muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

canonun 7d sinde böyle sorunlar olsaydı sizce makul karşılanırmıydı. nikon D7000 gibi bu fiyata bir makinede. mesele marka değil ama bu senenin en büyük lansmanı olarak tanıtıyorsan makineyi o zaman o özenide göstermen gerekir. BU OLAYLARIN TEK TUK BİR İKİ MAKİNEDE GÖZÜKMEDİĞİ GENEL BİR SORUN OLDUĞU AYAN BEYAN ORTADA..BUNU GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL..ben onu bilmem bundan sonra NIKON benim için 2 kere soru işaretidir, herşey bir kişiyle başlar. Bu zincirleme reaksiyon bEnce hiç iyi sonuç vermez. Ben bulunduğum şehirde en az 10 kişiyi d7000 den vazgeçirdim o 10 kişi en az 50 kişiyi etkiler internetteki eleştiriler milyonları etkiler. ben sadece kendi yazdığımdan bahsetmiyorum bütün dünya da bu reaksiyon NIKON a sizin zannettiğinizden çok daha fazla şey kaybettirir. BENİM FİKRİM BU HERKES İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNMEKTE SERBESTTİR. oyle 3 maymunu oynamakla ve parayla tutulmuş 3-4 kişiye forumlarda fotoğraf sitelerinde reklam tarzı inceleme yazılarıyla tüketici memnun edilmez...
çıkarsın MEŞHUR FİRMAYA YAKIŞIR ŞEKİLDE BÜTÜN DÜNYADA PROBLEMLİ MAKİNALARI GERİ ÇAĞIRIR ALIRSIN BİTİRİRSİN BU OLAYI YOK GARANTİYDİ A FİRMASIYDI B FİRMASIYDI SERVİSTİ DEMEZSİN. Bunlarda azıcık firma bilinci olsa zaten ben 30 yere yazmışım girer forumlardan birine beyefendi nedir makinanızı getirin firma olarak biZ garantimizi ortaya koyuyoruz gerekenleri yapalım der. GÖM KAFANI DEVE KUŞU GİBİ AMA BİZ NİKON UZ BİZ BUTUN DÜNYADA MEŞHURUZ NEREYE KADAR?
BUDA SON MESAJIMDIR BU KONUDA ANLAYAN ANLADI ZATEN..
mUZAFFER BEY GARANTİ KONUSUNDA da ÇOK HAKLI GARANTİLİ FALAN ALMAYA GEREK YOK ZATEN Türkiye de garanti diye bir olay yok .....neden fazla veresiniz nasıl olsa firma hiçbir şekilde problem olsa dahi makineyi ne sahiplenecek nede değiştirecek . ÇEKİYOR YA DAHA NE OLACAKTI bu arıza sayılmaz ŞEKLİNDE ÇOK TEKNİK BİR CEVAP ALACAKSINIZ.(bana satan firma burada netfotografta uyeliği olan gittigidiyorda faturalı resmi mal satan bir firma kendisi ithal ediyor) ama cevap bu..)
ozaman GARANTİ DİYE 1000 DOLAR FAZLADAN VERMEK ENAYİLİK OLUYOR.
BİZ HALA 2 . SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ ...
ZATEN BUNLARA MAKİNAYI TAMİR İÇİN EMANET EDECEK OLANLARADA ACIRIM BUNLARIN SADECE ADI TEKNİK SERVİS İÇERİDE TEKNİKLE ilgili birşey olduğundan emin değilim...



#buzlucam' tarafından 07.06.2011 14:45:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 22:26 - İp: 78.***.**4.244
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yurt dışındaki durumda çok iç açıcı değil; ornekler çok
''nikolasdassis April 28, 2011 at 1:44 pm
Hi guys. Listen to me it is very important, I am also a owner of a D7000 and it also has a problem with focusing. I did many mant tests and came to the conclusion that this model has indeed a problem on focusing.
After lots and lots of tests where I had it in auto focus and then I manually focused found a much more easyest way to test if your camera has a problem.
First of all you must NOT be in live mode, have your camera on a tripod, put a 18mm lense on, give it a single point to focus and try the point that you gave her to focus to have almost or smaller size than the focus point in the viewfinder, if you do that you are absolutely ready to test your camera. Press to focus button till the middle and check the ring of your lense as ir rotates to get the distance from the subject, when it is finished with the wrong focusing (here the bib) without shooting anything press again and again and again the focus button, you will see the every time the distance in the lense changes!
So its a random play if you catch it to focus!!! This is outrageous!!!
I also have a D300 and of course there is not such a problem!! It finds the focus point and stays there forever!!!
Ok listen to me we must all send a message to NIKON to show them how dissapointed we are, I have already send.
If we send many people they will be forced to fix the problem or change our cameras. I don’t want a camera for which a payd 1200$ not to be as I want it to be!
Here is the mail I send to NIKON

“Hi there, I am a very old costumer of yours and I have always used nikon products.
I have desided after my D50, my D90 and my D300 to upgrade to D7000 since in the papers it is a much more better camera.
My question is the following, I have this camera about a month now and I am very dissapointed!
It is impossible for the camera to focus right! This is a very serious problem wich I believe it is not a firmware problem but it is a hardware problem.
I am concidering of sending my camera to the service but I really need it and from what I read in the internet and in forums the problem can not be fixed!
It is outrages for you costumers and for a product that we payd 1200$ not to focus.
So the question is, are going to do something about it?
In the internet there are plenty of forums that talk about your broken product!”

If many of as send them they will be forced to fix the problem one way or another!!!!

şekilde görüldüğü üzere..

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 16:10 - İp: 85.***.**6.12
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Sn. buzlucam ;
Siz bu konuyu açtığınızdan beri bende yapancı forumlarda bu konuyu takip etmeye çalışıyorum.
Ben eminimki şuan makinasından bir şikayeti olmayan Nikon D7000 kullanıcıları ellerindeki lenslerle en açık diyaframda test yapsalar bu sorunu, en kısık diyaframda test yapsalar sensör sorununu makinalarında görürler.
Çünkü bazı formlarda okuduğum kadarı ile bazı kullanıcılar makinalarındaki bu hataları, forumlarda okudukları şikayetler üzerine, kendi makinalarında yaptıkları testler ile, aylar sonra farketmişler.
Sizin bir diğer şansızlığınızda Türkiyede yaşamak. Yurt dışında olsaydınız sorununuz daha kolay çözülebilirdi.

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 17:58 - İp: 94.***.**0.95
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

turk ozetliyorum cevabımı '' haklısın''' ozel mesajına bak...

 

Tarih: 7 Haziran 2011, 18:18 - İp: 78.***.**4.244
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Sn. Buzlucam.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1034&message=38605641


http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1034&message=38584917

Bu iki forum konusuda bir kaç gün önce, farklı kişilerce açılmış. Belki işinize yarar bir şeyler bulabilirsiniz.

 

Tarih: 8 Haziran 2011, 10:54 - İp: 83.***.**0.7
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bunları görmüştüm ama insanlar teşhisi ve çözümü yanlış yerde arıyorlar. yok focus tam denk gelmemişmiş, yok continus focus kullansaymış hepsi hikaye makinada problem var aynı şartlarda aynı somucu vermiyor back focusu ayarlasanda. focusun denk gelip gelmemsi tamamen şansına kalmış 5 atış tan 3 ü out focus .nedeni belli değil..
aslında nedeni az çok belli makinanın ozellikle ana focus screen inin çok küçük olduğu faz kontrası algılayamadığı yanlış dizayn olduğu pek çok yerde belirtiliyor yani orta hattaki S modunda seçilen tek nokta. ..yani aslında back focusun nedeni focus in hatalı dizayn oluşu.

#buzlucam' tarafından 08.06.2011 14:21:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Haziran 2011, 12:34 - İp: 85.***.**6.12
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

buraya yazayım bugun bir arkadaş daha forumdan fotoğraflarını gonderdi NIKON D7000) sonuç benimkiyle aynı oranda back focus yaklaşık -8.... ve daha kötüsü aynı sorun focus stabil değil... sizce bu kadar tesadüf olabilirmi?

#buzlucam' tarafından 09.06.2011 14:47:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2011, 14:46 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Olamaz bence de. Çok enteresan, Nikon bu konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmıyor mu? Yani bu kadarı bizim forum ortamımızda bile bir sürü üyenin benzeri sorunları varken dünyanın geri kalanında D7000 almış olan binlerce kişiyi hayal bile edemiyorum. Yani en azından yanlış bile olsa Nikon'un kalkıp buna bir yanıt vermesi gerekir sorun yoktur şöyledir böyledir diye. En azından AF Fine Tuning özelliği bu gibi durumlar için konulmuştur falan desinler, (Hoş AF Fine tuning özelliği olmayan D80-D90-D60-D40-D3100-D5000 gibi bir sürü makinede yaygın olarak bu sorun bulunmadığına göre o da tatminkar bir açıklama olamaz ama) Vallahi çok enteresan. Üstelik böyle bir hatayı bir Japon üreticisinin yapmış olup kayıtsız kalması daha da enteresan. Yani Japon üreticilerin adları Kalite ve Sorunsuzluk ve dahi Garanti-Servis, satış sonrası ürünü sahiplenme ile özdeşleşmişken bu tip bir durumda hiç bir reaksiyon vermemeleri kamuyu aydınlatacak bir açıklama yapmamaları ilginç geliyor bana. Yok yok ben 1 yıl sonra bile olsa bu makineye güvenemem artık. Vallahi alsam ve sorun olmadığını bilsem bile içim rahat etmez benim. Gerçekten bu kadar efsane olmaya aday bir model için çok üzücü bir durum bu. Sizin de dediğiniz gibi bu işlerde fısıltı gazetesi çok yoğun çalışır. Şöyle bir şey okumuştum insanlar satın aldıkları ürün yada hizmetlerden memnuniyetleri 3 kişiye, memnuniyetsizliklerini ve şikayetlerini ise 10 kişiye söylerlermiş. Biraz bu işlerin içinde olan ürünü almadan internetten yorumlarını okuyup araştıran kimseler için (benim gibi) ciddi soru işareti olacak ve zaman içinde bu ürünün satış grafiğini ciddi anlamda olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum. Nikon belki satışları dramatik şekilde düşünce ya da müşteri şikayetleri arşa ulaşınca bir reaksiyon vermeye konuyu ciddiye alıp çözmeye niyetlenir.

 

Tarih: 9 Haziran 2011, 15:27 - İp: 62.***.**2.1
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

@muzocan

Konu 18 sayfa oldu ama içindekileri toplasak net 2 sayfayı geçmez. Aynı şeyleri defalarca söylemek ne konuyu okuyanlara ne de D7000 sahiplerine fayda sağlamıyor. Bu arada problem zaten çözülmüş durumda. Tek yapmak gereken bu işten anlayan teknik servis bulmak. Sorunun kaynağının ikinci ayna olduğu söyleniyor. Serviste (ki sanmıyorum buradaki servis becerebilsin) ya da yapılabiliyorsa elle ayarlanması gerekiyor. Yine de daha fazla zarar verme ihtimaline karşı kurcalamamak iyi olur kanaatindeyim.

Ekleme: Makinesini bu işten gerçekten anlayan servislerde kalibre ettirip de hala focus problemi yaşayan birini duymadım. Burada konu öyle bir ilerledi ki okuyan problemi kronik sanır. Yanlış anlaşılma olmasın ben de olsam Türkiye'den bu makineyi almam. En azından yeni çıkan serilerin sorunsuz olduğu kesinleşene kadar.


#najdorf' tarafından 09.06.2011 16:36:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2011, 16:06 - İp: 78.***.**4.63
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

najdorf çok büyük keşif yapmış gibi buraya 2. ayna falan yazma 2. ayna ayarlamsını ben 5 sene once bile yapıyordum ben sana 50 tane ayar yaptırıpda sorun hala devam ediyor diyen site adresi veririm yazmış olmak için yazma bunlardaki ikinci ayna hex anahtarla yapılmıyor zaten elektronik kaydırmayla yapılıyor ama bu ayarı sağlayan stabil tutma kolu sürekli kayma yapıyor simdi bana burada yazdırma. birşey biliyoruz da yazıyoruz. aynı şeyse okuma. bu makinede tek sorun yok ...

#buzlucam' tarafından 09.06.2011 17:04:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2011, 16:59 - İp: 85.***.**6.12