet muzaffer bey fotolar biraz evvel baktım malesef back focus var . taahminim yaklaşık-4 civarı civarı, yalnız kendisine bir tavsiyem fotoları bir de guneş ışığının iyi olduğu doğal ışığın iyi olduğu bir yerde çekmesi iso yukseltmeye fazla gerek kalmadan... ama benim kişisel kanaatim back focus var. Yalnız benimkinden biraz daha az back focus...


#buzlucam' tarafından 03.06.2011 20:47:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 17:15 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Allah allah, bu kadarı tesadüf olamaz artık heralde. Her D7000 kullananda aynı sıkıntı ortaya çıktığına göre. Aslında o güzel bir makine ki, mesela pek video ile işim olmasa da o gün biraz denedim, sürekli AF olayı inanılmaz iyi çalışıyor. Üstelik 18-105 görece sessiz bir lens olduğu için görüntü üzerine çok belirgin bir AF sesi de bindirmiyor (Benim eski D3100 e kıyasla) Yani inanılmaz kaliteli ve başarılı videolar çekmek de mümkün eğer ihtiyaç varsa. Ama bu kadar güzel özelliği bir arada bulunduran ödüllere doymamış bir makinede bu sorunun olması çok üzücü. D90 ın 2008 deki lansmanında yarattığı heyecanı yaratacak bir model olmalıydı oysa. Sen neden üzülüyorsun derseniz elbette öncelikle sizler için hem de sonrasında D90 ı değiştirme vakti geldiğinde D300s gibi görece çok pahalı bir makine almak istemediğim için, FF bir makinenin bana gerekli olmadığını düşündüğüm için (sonrasında çok fazla lens yatırımı yapamayacağım için) Canon'lara da pek sıcak bakmadığım için benim alacağım makine bu olmalıydı ama bu sorunları nedeniyle üzdü beni

Umarım öcelikle D7000 e ait bu sorunlar kalıcı olarak giderilir (umarım yazılım desteği ile) veya umarım Nikon ben makineyi değiştirene kadar ürün gamına yeni orta-orta üstü segment makineler koyar.

O zamana kadar d90 a devam, kaldı ki bu konuyu açtığım mesajda da belirtmiştim bugün için makinemden oldukça memnunum.

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 17:25 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

benimde anlamadığım bu zaten Muzaffer bey bu kadar yaygın bir durum ama nikon da çıt yok birde neden böyle bir durum var bana çok garip geliyor boyle guzel bir üründen beklenmeyecek bir durum.. bir sürü kalite testi var argesi var varda var yani bunların çok daha önce farkedilmesi gerekirdi ve münferit bir vaka olayı değil çok yaygın bir durum...



#buzlucam' tarafından 03.06.2011 19:32:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 19:21 - İp: 85.***.**6.194
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Nikon D7000 ile Pentax K5 aynı Sony sensörünü kullanan makinalar. Sony nin bu sensörlerinde bildiğim kadarı üretim hatası çıktı. Bu sensör hatasını Pentax piyasaya sürdüğü tüm K5 leri geri toplatarak, makinasını hatası düzeltilmiş sensörlerle yeniden piyasaya sürdü. Bildiğim kadarı ile yeni sensörlü makinalar hala Türkiyeye gelmedi.

Oysa Nikon D7000 ni geri toplatmak yerine sorunu yazılımla çözdü veya çözmeye çalıştı.

Sadece fikir jimnastiği yapıyorum. Acaba Pentax bu sorunun firmware ile çözülemeyeceğini farkederek çok büyük prestij ve maddi kaybı göze alıp sattığı makinaları geri toplarken, Nikon bunu yapmamış olabilirmi ?

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 00:53 - İp: 94.***.**5.151
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Duyduğum bir şey değildi ama meraktan baktım - Pentax K5 'deki problem farklı . Sensör üzerindeki " lekelerden " bahsediliyor - haliyle fiziksel bir kusurun firmware ile düzeltilmesi mümkün değil .

Nikon D7000'deki ise pixel problemi . 16 milyon pixelden ısınan/takılan bir kaç tanesi yazılımla kapatılıyor ( zaten üretim sonrası kalite kontrol esnasında da yapılan bir şey bu - anormal bir durum değil ) . Bu problemi geçti/bitti diye düşünmek lazım .



 

Tarih: 4 Haziran 2011, 01:05 - İp: 96.***.**4.180
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman
Benimde duyduğum K5 lerdeki sorunun sadece en kısık diyaframlarda (mesela f22 ve üzerindeki diyaframlarda) görüldüğü şeklinde idi. Acaba Nikon bu kadar zor farkedilebilen bir hata için fotoğraflara biraz daha fazla müdahele edip sorunu gizlemiş olabilirmi ?
Çünkü sensörleri aynı üreticiden aldılar. Sony sorunlu sensörleri seçip sadece, pentax a vermiş olamaz diye düşünüyorum.
Ayrıca bu konuda Pentax, Nikon ve Sony doyurucu bir açıklama yapmadılar. Bu sensörü kullanan her iki makinada da ( Nikon D7000 ve K5 ) anormal diye nitelendirbilecek sorun çıktı.
Sanki 3 firmada bir şeyler gizliyor gibi...
Benim endişem arada tüketici gümbürtüye gitmiş olmasın.



#turk' tarafından 05.06.2011 13:12:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 13:09 - İp: 83.***.**5.17
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Paperman hoca gayet guzel aciklamis sensorun sorununu aslinda bir daha okumanizda fayda var.Nikonun olayi sensor ile alakali bir durum degil yani anlayin lutfen.Pentaxdaki olay uretim esnasinda sensorde olusan bir leke.Bu belirli seri numarasi arasinda kalan urunlerde mevcut bir durumdu.Yani birgun birileri yada robotlar diyim,sensoru uretirken yada makinaya takarken bir sorun olusmus ve bunun farkina varmamislar.Sonra kisik diyaframda cekim yapinca bunun farkina varilmis ve hepside geri cagirilip degistirilmis.

Nikondaki olayda fokuslama sorunu yani bir sekilde lensler ile fokuslama sistemi uyumlu calismiyor.Benim japonyadaki forumlardan okudugum kadari ile bu sorun ilk uretilen serilerde karsilasilan bir olay ve Nikon bu sorunu ucretsiz olarak gideriyor.Bu konu acildigindan beri cok yeri arastirdim ve sorun yasayan arkadaslara tavsiyem olayi fazla uzatmadan bir an evvel servise gidip garanti surelerini yakmamalaridir

Nikonu bu konuda duyarli davranmadigi ve genel bir ozurde bulunmadigi icin bende kiniyorum acikcasi.Bir buyukluk edip sorunu resmi olarak kabullenmeleri gerekirdi.Belliki uretim hattinda bir sekilde belli serilerdeki makinalari hatali uretmisler...Bari seri numaralarini bilsekde ona gore alsak degilmi yani...Bir Toyota kadar olamadilar yaziklar olsun(Paspasin gaz pedalina takilmasi ve olusan kazalar)...

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 16:58 - İp: 221.***.**3.132
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bakın aslında burada yazmayım dedim ama yazayım artık madem iyice nikon düşmanı zannedileceğim ama yinede yazayım malesef nikon d7000 dede bazı serilerde sensör lekeleri hatası var ilk 4-5 ayda bu yüzden nikon servislerine sensörünü kirli zannedipde gönderen bir çok kişi 3-4 kez temizletmeye kalkıp sonra sorunun aslında sensörün pis olmasından değilde sensör hatasından olduğunu anlayan bir grup var bunların sitelerinide verebilirim yazmak istemiyordum ama malesef hotpixelden ayrı boyle bir sorunda yaşandı @turk arkadaş çokda haksız sayılmaz.
sadece pentax bu konuda çok açık davrandı NİKON BU dürüstlüğü gösteremedi isteyen araştırır görür flickr da bile f18 le f20 ile bu kçekilmiş bu konuda birçok örnek var... yani buda buzdağının alt tarafı... YAZMAYACAKTIM aMA MALESEF HAKLI OLABİLİR...
bir ornek adres aşağıda.. BUNLARın yağ lekesi olduğu fantazisi pek inandırıcı değil..
http://www.flickr.com/photos/imagined_horizons/5795633705/




#buzlucam' tarafından 05.06.2011 22:27:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 22:12 - İp: 78.***.**0.82