hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Niçin Slr Alıyoruz?

Diyelim makinaları aldık, yıllar sonra bilgi ve deneyimde nirvanaya ulaştık... Ne olacak?...
Amatör başlayıp sonunda bir yere ulaşanlar! Neler yaptınız?

Yeni DSLR alacaklara ve alanlara yolun ilerileri hakkında bilgi verir misiniz?


#hamsikoy' tarafından 21.03.2007 18:28:40 tarihinde düzenlendi.


#hamsikoy' tarafından 22.05.2007 17:51:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mart 2007, 22:02 - İp: 88.***.**1.59
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Evimin köşelerinde toblolar kendi fotolarım,Bin yılda 1 olcak kareleri yakalamak :=) torunlarım ilerki yıllarda görecekleri güzel kareleri ölümsüzleştirmek.

 

Tarih: 18 Mart 2007, 22:18 - İp: 85.***.**4.114
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

hamsiköy,
ben 98'de kendi işyerimi açtım... herşey yolunda gitti ve aile kurup geçinderecek yeterliliğe ulaştım ama sonrasında büyük bir Deprem ve Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşadım! tüm bunları bir şekilde atlatmış ama bende tükenmiştim doğrusu... 2003 yılına geldiğimizde artık kapıdan içeri müşteri girmesin diye dua eden kendi işyerini açmaya korkan, hep endişeli, stres yumağı biri olmuştum.

Sonra bir şekilde fotoğraf girdi hayatıma...
Ben fotoğrafı kendi kişisel terapim olarak görüyorum. Ailesini,dostlarını, yaşamı çok seven bir olarak zamanı dondurmak ve baktıkca taze tutmak çok hoşuma gidiyor. Ayrıca ticaret işinin tekdüzeliğinden sıyrılıp kendimi daha farklı ve samimi bir kimlikte ifade edebiliyorum. takdir kazandıkca hevesim de artıyor. Ama bazı sitelerdeki "foto yükle puan topla!, çete kur alemin kralı ol!" gibi şeylere hiç bulaşmam.. benim amacım elimden gelenin en iyisini yapmak ve akabinde paylaşmak... O yüzden galeri kısmına değil, buralara yükleme yaparım daha çok...

Bu sene Kocaeli Yelken klüplerinin yarışlarının fotoğraflarını ben çekiyorum. gittiğimde saygı görüyorum, insanlar beni memnun etmeye çalışıyorlar, Klüp başkanlarını bottan indirip fotoğraf çekmem için bana tahsis ediyorlar.. bunlar güzel şeyler Nisan ayında Bodrumda yapılacak bir yarış için teklif bile aldım. (Fotoğrafcılar için helikopter kaldıracaklarmış )

Para bir şekilde kazanılıyor, ama hayata anlam katabilmek için kendi içimizdekini keşfedip, çıkarmalıyız... Resim çizdim, öykü yazdım, tiyatro yaptım, yelken sporu yaptım ama hiçbiri fotoğraf çekmek kadar zevk ve huzur vermiyor... elimden geldiğince çekeceğim ve sizlerle paylaşacağım
sevgilerimle ve muhabbetle...

Murat Tolga Şen

#muratsen' tarafından 19.03.2007 00:29:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mart 2007, 22:24 - İp: 88.***.**2.107
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Muratsen özetlemiş aslında pek çoğumuzun dsebebini. Katılmamak elde değil. Büyük oranada bir hobi olarak zaman geçirme belki kendimizi tatmin etme.
Ayrıca benim yıllardan beri biyolojiye ve makro aleme karşı aşırı bir merakım var. Bu merakımı tatmin edebilmek için avukat oldum.Yoksa biyoloji okuyacaktım. Ama öğretmen olacaktım büyük ihtimal o zaman. Böyle pahalı meraklarımı devam ettermem mümkün olmayacaktı.
Heyhat şimdide pek mümkün olmuyor ama olsun.

 

Tarih: 18 Mart 2007, 22:35 - İp: 88.***.**3.170
mask35
mask35 (üye)
İstanbul / Firma



İlginç bir yaklaşım! Ben de düşünmüşümdür zaman zaman.

 

Tarih: 18 Mart 2007, 22:47 - İp: 88.***.**9.51
jagermanx9
jagermanx9 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu işe para kazanıcam diye başlanacaksa hiç başlanmasın.Bu bir zevktir ve insanın içinden gelir.Hep daha iyi bir kare için uğraşır insan o mükemmel kareyi bulmak için......
Bu sanatın pahalı bi sanat olduğuna katılıyorum(iyi slr makineler pahalı vs..)ama giriş seviye4si bir makineyle insanda yetenek ve istek varsa güzel kareler yakalanabilir.Biz şimdi para kazanmak için mi bu forumdayız.Bu bir hobi,zevk,insanın içinden gelen bişey,zaten aksi takdirde bu kadar uğraş???

 

Tarih: 18 Mart 2007, 23:07 - İp: 85.***.**1.222
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

muratsenin sözleri üstüne fazla bir şey koyacak değilim. İşim fotografdan para kazanmak ta değil.Ama zevk var ya işte o fotoğraf çekmek..Stresli bir mesleğim var.Gün boyu bunalan beynim yarım saatlik en güzel kareyi çekme yarışı sonrası öyle bir huzura kavuşuyorki. Hele bir de o fotograflarım birileri tarafından beğeniliyorsa..Ama ASIL AMACIM ÇEKİLEBİLECEK EN GÜZEL KAREYİ ÇEKME..İşte bunun için dslr almaya çalışıyorum

 

Tarih: 18 Mart 2007, 23:10 - İp: 212.***.**2.186
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey, bana ve lazut hocama "otur oturduğun yerde, deselere falan alma" mı demek istiyorsun? Küstüm senle!

MAdem şimdi pahalı meraklarını tatmin edebiliyorsun, beni de deselerelendir sene...

 

Tarih: 18 Mart 2007, 23:30 - İp: 88.***.**1.118
patara1955
patara1955 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Güzel soru sormak ilmin yarısıdır.Hamsiköy bu sorunun muhtemel yanıtlarını biliyor aslında ama...Arkadaşlar ne düşünür diye sorulmuş...Elbette fotoğrafçılıktan para kazananlar vardır.Ama salt hoby için yapanların zaten böyle bir beklentisi yoktur.Pazarbey ne güzel özetlemiş,bir öğretmenin kısıtlı bütçesiyle bu meraklarını gidermesi pek olası değildir.Örneğin ben bir öğretmenim.Pentax k 10 body
Hollanda'dan bir yakınım,birkaç tane de LİM lensi bir başka dostum hediye edecek vb.
Ama ne olursa olsun,her gözün görüp,yakalayamayacağı anı fotoğraf meraklısı insanlar yakalar.
Sağlıcakla,fotoğrafla kalın...

 

Tarih: 18 Mart 2007, 23:40 - İp: 81.***.**2.103
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


zevk aldigin ugraslarin cebinden yimesi olmaz, sana kazandirdigi psikolojik rahatligida ne kadar para odesen elde edemezsin.

Maclara gidip, dunya paralar odeyip, ana avrat sovup daha sonrada stresimi attim diyenlerden ziyade, fotografa para harciyipta bir seyler yaratan insanlara ben daha saygi duyarim.

Sen bu ugrasin getirdigi yaraticik dunyasina hala bir kapi acamamissan birak kapi kapali kalsin,stadlarin kapisi her pazar aciliyor nasil olsa.

 

Tarih: 19 Mart 2007, 00:23 - İp: 195.***.**2.39
abugra
abugra (üye)
Bursa / Amatör

d2x s aldım 1 ay olmadı. bir de sigma sd 9'um var. pek çok kişi için hayal olan bir makineye sahibim. fakat uzun zaman fotoğrafa ara verdiğim için kendimi amatör görüyorum. ama cebimi çok acıttı, karımla kavgalarım bitmedi. ne mi yapıyorum? henüz makineyi seviyorum, okşuyorum. cesaretim yok paylaşmaya zira buradaki fotoperverlere çok saygı duyuyor, çıraklık kolaycılığına kaçıyorum. evet cebimi çok yaktı bu alet. düşünsenize o paraya arabamı sıfırlardım. hala da yakmaya devem ediyor. bir yandan da eşim canımı yakıyor. lensler almam lazım. lazım da nasıl söyleyeceğim? off çok stresli bir iş bu. daha yazılacak ya da yazılanlara ilave edilecek o kadar çok şey var ki...

 

Tarih: 19 Mart 2007, 01:30 - İp: 88.***.**5.222